Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Razboiul vorbelor peneliste. " Institutia tuterului" vs."telefoanele din umbra"

6-martie-2010

Candidaţii la şefia PNL şi-au spălat rufele în public. Orban l-a acuzat pe Antonescu că vrea să facă un partid de „ţuţeri”, iar Crin i-a reproşat că face jocuri pe ascuns si afecteaza imaginea partidului.
Cel mai animat moment al congresului PNL de vineri a fost confruntarea la scenă deschisă dintre Crin Antonescu şi Ludovic Orban. Acesta l-a acuzat voalat pe Antonescu că, prin formula de statut, vrea să se înconjoare de persoane obediente.
"Exista o instituţie pe lângă rabin, care se numea instituţia ţuţerului. Erau nişte băieţi plătiţi care umblau cu rabinul şi, în timp ce rabinul vorbea făceau «tţu, tţu, tţu, formidabil, tţu, tţu, tţu câtă drepate are, extraordinar, vai cât de înţelept e rabinul». Claudiu împărat avea o altă instituţie, un om pe lângă el care, atunci când mergea prin mulţimi spune: «Adu-ţi aminte că nu eşti zeu, adu-ţi aminte că eşti om!». Ce-mi doresc e ca în PNL să desfiinţăm instituţia «ţuţerului»", aplaudat de jumătatea de sală în care se aflau susţinătorii săi.
Disputa dintre cei doi protagonişti ai congresului a căpătat apoi accente filozofice. Ludovic Orban a vrut să sublinieze, citând inexact din clasicii filozofiei, că-l apreciază pe Crin Antonescu, dar că acţiunile lui dăunează PNL. ,,Mi-e drag Aristotel sau Platon, dar mai drag mi-e adevărul”, s-a bâlbâit Orban.
Antonescu a intervenit cu un aer uşor superior:,, Platon, Platon. Asta a spus Aristotel despre Platon” . Orban a continuat imperturbabil: ,,Mi-e drag Crin Antonescu, dar mai drag îmi e PNL. Nu cred că unitatea PNL se poate realiza în jurul iubitului conducător, uniţi în cuget şi simţiri” .
Orban l-a mai înţepat pe Antonescu, făcând aluzie la comoditatea acestuia, recunoscută în PNL: "Pentru a conduce un partid, nu e suficient să vorbească frumos la tv sau în adunările PNL, un partid se conduce zi de zi ceas de ceas, în weekend-uri, seara, noaptea, făcând sacrificii, renunţând la plăcerea de a te uita la un meci de forbal, bridge sau poker, o serie de tabieturi şi lucuri care i-ar face plăcere". La final, a Orban a devenit sentimental, amintindu-le delegaţilor că le-a fost aproape în campania electorală, că le-a răspuns tot timpul la telefon şi că, dacă nu-l votează, vor pierde "un model, un luptător".
Vizibil iritat, Antonescu a trecut la un atac dur. " Ludovic, renunţă la lamentări. Există, Ludovic, lucruri mult mai importante, decât faptul că tu nu vei mai fi prim-vicepreşedinte sau eu preşedinte. Există, Ludovic, altceva de făcut pentru Partidul Naţional Liberal. Parcă am fi Stan şi Bran. Nu iubesc nici eu ţuţerii. Nu cred că ţuţerii vor dispărea din PNL şi nu cred că ţuţerii sunt majoritari în PNL. Îmi pare rău că nu ne-ai chemat la Primăria Capitalei sau la Ministerul Transporturilor să ne ţii cursuri despre cum se conduce fără ţuţeri ".
Antonescu l-a taxat şi pe celălalt pretendent la şefia PNL Viorel Cataramă, care, după ce aruncat bomba datoriilor de 1,6 milioane de euro pe care partidul le are după campanie, a plecat de la congres. "Trebuie să-i răspund unuia care din neglijenţa noastră este încă membru al Partidului Naţional Liberal. Acesta a procedat în cel mai josnic mod. Un partid demn nu trebuie să tolereze ca în timp ce membrii săi se bat în campanie, unul să spună public că nu are şanse candidatul partidului. Să vă fie ruşine, domnule Cataramă!"
sursa http://www.revista22.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one