Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

PSD şi PNL, divizate de moţiune

3 aug 2010

Liderul liberal Crin Antonescu condiţionează susţinerea moţiunii de cenzură de acordul PSD pentru o nouă formulă guvernamentală. El spune că Opoziţia trebuie să fie pregătită dacă Guvernul cade. Social-democraţii nu sunt însă interesaţi să intre la guvernare şi pledează pentru alegeri anticipate.

Liberalii nu vor sprijini moţiunea de cenzură anunţată de PSD decât dacă ambele partide stabilesc de comun acord care este alternativa de guvernare pe care o propun.
Anunţul a fost făcut de liderul liberal Crin Antonescu într-o emisiune a postului TV Antena 3, presărată cu atacuri la adresa social-democraţilor. Antonescu a spus că demiterea Guvernului printr-o moţiune a Opoziţiei i-ar da preşedintelui Băsescu şansa de a nominaliza premierul pe care îl doreşte.

„Eu într-un asemenea joc al domnului Ponta cu domnul Băsescu - nu în înţelegere, ca să fie limpede că n-am acuzat niciodată o înţelegere secretă între Ponta şi Băsescu - pentru asta doar, nu intrăm!", a comentat Antonescu.

Şi totuşi PNL ar vota cu Ponta

În ciuda tonului oficial de distanţare de PSD, la şedinţa Biroului Politic Central de ieri, nota dominantă pare să fi fost uşor diferită. În cadrul discuţiilor din spatele uşilor închise, liberalii au recunoscut că, dacă PSD depune o moţiune de cenzură, PNL nu are altă variantă decât să o voteze.

Şi aceasta pentru că liderii liberali nu vor să-şi asume prejudiciul de imagine care ar rezulta dintr-o atitudine ambiguă faţă de Guvernul Boc. Recunoaşterea oficială a acestei situaţii ar reduce însă marja de negociere a liberalilor în tratativele cu PSD. Până la urmă, şedinţa s-a încheiat fără o decizie explicită într-un sens sau în altul.

Contre pe anticipate

Liderul PSD Victor Ponta nu s-a arătat interesat să demareze discuţiile cu liberalii privind o formulă guvernamentală ce ar putea înlocui actualul Cabinet în cazul în care moţiunea de cenzură va trece. El a susţinut că, dacă Executivul va fi dat jos, atunci este nevoie de organizarea de alegeri anticipate.

„Trebuie mers înapoi la oameni pentru a avea un mandat, pentru a scoate ţara din criză. Nu poţi să scoţi ţara din criză nici când ai 6 la sută, nici când te bazezi pe voturi în Parlament cumpărate", a spus Ponta.

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a comentat că dorinţa lui Victor Ponta de a ajunge la anticipate este echivalentă cu a lăsa decizia în mâinile lui Traian Băsescu care poate sau nu să dizolve Parlamentul. „Noi nu dorim să schimbăm Guvernul Boc 3 cu guvernul Boc 4, dorim să-l determinăm pe preşedinte sub presiunea suspendării să respecte necesitatea de a restabili ordinea în România", a explicat Vosganian.

Social-democraţii au decis în urmă cu două luni, într-o şedinţă a forului de conducere lărgit al partidului, că nu vor intra la guvernare decât în urma unor alegeri anticipate sau la termen.

În privinţa condiţiei puse de Antonescu cu privire la moţiunea de cenzură, Ponta a încercat să păstreze o atitudine detaşată. „PSD are propria opţiune: noi vrem să-l dăm jos pe Emil Boc. Dacă PNL e alături de noi sau de Băsescu şi PDL, e dreptul lor de a alege. Oricâte acuze vor veni din partea PNL, noi nu răspundem", a afirmat liderul social-democrat.

Cu toate acestea, Ponta a taxat afirmaţiile lui Antonescu, calificând drept „anormal" faptul că liberalii îi „înjură" mai mult pe social-democraţi decât pe premierul Emil Boc sau pe şeful statului, Traian Băsescu. Ponta „n-a scăpat" nici remarca lui Antonescu potrivit căreia PSD va fi un partener pentru PNL când se va moderniza, iar problema social-democraţilor constă în despărţirea de Iliescu.

„Nu am înţeles cum trebuie să arătăm noi ca să ne placă. Pot să-i dau şi eu lui Antonescu o listă cu liberali. Să nu cumva să vă gândiţi la Fenechiu, Doamne fereşte!", a replicat Ponta.

"Noi nu votăm o moţiune de cenzură oricum. Ci doar în momentul în care am discutat cu PSD care este alternativa la Guvernul Boc."
Crin Antonescu
preşedinte PNL

"PSD are propria opţiune: noi vrem să-l dăm jos pe Emil Boc. Dacă PNL e alături de noi sau de Băsescu şi PDL, e dreptul lor de a alege."
Victor Ponta
preşedinte PSD

Un scenariu cunoscut

Ultima moţiune de cenzură îndreptată împotriva Cabinetului Boc a fost precedată, de asemenea, de atacuri reciproce între cele două partide din Opoziţie. După o perioadă de concurenţă între PSD şi PNL în privinţa „paternităţii" moţiunii, tensiunile au culminat cu anunţul făcut de liberali, potrivit căruia vor prezenta în plen varianta proprie de moţiune.

Textul ar fi urmat să conţină şi critici la adresa participării PSD la primul Guvern Boc. În final, liberalii au renunţat la idee şi au votat, alături de PSD, căderea Executivului, dar moţiunea a fost respinsă.
sursa :http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one