Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Răzbunarea pensionarilor privilegiaţi

Răzbunarea pensionarilor privilegiaţi
Mariana Bechir , Mihaela 12 feb 2010

Magistraţii, poliţiştii, parlamentarii şi militarii ameninţă că-şi vor apăra în instanţă drepturile câştigate la retragerea din activitate. Proiectul legii unitare a pensiilor îi înfurie peste măsură pe beneficiarii pensiilor de lux. Ameninţaţi cu recalcularea, aceştia se pregătesc să dea statul în judecată.

Primii care au pornit ofensiva împotriva legii lui Boc sunt magistraţii pensionari. Adrian Miclescu, fost procuror la Înalta Curte, a declarat ieri, pentru „Adevărul", că foştii magistraţi şi-au înfiinţat o asociaţie cu 175 de membri care va ataca actul normativ în instanţele din ţară şi din străinătate

Fost preşedinte al Tribunalului Bucureşti, Maria Huza, susţine că magistraţii "au fost înşelaţi" când li s-au propus ieşirea la pensie pe legile speciale, iar acum li se iau drepturile. Fosta judecătoare Huza este convinsă că legea unitară a pensiilor nu va trece în formula aceasta de Parlament, iar dacă va trece, "va fi atacată cu siguranţă la CEDO sau la Curtea Constituţională".

Maria Huza a refuzat să spună cu ce pensie a ieşit din sistem, dar, calculată după ultimul salariu din declaraţia de avere, aceasta este de cel puţin 5.445 de lei.

Proiectul de lege este contestat şi de poliţişti. Nicolae Berechet, fost şef al Poliţiei Române, s-a pensionat în 2008, având funcţia de chestor-şef şi o pensie de 7.000 de lei. Întrebat ce ar spune dacă pensia i se va reduce la jumătate, fostul poliţist a spus: „Bănuiesc eu că nu se va ajunge la măsuri absurde!"

„Generalii Armatei nu sunt nesimţiţi!"

În cazul militarilor, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, promitea că procedura va fi diferită - chiar dacă nu au plătit cât trebuia, statul va considera că ei şi-au plătit contribuţiile aferente salariilor pe care le-au avut.

„Asta nu înseamnă că pensiile militarilor nu vor fi reduse", susţine Constantin Monac, colonel în rezervă. Potrivit unor simulări făcute de casa de pensii a celor de la armată, vor fi afectaţi inclusiv cei cu pensia medie în MApN, adică cei care au 1.490 de lei. Ei ar putea ajunge, spune Monac, la doar 800 de lei după recalculare.

Generalul de armată în rezervă Mihail Eugen Popescu a fost, între 2000 şi 2004, şeful Marelui Stat Major, adică şeful militar al Armatei Române. El şi Eugen Bădălan sunt ofiţerii de armată cu cele mai mari pensii - fiecare ia câte 6.000 de lei. Restul generalilor din armată au pensii sub 4.500 de lei.

Vestea recalculării l-a înfuriat peste măsură: „Eu am semnat pentru intrarea României în NATO. Colegii mei din Alianţă au pensii de opt sau zece mii de euro. Eu am 1.500 de euro şi nu m-am plâns. Dar să-mi taie şi din banii ăştia, spunând că suntem nemernici şi nesimţiţi? Nu ştiu la cât voi ajunge după recalculare şi nici nu mă interesează. Îi voi acţiona în instanţă, indiferent cât îmi vor lua, fiindcă nu accept să trateze militarii ca pe nişte nesimţiţi!", spune generalul.

Gheorghe Micu, fost ambasador în Albania, spune că are o pensie de 6.000 de lei pe lună după 40 de ani de diplomaţie. „Am fost ambasador al României în Albania timp de 20 de ani şi am plătit pensie suplimentară trei la sută în valută, iar când mi-am depus dosarul de pensie nu au vrut să ia în considerare acest lucru. Dacă Boc o să ne taie pensiile, o să ne judecăm. Trebuie să ne respecte statutul", a spus el.

Parlamentarii caută „chichiţe"

Legea pensiilor adoptată de Guvernul Boc este aspru criticată şi de actualii parlamentari, dar şi de foştii. „Vom depune amendamente şi sperăm că vom reuşi să schimbăm proiectul cu ajutorul parlamentarilor PSD şi al independenţilor ", a afirmat parlamentarul PNL Cristina Pocora. Reprezentanţii PSD sunt şi mai duri. „Dacă proiectul de lege al pensiilor avansat de Guvern va fi aprobat în Parlament, voi propune iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului", a declarat liderul PSD, Mircea Geoană.

Foştii parlamentari, cei care beneficiază în prezent de pensii umflate de legile speciale, sunt scandalizaţi de proiectul Guvernului. „Este o lege care creează confuzie totală şi mi se pare o iniţiativă fără rost. Se maschează de fapt diminuarea unor venituri reale. Nici nu mai am chef să-mi fac calcul la ce voi pierde la pensie", a susţinut fostul parlamentar Corneliu Ciontu.

Cine sunt specialii?

