Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

PSD a depus pe şest la CCR contestaţia împotriva legii lustraţiei

2 iunie 2010

Scris de Sebastian Rusu
Deşi au trecut 20 de ani de la momentul revoluţiei din decembrie 1989 şi tranziţia la democraţie a fost ratată prin intermediul jocurilor de culise ale fostelor cadre ale PCR, PSD pare să nu se reconcilieze cu trecutul şi caută să blocheze promulgarea legii lustraţiei. Pe de altă parte, lustraţia reprezintă astăzi o reparaţie morală pentru cei care au plătit cu viaţa preţul despărţirii de comunism, în ciuda tergiversărilor interminabile din ultimii ani. Potrivit Adresei numărul 6765 din 26 mai 2010 trimise Parlamentului de către preşedintele CCR, Ioan Vida, Curtea va dezbate sesizarea grupurilor parlamentare social-democrate cu privire la neconstituţionalitatea legii lustraţiei în data de 7 iunie 2010. În acest sens, liderul grupului PSD-PC de la Senat, Ion Toma, a depus la Secretariatul Senatului, în data de 25 mai 2010, sesizarea cu privire la legea lustraţiei alături de lista senatorilor iniţiatori. Pe de altă parte, social-democraţii au explicitat faptul că legea lustraţiei „încalcă cerinţele de previzibilitate ale normei juridice, impunând restricţii persoanelor care cad sub incidenţa dispoziţiilor sale în ceea ce priveşte accesul în funcţiile publice“. Potrivit sesizării depuse de grupul senatorilor PSD-PC, „restricţiile lustrabililor care vin ca urmare a unor fapte din trecut, când persoanele în cauză nu puteau în mod rezonabil să prevadă că acţiunile lor pot avea consecinţe negative pe viitor“.

Matrapazlâcuri cu parfum social-democrat...

Şi ca tabloul contestării să fie complet, în data de 27 mai 2010, liderul grupului deputaţilor PSD-PC de la Cameră a depus la Secretariatul Camerei textul sesizării cu privire la neconstituţionalitatea lustraţiei, criticând faptul că legea adoptată de Parlamentul României îngrădeşte dreptul la funcţii şi demnităţi publice al persoanelor care au făcut parte din nomenclatura comunistă. „ Principalul viciu al legii şi principala critică de neconstituţionalitate a acesteia se referă la instituirea unei adevărate sancţiuni colective bazate pe o formă de răspundere colectivă făcute pe criterii politice“, se arată în textul sesizării depuse de grupul deputaţilor social-democraţi. În ciuda acestor hachiţe legislative de care se leagă social-democraţii, lustraţia trebuie să-şi urmeze cursul firesc în contextul în care la promulgarea în Parlament au fost şi parlamentari social-democraţi care au votat această lege în varianta iniţială.
„Legea lustraţiei nu se referă la o reparaţie morală, ci pentru a înlătura de la ocuparea unei funcţii de putere pe cei care datorită unor obiceiuri nedemocratice ar putea să împiedice procesul de democratizare a ţării“, declara deputatul PSD Bogdan Duvăz.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one