Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Puterea reia ofensiva schimbării conducerii TVR

17 mai 2010

Autor: Romulus Georgescu
PDL vrea ca înlocuitorul lui Alexandru Sassu să fie ales odată cu adoptarea unei legi a „depolitizării” instituţiei. „Există riscul să fie o depolitizare politică”, spun voci din societatea civilă.

PDL repune pe tapet subiectul conducerii TVR, propunându-şi găsirea rapidă a unui înlocuitor pentru Alexandru Sassu. La o lună şi jumătate după demiterea acestuia de către parlament, Sassu este încă interimar.

Deputatul PDL Raluca Turcan a invocat, la sfârşitul săptămânii, existenţa unor nereguli în achiziţiile TVR, semn al adoptării unor decizii în foarte scurt timp. PDL ar vrea ca înlocuirea lui Sassu să survină la pachet cu schimbarea modalităţii de alegere a membrilor Consiliului de Administraţie (CA), care ar urma să provină din rândul unor organizaţii neguvernamentale.

Cum decizia finală aparţine majorităţii parlamentare, reprezentanţii ONG-urilor atrag atenţia că se poate ajunge la o „depolitizare politică”, adică alegerea unor membri CA dintre personalităţile favorabile puterii.

Variantele PDL

„În TVR, în ultimele zile, toate contractele de achiziţii pentru care era nevoie de avizul Consiliului de Administraţie sunt sparte în sume de sub 100.000 de euro şi se fac achiziţii directe”, a fost acuzaţia lansată de Raluca Turcan. Pe lângă sesizarea DNA, ea susţine că trebuie luată o „decizie radicală”.

În opinia sa, puterea are două variante: fie pune un alt director interimar până când votează noua lege a TVR, fie alege membrii CA pe baza legii actuale, după care o modifică şi stabileşte un termen de la care intră în vigoare. Noua lege a TVR, propusă de Raluca Turcan, este în dezbaterea Comisiei de cultură din Senat. Ea prevede că parlamentul ar urma să-i selecteze pe cei 13 membri ai CA ai TVR dintr-un set de propuneri înaintate de ONG-uri.

Legea în vigoare prevede alegerea membrilor CA în baza unui algoritm. Opt dintre cele 13 locuri se împart între partide în funcţie de numărul de parlamentari, un loc le revine minorităţilor naţionale, unul Administraţiei Prezidenţiale, unul guvernului şi două angajaţilor TVR.

Propunerile ONG-urilor

Cristian Pârvulescu, preşedinte al Pro Democraţia, spune că reprezentanţii ONG-urilor au avut discuţii pe noua lege şi a sintetizat câteva dintre amendamentele pe care le-ar putea propune. „Există pericolul unei depolitizări politice, pentru că majoritatea parlamentară poate alege 13 persoane care îi sunt favorabile”, spune Pârvulescu.

El susţine că o parte dintre locurile din CA ar trebui să fie rezervate în continuare partidelor politice, pentru a asigura şi reprezentarea celor care sunt în minoritate. Pe de altă parte, Pârvulescu spune că legea ar trebui să conţină criterii clare de vechime şi activitate pentru ONG-uri, adăugând că societatea civilă caută o strategie comună.

„Dacă mai multe ONG-uri susţin un singur candidat, o persoană necontroversată, neutră, sunt şanse ca propunerea să conteze. În caz contrar, dacă vor veni mai multe propuneri, majoritatea parlamentară îi va putea selecta pe cei care îi sunt favorabili”.

INTERIMAR

Sassu - demis, dar rămas în funcţie

Conducerea TVR, în frunte cu preşedintele-director general Alexandru Sassu, a fost demisă pe 30 martie de către majoritatea PDL-UDMR din parlament, prin respingerea în plen a raportului de activitate pe 2008. PDL avea în vedere trei variante de înlocuitori pentru Alexandru Sassu: Ion Cristoiu, Robert Turcescu şi Rodica Culcer.

De asemenea, PDL îşi pregătise propunerile pentru Consiliul de Administraţie. La vremea respectivă, unii dintre cei propuşi şi-au manifestat rezerve faţă de ideea că vor reprezenta un partid politic. În absenţa unei decizii privind succesorul, Sassu a rămas interimar în fruntea televiziunii publice.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one