Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Saxo Bank: Ascultaţi FMI sau leul se va prăbuşi!

Saxo Bank: Ascultaţi FMI sau leul se va prăbuşi!
Autor: Serban Buscu
Publicat: 22 Ianuarie 2010
Vizionari: 58;

Analiştii instituţiei avertizează că un euro ar putea fi cumpărat cu peste 4,8 lei în situaţia în care România nu va respecta acordul cu Fondul Monetar Internaţional.

În plin avânt al monedei naţionale, mai există încă analişti care prevăd o depreciere abruptă a leului. Motivul căderii ar fi, potrivit celor de la Saxo Bank, o posibilă întârziere în aplicarea reformelor impuse ţării noastre de către Fondul Monetar Internaţional. O contribuţie serioasă la o eventuală cădere a monedei naţionale ar putea-o avea şi „circul“ din arena politică românească. „Scenariul de bază arată că rata de schimb va coborî într-o lună la 3,96 lei pe euro, pentru ca apoi să avanseze la 4,1 lei pe euro în trei luni şi la 4,84 lei pe euro în 12 luni. Acest scenariu are o probabilitate de a se realiza de peste 50%, depinzând foarte mult de acţiunile politicienilor“, spune Christian Blaabjerg, unul dintre analiştii principali ai Saxo Bank.

Depinde de Guvern

„Dacă Guvernul va îndeplini cerinţele FMI, leul nu se va deprecia aşa de mult, însă probabilitatea ca acest lucru să se întâmple este de sub 50%“, a spus oficialul Saxo Bank. El a precizat că reformele cerute de FMI sunt necesare şi realizabile, dar că este nevoie de politicieni care să aibă dorinţa şi determinarea necesare pentru a le implementa.

„Cea mai mare temere privind România este ca politicienii să ignore sugestiile FMI, în contextul în care instituţia este împrumutător de ultimă instanţă. Dacă ai început să iei bani de la FMI, atunci înseamnă că nimeni nu-ţi mai dă“, a spus Blaabjerg. El a arătat că, în cazul în care România îndeplineşte reformele cerute de FMI, leul se va aprecia faţă de euro şi dolar, iar cursul ar putea ajunge la 3,6 lei pe euro. În ceea ce priveşte cursul de schimb leu/dolar, Blaabjerg consideră că rata se va plasa la 2,89 unităţi într-o lună, pentru ca ulterior să crească la 3,32, într-un orizont de trei luni, şi 4,21 unităţi, în 12 luni. Referitor la economia României, oficialul Saxo Bank crede că PIB va avansa în 2010 cu 0,5%, că rata anuală a inflaţiei se va situaţia la 4,3%, iar deficitul de cont curent, la 5,6% din PIB.

Scenariul de bază arată că rata de schimb va coborî într-o lună la 3,96 lei/euro, pentru a avansa la 4,84 lei.
Christian Blaabjerg, analist, Saxo Bank
sursa http://www.capital.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one