Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Primăria Iaşi, cuibuşor de cumetrii

Primăria Iaşi, cuibuşor de cumetrii
11-feb-2010

Scris de Madalin Necsutu
Din 471 de funcţionari, 104 sunt rude

Sistemul „PCR“ de pile, relaţii şi cunoştinte a evoluat simţitor în ultimii anii, atât în cadrul administraţiei centrale, dar mai ales în cele locale, acolo unde cetăţenii sunt mai puţin informaţi şi mai puţin dispuşi să ia poziţie împotriva abuzurilor unor sus-puşi din cadrul celor mai influente instituţii din oraşele respective. Astăzi, ziarul „Curentul“ vă prezintă nepotismul instituţional instrumentat de „dirijorul-şef“ al conducerii PSD Iaşi, primarul Gheorghe Nichita, care, de circa şapte ani de zile, închide ochii şi chiar încurajează promovarea, în cadrul Primăriei, a ocupării de posturi de către funcţionari publici înrudiţi. Mai în glumă, mai în serios, Primăria Iaşi ar putea fi chiar catalogată drept o familie mare şi fericită, întreţinută din banii ieşenilor.
Cotidianul „Curentul“ a reuşit să intre în posesia reţelei de rubedenii din cadrul Primăriei Iaşi, care arată negru pe alb că nepotismul a fost ridicat la rang de politică locală de către primarul Gheorghe Nichita.


Investigaţia noastră a pornit de la informaţiile apărute pe blogul creatoarei de modă Irina Schrotter, care trage un puternic semnal de alarmă. Potrivit informaţiilor furnizate de aceasta, circa 25% dintre funcţionarii Primăriei Iaşi sunt înrudiţi între ei, fie în calitate de soţ şi soţie, fie tată/mamă-fiu/fiică sau chiar unchi/matuşă-nepot/nepoată şi, de ce nu, fraţi şi surori. Şi asta numai la nivel oficial. Cealaltă proporţie, de 75% din numărul total al angajaţilor Primăriei, stă la rândul ei sub semnul întrebării dacă nu cumva şi aceştia sunt „pile şi cunoştinţe“ ale nucleului dur de 25%. În baza aspectelor prezentate mai sus, se poate vorbi de o uriaşă caracatiţă, care descurajează competiţia şi egalitatea şanselor în materie de angajare într-o instituţie publică a statului, în special pentru tinerii din acest centru universitar.

Rubedenii edilitare

Primăria Iaşi are 471 de funcţionari publici, din care un număr de 104 persoane sunt rude de sânge sau sunt căsătoriţi între ei. Schrotter mai susţine că în aceeaşi situaţie se află „mai mult de 1.800 persoane, dintre cei peste 8.000 de ieşeni care lucrează în cadrul Primăriei Iaşi sau a serviciilor subordonate“. În concluzie, un soţ poate să îi fie şef soţiei sale şi viceversa, de asemenea, o mamă ar putea să fie şi şefă la serviciul fiului sau al fiicei sale. De exemplu, doamna Apetroaiei Maria, director executiv adjunct la Direcţia Finanţelor Publice Locale (DFPL), ar putea coordona mult mai bine munca fiicei sale, Apetroaiei Eugenia, care ocupă poziţia de inspector principal gradul I la serviciul de Contabilitatea veniturilor. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi, Andrei Trofor, a încercat să explice pentru „Curentul“ acest fenomen din prisma căsătoriilor între colegii de la locul de muncă. Însă oficialul Primăriei Iaşi nu a putut să ne lămurească vizavi de relaţia de rudenie dintre Codreanu Corina Doina şi Codreanu Cristina Diana, ambele ocupând posturile de referent la DFPL, motivând că trebuie întâi „să verifice“ sau „că nu se poate pronunţa în acest moment“. Să fie oare vorba tot de căsătorie? Din câte ştim, Constituţia României nu permite căsătoria între persoane de acelaşi sex. Tot în aceeaşi logică, am dorit să aflăm un răspuns şi despre relaţiile dintre city-managerul Iaşiului, Chirică Mihai, şi cele două doamne de pe această listă, respectiv Chirică Gabriela şi Chirică Ana-Maria. Ni s-a răspuns că una dintre aceste doamne este soţia dânsului, cu care s-a cunoscut în cadrul Primăriei înainte să se căsătorească, dar despre cealaltă doamnă nu ne-a putut oferi niciun detaliu.
Prin urmare, trăiască sistemul de plie, cunoştinţe, relaţii, care se dovedeşte nepieritor!
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one