În România există 5,8 milioane de pensionari, dintre care mai mult de un milion sunt foşti agricultori. Din acest număr total, aproximativ 150.000 de persoane iau pensii pe legi speciale - 8.197 de foşti piloţi civili, magistraţi, ambasadori şi parlamentari, 76.868 sunt foşti angajaţi ai MApN, iar 61.307 sunt foşti poliţişti. Din totalul de circa 150.000, 15% (adică vreo 22.500 de persoane) vor fi afectate puternic de recalculare, urmând să ia pensii mai mici cu 20-80% din valoarea actuală.

Cele 22.500 de persoane au pensii cuprinse între 3.000 de lei şi peste 30.000 de lei. Conform scenariilor făcute de Executiv, ei vor fi cei care vor simţi puternic impactul recalculării pensiilor. Restul, de aproximativ 127.500 de pensionari, sunt militari şi poliţişti care au avut grade mai mici şi cărora, spune purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii, Loredana Manolache, pensia nu li se va reduce sau, acolo unde acest lucru se va întâmpla, sumele tăiate vor fi mici.

Cei cu pensii calculate la valoarea a 80% din ultimele venituri sunt doar cei 8.197 de foşti magistraţi, piloţi civili şi ambasadori, consuli etc. În cazul lor, statul subvenţiona pensia cu aproximativ 120 de milioane de euro anual. Această sumă devine economie la bugetul pensiilor.

Pensii obişnuite, îngheţate în 2010

Noua lege are câteva noutăţi şi pentru oamenii simpli. În primul rând, punctul de pensie va rămâne 723,8 anul acesta şi nu va mai creşte deloc până la sfârşitul anului, ceea ce înseamnă că pensiile vor îngheţa în 2010. Din 2011 însă, valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata inflaţiei, plus 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie, la valoarea pe care cei doi indicatori o aveau în anul precedent.

În sfârşit, femeile sunt egale cu bărbaţii

Legea Guvernului Boc stabileşte noi vârste de pensionare. Pentru condiţii normale, noua limita de vârstă este de 65 de ani, la care bărbaţii se vor pensiona începând cu 2014, iar femeile începând cu 2030. Corespunzător au urcat şi vârstele de pensionare pentru cei care lucrează în condiţii deosebite sau speciale, care se vor putea retrage din muncă la 60 de ani, respectiv la 55 de ani.

Mai mult, Guvernul s-a asigurat şi că nu vor mai fi mulţi cei care vor „păcăli" sistemul. De exemplu, au fost micşorate sumele cuvenite pentru pensia anticipată parţială. Valoarea acesteia scade cu câte 0,75% pentru fiecare lună care îl desparte pe un astfel de beneficiar de vârsta de 65 de ani. De exemplu, dacă cineva doreşte să se pensioneze cu cinci ani înainte, adică la 60 de ani, el o poate face dacă are stagiul complet de cotizare de 35 de ani, şi va primi o pensie cu 45% mai mică decât cea cuvenită la împlinirea a 65 de ani.

Ca să reducă numărul celor retraşi pe caz de boală (care au ajuns la 925.000 de persoane), legea introduce condiţii mult mai dure de dobândire a unei pensii de invaliditate. Pentru a obţine o asemenea pensie este nevoie de stagii de cotizare mai mari decât înainte, iar evaluarea capacităţii de muncă va fi făcută de un medic expert angajat al Casei Naţionale a Pensiilor Publice (CNPP), fiindcă cei din subordinea Ministerului Sănătăţii au abuzat de această atribuţiune


Predoiu a pactizat cu magistraţii pentru pensiile nesimţite
de Mihai Bacalu

După un discurs reformator în faţa studenţilor, ministrul Justiţiei a dat fuga şi le-a promis magistraţilor clujeni că va susţine pensiile nejustificat de mari date prin legile speciale.

Predoiu le-a spus studenţilor de la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş- Bolyai că ei sunt cei care vor trebui să reformeze sistemul, în cazul în care cei împuterniciţi să o facă astăzi vor eşua. "Dacă nu reuşim, va trebui să continuaţi voi".

Ministrul le-a spus mai spus studenţilor că ei trebuie să vadă justiţia nu doar ca o profesie, ci şi ca un serviciu. „Trebuie să livrezi un act de dreptate”. Magistratul trebuie să ridice capul din dosare. „Trebuie să-l poţi privi pe justiţiabil în faţă. Cheia reuşitei este pe termen lung este schimbarea de mentalitate”, a mai spus Predoiu.


Alături de CSM


La doar o oră de la pledoaria europeană din faţa studenţilor, pentru reformarea sistemului şi schimbarea mentalităţilor, ministrul a fost pus în dificultate de judecătorul Virgil Andreieş, fostul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, printr-o dezvăluire neaşteptată. „Ministerul Justiţiei este alături de noi pentru susţinerea unui proiect ce prevede păstrarea pensiilor în sistemul actual”, a spus Andreieş.

Acesta a afirmat că se bazează pe neretroactivitatea efectului legilor şi pe principiului dreptului câştigat, pentru promovarea acestui proiect. Ministrul Predoiu a admis că susţine proiectul CSM şi că-l va susţine în faţa Guvernului. A refuzat însă să comenteze dacă este etic ca magistraţii pensionaţi să beneficieze de pensii superioare contribuţiei la sistem. „Nu pot face comentarii înainte de susţinerea punctului de vedere în faţa Guvernului”, a spus Predoiu.
sursa :http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one