Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Silviu Prigoana negociaza cu Vantu preluarea Realitatea TV si Newsin

Silviu Prigoana negociaza cu Vantu preluarea Realitatea TV si Newsin
Ultimele Stiri
D

eputatul PDL Silviu Prigoana ar putea reveni in fruntea televiziunii pe care a infiintat-o, daca va ajunge la o intelegere cu Sorin Ovidiu Vantu pentru preluarea, la pachet, a postului Realitatea TV si a agentiei de stiri Newsin, informeaza Replicaonline. Imperiul media detinut de Vantu are pierderi de peste 900 miliarde lei vechi in ultimul an, datorii la bugetul de stat de aproape 67 miliarde, pentru care este executat silit, la care se adauga cererile de faliment invacate de partenerii de afaceri.

Potrivit unor surse, Dinu Patriciu a fost vazut, pentru un timp, una din solutiile salvatoare pentru trustul media controlat de Sorin Ovidiu Vantu, dar magnatul a spus "pas", precizind ca se axeaza pe presa scrisa si nu este interesat de televiziune, negocierile intrerupindu-se. Unul dintre motive ar putea fi si situatia financiara dezastruoasa a trustului, care deja a inchis trei ziare, Ziua, Garidanul si Cotidianul, toate revistele si a renunata la agentia NewsIn, a carei situatie este incerta.

Nu se stie suma solicitata de Vantu pentru pachetul Realitatea-Newsin, dar nici nu poate fi prea mare, date fiind circumstantele financiare catastrofale: pierderi de peste 900 miliarde de lei vechi numai in 2008, datorii la bugetul de stat de alte aproape 67 miliarde, pentru care agentia este executata silit, in timp ce televiziunea a primit oarece inlesniri la plata, la care se adauga cererile de faliment invocate de partenerii de afaceri, pentru datorii neachitate de sute de mii de euro, scrie Replicaonline.

In aceste conditii, momentul pare mai mult decat prielnic pentru Prigoana (si PDL), care isi va putea face astfel propria televiziune generalista, in afara de Etno TV si Taraf TV.

Silviu Prigoana a infiintat Realitatea in 2001 si a vandut-o cu doar 10 milioane de lei vechi, spune el, in noiembrie 2003 catre un off-shore, Bluelink Comunicazione Ltd si un afacerist roman, Radu Mihai Margineanu, care si-a cedat apoi partea catre SC Global Video.

Media SRL, firma a gigantului Petromservice, cu peste 5,5 milioane de dolari. Desi a negat ani de zile orice implicare in Realitatea, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a recunoscut, in cele din urma, ca el detine aceasta televiziune. Potrivit datelor oficiale, SC Realitatea Media SA este administrata de Iacob Baciu, Dumitru Costin, Achille Costin Dutu, Ion Eftimie si Liviu Luca (toti lideri de sindicat in Petromservice), iar actionari sunt Liviu Luca, Eugen Gheorghe Luha, Gheorghe Cristian Toroipan, Bluelink Comunicazione Ltd, SC PSV Company SA (fosta Petromservice, intrata oficial in faliment in iulie 2009, pentru datorii de 115 milioane de euro) si SC Global Video Media SRL.

De la preluarea sa de la Prigoana, Realitatea lui Vantu a cumulat pierderi de peste 1.280 de miliarde de lei vechi, fara a le pune la socoteala si pe cele din 2009. In plus, televiziunea are datorii la stat de peste 56 miliarde de lei vechi, potrivit datelor actualizate de ANAF pe 30.09.2009.

La randul sau, agentia de stiri Newsin, infiintata in 2006, este administrata de Catalin Blebea si are ca asociati SC Realitatea Media SA si SC Global Video Media SRL. Ca si sora sa televizata, agentia Newsin a inregistrat, de la infiintare pana in 2008, inclusiv, pierderi de peste 40 miliarde de lei vechi, la care se adauga datorii la stat de aproape 7,4 miliarde lei vechi, pentru care este executata silit de ANAF.

In fine, SC Global Video Media SRL, care sta in spatele ambelor institutii de presa, este administrata de sindicalistii Iacob Baciu, Matei Radu Bratianu, Sergiu Mircea Constantinescu, Dumitru Costin si Achille Costin Dutu, asociati fiind Liviu Luca, Eugen Gheorghe Luha, Bogdan Radu Negrutzi, Gheorghe Cristian Toroipan si SC PSV Company SA (fosta Petromservice, falimentata intre timp). Firma nu a declarat activitate in 2008 si a adunat datorii la Fisc de peste 3,4 miliarde lei vechi, pentru care este executata silit.

Un amanunt interesant in privinta administratorului mentionat mai sus, Matei Radu Bratianu: este una si aceeasi persoana cu deputatul PSD de Constanta Matei Bratianu. "Mogulul" Bratianu a "uitat" insa sa treaca aceasta functie in declaratia sa de avere.
sursa http://www.revista22.ro/-
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one