Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Radu Stroe (PNL) l-a bătut pe Prigoană Honorius (PDL)

Radu Stroe (PNL) l-a bătut pe Prigoană Honorius (PDL)


Romulus Georgescu
Luni, 18 Ianuarie 2010
Radu Stroe (PNL) a câştigat competiţia cu Honorius Prigoană (PDL) pentru un post de deputat în sectorul 1. Candidatul PNL ar fi obţinut 69,73% din voturi potrivit numărărtorii paralele a liberalilor care centralizaseră ieri seară rezultatele din 16 secţii de votare din cele 25 din zona colegiului 1. Honorius Prigoană şi-a recunoscut, aseară, înfrângerea, evitând orice referire la scorul cu care a pierdut. Prigoană s-a plâns că a trebuit să se lupte cu coaliţie de 3 partide şi cu presa care l-a criticat. El a mulţumit partidului şi familiei pentru sprijinul din campanie şi a anunţat că nu va reununţa la lupta politică pentru că ar fi pierdut doar o bătălie nu şi războiul.

Dezamăgirea faţă de oferta partidelor şi populaţia mică a colegiului (trasat de fostul premier Tăriceanu pentru Bogdan Olteanu, plecat între timp la BNR - n.r.) vor duce la alegerea unui parlamentar pe baza op ţiunii unui număr redus de electori. La alegerile de ieri s-au prezentaseră doar 10.965 de alegători din cei 40.513 înscrişi în listele electorale, adică 27,07%.

Nici oferta băiatului lui Silviu Prigoană, nici invocarea de către Radu Stroe a experienţei acumulate înainte şi după 1989 nu au fost atrăgătoare pentru alegătorii din zonă.

Campanie cu acuzaţii de mită electorală

Honorius Prigoană, la doar 23 de ani, a împrumutat de la politicenii mai bătrâni obsesia de a se agăţa electoral de Revoluţia din decembrie. “Sunt emoţionat. Am votat astăzi pentru acelaşi motiv pentru care tinerii, acum 20 de ani, au ieşit în stradă”, a spus, ieri, la vot, fiul lui Silviu Prigoană.

De cealaltă parte a baricadei, Stroe a preferat să împrumute solganul şefului său de partid, Crin Antonescu, de la alegerile prezidenţiale. “Am votat cu speranţa că va învinge politica bunului- simţ această politică nesimţită a guvernului incompetent Boc şi a PD”,a spus candidatul PNL.

Alegerile de ieri au venit după o campanie electorală anostă, punctată de acuzaţii reciproce de mită electorală. Honorius Prigoană l-a acuzat pe contracandidatul sau că a distribuit pachete cu ghiozdane şi rechizite unor elevi dintr-o şcoală din colegiu. Liberalii l-au acuzat pe Prigoană că a împărţit ca mită electorală televizoare, CDuri şi saci cu alimente pe care era scris numele său. Stroe a refuzat să apară în confruntări televizate faţă în faţă cu fiul lui Prigoană.

Prigoană junior a provocat tensiuni în PDL

Chiar dacă sunt în aparenţă diferiţi, Honorius Prigoană (23 de anI) şi Radu Stroe (61 de ani) au un element în comun: desemnarea lor a fost legată de implicarea într-o campanie. Prigoană junior a fost răsplătit, potrivit informaţiilor neoficiale din PDL, pentru sprijinul mediatic pe care tatăl său, Silviu Prigoană, i l-a acordat lui Traian Băsescu în campania pre zi denţială.

Din acest motiv, Emil Boc a trecut peste decizia PDL sector 1, care propusese un alt candidat. Europarlamentraul Cristian Preda a criticat promovarea lui Honorius Prigoană comentând că desemnarea sa “este semnul unei tendinţe clare de oligarhizare a PDL”. Stroe a fost nominalizat pentru sprijinul pe care i l-a oferit lui Crin Antonescu la congresul PNL de anul trecut.

