Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Scumpirea carburantilor este nejustificata, sustin oamenii de afaceri

23 martie 2010

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) considera nejustificata cresterea pretului combustibililor, in conditiile in care pretul petrolului a ramas stabil in ultimele 12 luni, in jurul valorii de 78-80 dolari/Baril, informeaza un comunicat emis de AOAR, luni

„Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) isi exprima dezacordul fata de cresterea pretului combustibililor, in conditiile in care pretul petrolului, eterna justificare a companiilor petroliere, inclusiv a celei care extrage petrol in Romania la pretul fixat de 20$/baril, a ramas stabil in ultimele 12 luni, in jurul valorii de 78-80 dolari/Baril”, se precizeaza in comunicatul AOAR.

De asemenea, asociatia mentioneaza ca, la fel ca in cazul pretului gazelor naturale, este nejustificata lipsa de reactie a autoritatilor competente, indeosebi a Consiului Concurentei si a Guvernului, fata de comportamentul economic de tip cartel a producatorilor din domeniu.

AOAR mai considera ca, semnalul inflationist generat de cresterea preturilor combustibililor este unul negativ, cu consecinte serioase in stimularea fenomenului cresterii generale a preturilor combinat cu mentinerrea unui curs de schimb nejustificat economic.

„Romania risca sa asiste rapid la o crestere accelerata a importurilor, cresterea rapida a deficitului comercial si agravarea situatiei economice a tarii prin cresterea accelerata a somajului in sectorului privat”, se mai arata in comunicat.

„AOAR cere examinarea atenta a evolutiei pretului combustibililor pe piata internationala si pe piata Romaniei, tinand cont ca, mai ales intr-o perioada economica dificila, nu se justifica obtinerea unor profituri justificate doar prin mariri de preturi posibil a fi realizate ca urmare a pozitiei dominante detinute de companiile de profil”, mai adauga asociatia, in comunicat.

In aceste conditii, AOAR cere Guvernului sa examineze procedura privind impozitarea suplimentara ce trebuie aplicata in cazul obtinerii de profituri justificate de companiile energetice prin simpla crestere a preturilor.
sursa http://www.avocatnet.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one