Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Scrisoare deschisa catre cea mai iubita televiziune de popor

de Magor Csibi
Nu-mi pot imagina o zi fara destinderea de la 17:00, cand ma uit la stiri si vad ca mai sunt si oameni „alfel” in tara asta. M-ar deprima sa stiu ca in Romania exista doar oameni banali, care isi cresc copiii normal, care reusesc sa sarbatoreasca doar cu un pahar de bautura sau care nu isi omoara prietenii, sotia, copiii, parintii sau alte rude.
Stim ca datoria unui jurnalist adevarat e sa prezinte lumea asa cum este ea. Si dumneavostra exact asta faceti. Ce conteaza ca in Romania 90% din populatie inca nu doreste sa omoare pe nimeni? Ce conteaza ca sunt si povesti pozitive, constructive, despre care nu se vorbeste la emisiunile de stiri de obicei? Pentru ca dumneavoastra nu va faceti decat datoria jurnalistica, intr-un mod onest, cinstit si moral. Stim cu totii ca despre asta e vorba si nu despre incalcarea normelor etice si morale de dragul ratingului. Stim cu totii ca cei care zic ca media educa se insala.
Pentru ca dumneavoastra prezentati Romania asa cum este ea. Si daca nu este asa, probabil in directia asta evolueaza. Pana atunci trebuie sa ne asiguram ca facem tot posibilul ca lucrurile sa mearga in aceasta directie. Multumim pentru maneliade, multumim pentru emisiunile educative!
Si in mod special vreau sa va multumesc ca nu uitati de bietii oameni reprezentativi, care apar la stirile de la ora 17:00. Ar fi fost nedrept ca ei sa nu poata vorbi si sa nu se simta reprezentati in presa dupa ce isi ispasesc pacatele. Ca pana la urma, avem nevoie cu totii sa aflam ce gandeste un criminal dupa 20 de ani. Trebuie sa stim daca merita sau nu sa comitem si noi astfel de acte. Ca noi, cei care n-am ajuns inca criminali, de unde altundeva am putea gasi o orientare?
Va multumim ca existati!
Si daca n-ar fi prea mult de cerut, v-am ruga un singur lucru. Am vrea sa vedem in sfarsit si criminali adevarati, nu ca amatorii astia din Romania. Vrem sa vedem persoane care omoara 15-20 de oameni fara nici un motiv anume, nu incepatorii de la noi, care ucid un singur om pentru un rachiu sau pentru 50 de lei. Poate mergem in strainatate sa ii cautam.
Ca pana la urma datoria jurnalistului e sa ne arate lumea asa cum este ea.
sursa http://think.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one