Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Rreforma statului in viziunea lui Tariceanu: ridicarea imunitatii presedintelui si avizul parlamentului pentru numirile facute se seful statului

Rreforma statului in viziunea lui Tariceanu: ridicarea imunitatii presedintelui si avizul parlamentului pentru numirile facute se seful statului

Fostul premier, Calin Popescu Tariceanu, vrea reformarea statului prin ridicarea imunitatii functiei prezidentiale si introducerea avizului parlamentului pentru numirile facute de seful statului. Propunerile au fost facute in plenul Camerei Deputatilor, informeaza Mediafax.
"Daca vorbim de modernizarea statului, ar trebui sa ne gandim serios la modul in care stabilim rolurile Guvenului, premierului si al presedintelui, in ce inseamna ramura executiva. Trebuie sa ne gandim care sunt modalitatile prin care exercitam un control la nivelul institutiei prezidentiale. Ar trebui sa ne gandim la necesitatea ridicarii imunitatii prezidentiale, care face un caz singular in randul institutiilor publice din Romania", a declarat Tariceanu, informeaza Mediafax.
Calin Popescu Tariceanu mai vrea ca "numirile pe care le face presedintele Romaniei sa faca obiectul unor dezbateri, iar persoanele sa fie audiate in Parlament in prealabil de comisiile de specialitate care sa emita un aviz".
"Reformarea republicii si a institutiilor ar insemna in primul rand un Parlament mai eficient si mai credibil, o adevarata tribuna de dezbatere politica publica, in care primul-ministru sa vina cel putin o data pe saptamana in Parlament sa-si prezinte principalele actiuni si directii pe care le-a urmat Guvernul, sa raspunda la intrebarilor opozitiei, mult mai incomode decat cele ale moderatorilor de la televiziunile prietene la care am observat ca va duceti in mod frecvent in ultima perioada. V-as propune sa reflectati asupra urmatorului mod de functionare a Parlamentului: jumatate din timpul alocat dezbaterilor sa fie utilizat pentru proiectele de lege inaintate de Guvern, o patrime din timpul dedicat dezbaterilor sa fie alocat initiativelor parlamentarilor din care o zi obligatoriu pentru opozitie, si un sfert din timpul dezbaterilor parlamentare sa fie dedicat functiei de control si evaluare a politicilor publice", a afirmat fostul premier.
"Un Parlament diminuat la 300 de parlamentari nu inseamna modernizarea institutiilor statului", iar "un Parlament mai putin reprezentativ, un Parlament mai slab nu inseamna o republica mai puternica si mai democratica, ci din contra", mai spune liderul deputatilor liberali.
Ideea ca presedintele sa nu mai aiba niciun fel de imunitate a fost avansata in 2008 si de presedintele PSD, Mircea Geoana, dar si de catre presedintele CN al PSD, Adrian Nastase.
Reamintim ca pina acum Curtea Constitutionala a respins toate contestatiile care incercau reducerea prerogativelor prezidentiale prevazute de Constitutie.


http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one