Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

PSD, dator vândut

Marţi, 20 Aprilie 2010.
Autor: Florin Ciornei
FACTURI DE OPT MILIOANE DE EURO: Aceasta este suma reală a cheltuielilor făcute în mandatul Geoană, dar care au rămas neachitate. Funizorii de servicii îl presează pe Victor Ponta.

1 /2.
„Gaura” financiară de la PSD este de patru ori mai mare decât cea recunoscută public de liderii partidului. Datoriile acumulate de social-democraţi după pierderea alegerilor se ridică la aproape opt milioane de euro. Mai precis, 29,8 milioane de lei. Aceasta este cifra pronunţată de preşedintele PSD Victor Ponta, săptămâna trecută, la şedinţa Comitetului Executiv desfăşurată la Căciulata, judeţul Vâlcea.

Pentru că Ponta se uita cu reproş la predecesorul său, Geoană a replicat: „N-ar trebui comentat public. Şi eu am preluat partidul cu datorii”. Atunci, Ponta i-a amintit că PSD este restant şi cu cotizaţia de 50.000 de euro la Partidul Socialiştilor Europeni.„La Internaţionala Socialistă, nu la PES. La PES am plătit cotizaţia”, i-a replicat Geoană.

Suma de aproape 8 milioane de euro reprezintă doar datoria „pe factură”. La acestea se mai pot adăuga „investiţiile” marilor creditori ale căror speranţe au fost înşelate de eşecul lui Geoană. E vorba despre unii dintre moguli, dar şi despre alţi „domni generoşi” cu PSD, care l-au susţinut logistic pe prezidenţiabilul PSD, calculând că în urma victoriei acestuia îşi vor recupera investiţiile.

Facturile, luate la mână

Copleşiţi de facturi şi de solicitări de plăţi, liderilor PSD nu lea venit să creadă că suma este atât de mare. Din acest motiv au cerut verificări multiple.

„Voi chema toţi furnizorii de servicii pentru a vedea dacă aceste servicii invocate au fost prestate”, a declarat Aristide Roibu, trezorierul partidului. Acesta se ocupă de finanţele partidului de mai bine de 10 ani şi a văzut multe.

„Situaţia financiară e puţin mai proastă ca altădată”, a decretat Roibu, care a precizat că întotdeauna la PSD au fost „datorii importante”.

„Datorii au fost de la campania din 1992. Când eram eu trezorier, la început, prin 2000, m-am trezit de la campania din 1992 cu nişte datorii. Au fost datorii rămase de la campania din 1996, dacă vă aduceţi aminte de Costea, cu afişele”, a spus Roibu.

În 2005, când Geoană a preluat partidul de la Năstase, PSD avea datorii de aproximativ 2 milioane de euro. În 2006, presat de datornici, Geoană declara: „Nu mai sunt 80 de miliarde (8 milioane lei noi - n.r.). S-au mai plătit din ele”.

CONTRIBUŢIE

5.000 de lei pe cap de baron

După ce le-a înfăţişat situaţia financiară, Ponta i-a informat pe baronii locali şi despre măsurile de redresare.

„Am redus cheltuielile la sediu. Încercăm să ne încadrăm în subvenţia de la stat, dar avem nevoie şi de contribuţii de la organizaţii”, a spus Ponta. Acesta i-a rugat pe liderii de filiale să contribuie fiecare cu 5.000 de lei lunar pentru ca partidul să poată face faţă cu cheltuielile curente.

Propunerea i-a aparţinut lui Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele PSD Brăila, responsabil cu „politica financiară a partidului” şi măsurile de redresare.

Noua cotizaţie a fost întâmpinată cu reţinere de liderii de filiale, secătuiţi după campania prezidenţială. „Sunt resurse puţine. Şi noi, la organizaţie, avem cheltuieli, avem oameni de plătit şi nu avem alte resurse în afara cotizaţiilor. Dacă or să apară în timp, vom sprijini şi noi cheltuielile de la nivel central”, a declarat, pentru EVZ, Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one