Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

REACŢII. Anularea competenţelor prevăzute în Legea Agenţiei Naţionale de Integritate este pentru unii prilej de sărbătoare

20 aprilie 2010
Cine sunt persoanele publice care sărbătoresc eşecul ANI
de ANDREI LUCA POPESCU

Numeroase persoane publice anchetate sau trimise în faţa procurorilor de către inspectorii de integritate cred că judecătorii Curţii Constituţionale au făcut de fapt un bine Agenţiei. Joi seară, Curtea Constituţională a retezat pârghiile esenţiale de control pe care le avea inspectorii de integritate. Ce spun acum demnitarii cărora Agenţia Naţională de Integritate (ANI) le-a luat la puricat averile sau in com pa ti bi li tă ţile cu funcţiile deţinute? România Liberă a stat de vorbă cu câţiva dintre ei şi a aflat că judecătorii Curţii Consti tu ţio na le au făcut o treabă bună. ANI nu trebuie să moară, spun ei, chiar dacă era o insti t uţie „virusată" de contra dicţii cu legea fundamentală şi funcţiona ineficient şi nepro fesionist. Toţi cei con tactaţi susţin că decizia împotriva ANI nu îi avantajează în procesele pe care le au cu instituţia, pentru că oricum ei ar fi avut dreptate. Poetul Mircea Dinescu, anchetat de ANI, nu vrea să discute despre Integritate, însă nu-şi ascunde sentimentele: „Să fie sănătoşi!".


Deputatul PSD-PC, Sergiu Andon, spune despre ANI că este „o organizaţie para consti tu ţională, care a fost folosită ca argument de aruncat praf în ochii experţilor europeni" şi că, asemenea, Direcţiei Naţionale Anti­co rupţie, „este virusată de elemente de neconsti tu ţio na li tate". O asemenea insti tuţie nu există „nicăieri în UE", spune deputatul jurist, care se judecă în prezent cu ANI: „Am inventat-o ca să arătăm că avem corupţie mare, a fost unul dintre cele patru obiective impuse de Comisia Europeană pe justiţie. Dar nu a rezolvat nimic". Andon crede că naşterea ANI a fost gândită greşit de la bun început, ca pe vremea lui Ceau şescu: „Atri buţiile ANI erau în sarcina altor instituţii precum Parchetul sau Fiscul, dar care nu-şi făceau treaba pentru că nu erau legi bune şi nici voinţă politică. În loc să facem acele instituţii să meargă, am făcut ca pe vremea lui Ceauşescu: am mai creat o comisie, un organism". Totuşi, Parlamentul trebuie să refacă legea ANI aşa cum spun judecătorii, crede Andon: „Dacă tot am făcut ANI, acum trebuie să o lăsăm să funcţioneze".

„Arătaţi-mi un caz care să nu fie contestat"

Şi deputatul liberal Eugen Nicolăescu, fost ministru al Să nă tă ţii, crede că ANI nu funcţiona constituţional şi nici măcar eficient. El însuşi a fost cercetat de Agenţie. „Instituţia nu şi-a făcut un capăt de ţară din a fi profesionistă. Arătaţi-mi un singur caz dus de la cap la coadă, care să nu fie contestat sau lipsit de procedură". Liberalul spune că şi-ar dori un ANI care să funcţioneze atât de bine şi să aibă efecte pentru societate în aşa fel încât „nimeni să nu mai aibă nimic de comentat". „Nu trebuie însă să ne bucurăm de ce s-a întâmplat cu ANI, ci să ne pară rău că avem o lege şchioapă".

Despre neconstituţionalitatea legii ANI, juristul Victor Alistar, preşedintele organizaţiei Transparency International, spune că e cu dus-întors: existau organisme de verificare a calităţii unei legi şi atunci când a fost creată, dar au lăsat ANI să funcţioneze în afara Constituţiei, tocmai pentru a o putea ataca. În opinia sa, ANI semăna cu un organism de cercetare penală, avea proceduri netransparente şi lua decizii finale pe care le punea în faţa autorităţilor, lucruri care contraveneau Constituţiei. Chiar şi aşa, Alistar crede că ANI nu-şi atingea scopul declarat: „Facem tot felul de instituţii, facem investigaţii, dăm la presă, dar nu se rezolvă nimic. Când spânzuri un om, trebuie să o faci cu legea în mână, să nu mai rămână loc de interpretări". În procesul său cu ANI, Alistar spune că nu are de gând să invoce decizia Curţii: „Nu mi-a picat tocmai bine. Eu voiam să dovedesc pe fond că am dreptate, nu să mă judec cu ei pe procedură". Alistar, Andon şi Nicolăescu spun că noua lege de funcţio nare a ANI trebuie să fie promo vată de Guvern în Parlament, ca proiect de lege, nu direct prin or do nanţă de ur genţă, pentru a putea fi elaborată cum se cuvine.

Integritate sub semnul întrebării

În 2009, ANI a constatat că, o dată cu funcţia de deputat, Sergiu Andon îşi exercita şi profesia de avocat pentru a apăra persoane acuzate de corupţie.

Anul acesta, ANI a sesizat procurorii, în cazul lui Eugen Nicolăescu, acuzându-l de fals în declaraţii în legătură cu un cont bancar personal pe care l-ar fi folosit în campania electorală din 2008.

În 2009, ANI a constatat că Victor Alistar a fost în acelaşi timp funcţionar public, ca purtător de cuvânt al Agenţiei Funcţionarilor Publici, dar şi avocat.

Anul acesta, Agenţia a constatat că Mircea Dinescu a fost concomitent şi om de afaceri, şi membru în Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.
sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one