Ambii candidaţi au la activ evenimente controversate, chiar dacă de factură diferită. Honorius Prigoană a fost oprit de poliţişti atunci când conducea un autoturism pe strada Barbu Văcărescu din Capitală, pentru că depăşise viteza legală, aparatul radar înregistrând 89 de kilometri la oră.

Agenţii i-au solicitat actele şi au descoperit că fiul lui Prigoană avea deja permisul suspendat, pentru că mai fusese odată prins că a depăşit viteza legală. Pe de altă parte, potrivit presei centrale, înainte de 1989, Radu Stroe a fost activist UTC în cadrul Ministerului Transporturilor.
IMPLICAŢII

Test pentru alianţa PNL-PSD

Radu Stroe a intrat în competiţia pentru Colegiul 1 având şi sprijinul social-democraţilor, pe baza unei înţelegeri încheiate de organizaţiile din Bucureşti ale celor două partide.

Târgul dintre PNL şi PSD prevede c,ă dacă se vacantează un post de parlamentar deţinut de unul dintre partide în Bucureşti, cealaltă formaţiune nu va depune candidat şi va susţine propunerea partenerilor. Înţelegerea a fost negociată de şefii celor două filiale bucureştene, Andrei Chiliman (PNL) şi Marian Vanghelie (PSD).

Liberalii urmează să întoarcă serviciul PSD şi să sprijine candidatul pe care acest partid îl va prezenta la alegerile parţiale din Colegiul 19, din sectorul 4. Postul a rămas vacant în urma demisiei din parlament a preşedintelui PC, Daniela Popa, pentru a prelua un post în Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Planuri pentru 2012

Andrei Chiliman, liderul PNL Bucureşti, a confirmat deja că liberalii nu vor avea un candidat în Colegiul 19 şi îl vor sprijini pe cel al PSD. Neoficial, liberalii susţineau că ar ieşi în câştig din colaborarea cu PSD chiar dacă le poate aduce prejudicii de imagine.

“PSD ne sprijină într-un colegiu în care, la alegerile trecut, candidatul nostru a ieşit pe locul 3 şi a intrat la redistribuire. Noi îi sprijinim într-un colegiu unde candidatul lor a ieşit primul şi unde oricum ar fi câştigat datorită sprijinului primarului sectorului 4”, ne-a explicat un lider liberal.

Colaborarea din Bucureşti a ridicat deja semne de întrebare legate de posibilitatea ca PNL şi PSD să facă o înţelegere similară la nivel naţional, la alegerile din 2012. “E în funcţie de foarte multe lucruri, e în funcţie de sistemul electoral, de situaţia politică din preajma alegerilor generale. Dar nu este o ipoteză exclusă”, a comentat preledintele PNL, Crin Antonescu. “Nu am niciun zor pentru astfel de alianţă”, a adăugat el.

Şi preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, afirmă că alegerile parţiale din Capitală reprezintă un test în urma căruia se va putea constata dacă orice candidatură propusă de Traian Băsescu obţine sprijinul românilor, dar şi dacă electoratul PSD acceptă susţinerea unui candidat comun cu PNL.

CONSTANŢĂ

Absenteismul, oră cu oră

Semnele unei prezenţe reduse la vot s-au văzut, ieri, chiar din cursul dimineţii.

La ora 10.00, prezenţa era doar de de 2,84%, potrivit datelor anunţate de Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti. Conform sursei citate, se prezentaseră la vot 1.150 de alegători, dintr-un total de 40.513 înscrişi pe listele electorale.

Până la ora 14.00, îşi exprimaseră opţiunea un număr de 6.620 de alegători, reprezentând un procentaj de 16,34%.

La ora 18.00, prezenţa la vot era de 23,96% . Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti, Iulian Ivan, a menţionat că şi-au exprimat opţiunea un număr de 9.708 alegători.

sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one