Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

PSD şi PNL, umăr långă umăr, în bătălia de boicotare a unicameralului

PSD şi PNL, umăr långă umăr, în bătălia de boicotare a unicameralului
23-feb-2010

Scris de Sebastian Rusu
Crearea comisiei tehnice pentru aplicarea referendumului de reformare al Parlamentului este în momentul de faţă pentru liderii PSD şi PNL o problemă belicoasă ce trebuie amånată sine die pentru a induce în derizoriu voinţa romånilor de a avea un Parlament unicameral, cu parlamentari mai puţini. În acest context, ieri, în cadrul primei şedinţe a plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi al Senatului, parlamentarii PSD-PNL au amånat procedura de constituire a comisiei de aplicare a unicameralului întrucåt tergiversarea continuă a referendumului va face imposibilă aplicarea acestuia la alegerile din 2012. „Au amånat procedura şi nu au justificat decåt prin faptul că au cerut o consultare cu liderii din plen ai celor două grupuri (n.r. al PNL şi al PSD). Deşi s-au folosit de acest tertip, noi vom solicita cåt de curånd în BPN al PD-L o reunire a Birourilor Permanente reunite (n.r. al Camerei şi Senatului) în chestiunea unicameralului“, ne-a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (foto). Potrivit acesteia, democrat-liberalii vor iniţia un proiect legislativ pentru aplicarea referendumului de reformare a Parlamentului pentru a se ieşi din blocajul impus de coaliţia PSD-PNL. „Am vrut să deschidem calea asumării (n.r. a voinţei romånilor exprimate la referendumul din toamnă) împreună cu toate grupurile parlamentare. Dar dacă nu se poate, vom iniţia un proiect legislativ“, a afirmat pentru „Curentul“ Roberta Anastase.

Sub dictatura Parlamentului?

Posibila aplicare a unicameralului în bătălia electorală de la legislativele din toamna lui 2012 nu este pe placul liderilor PSD-PNL, care se văd puşi în postura de a pierde privilegii şi locuri într-un Parlament mai mic şi mai flexibil unde nu ar putea exercita aceeaşi influenţă ca-n Parlamentul unicameral. De aceea, tergiversarea şi proiectele de reformare a Constituţiei care au fost vehiculate în aceste săptămåni sunt manierele de luptă ideologică cele mai eficiente în deturnarea ideii în sine de unicameral adaptat la necesităţile Romåniei. În fapt, teza autoritarismului şi cea a diminuării reprezentării democratice vor fi elementele de apărare ale coaliţiei PSD-PNL în faţă unicameralului“. Această amånare nu reprezintă decåt un gest de responsabilitate. Dacă cei de la PD-L doresc să facă în continuare din modificarea Constituţiei şi din dezbaterea Parlamentului unicameral sau bicameral o temă electorală şi de propagandă să o facă în continuare“, a spus preşedintele Senatului, Mircea Geoană.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one