Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Sfatul celui mai puternic CEO: Curaj la masuri nepopulare.

Sfatul celui mai puternic CEO: Curaj la masuri nepopulare.
2-martie-2010

Mariana Gheorghe, 54 de ani, directorul general executiv al Petrom, cea mai mare companie din Romania, cu afaceri de circa 3 mld. euro, spune ca dobandirea curajului din partea clasei politice in ceea ce priveste luarea unor masuri nepopulare este cheia catre un 2010 mai bun decat anul trecut.
"Pe plan modial, cred ca anul 2010 va fi unul mai usor. Pentru Romania va fi unul mai greu din mai multe motive. Pe de o parte traim acest decalaj fata de tarile dezvoltate. Pe de alta parte mai este un factor, unul intern, care ne ingreuneaza situatia.

Pentru a avea sanse sa crestem in 2010 ne trebuie forta institutionala de a lua decizii nepopulare. Acest lucru presupune mult curaj politic. Le doresc acest lucru celor care ne conduc", spune Gheorghe.
Anul trecut, majoritatea companiilor private au fost obligate sa faca reduceri drastice de costuri care nu au exclus si disponibilizarea a mii de oameni. Pe de alta parte, in ceea ce priveste reorganizarea personalului de stat schimbarile au intarziat sa apara. In cazul Petrom, compania a renuntat anul trecut la circa 6.000 de angajati si a taiat costurile pana la nivelul in care in loc de deplasari la Viena, sediul central al OMV, intalnirile cu actionarul majoritar se faceau prin videoconferinte. La finalul anului, profitul companiei a crescut insa cu 34% in lei intr-un an in care Petrom a reusit sa atraga credite de 1,6 miliarde de euro.
sursa http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one