Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Prigoana vrea sa limiteze "otrava informationala"

22 aprilie 2010
Deputatul PD-L Silviu Prigoana vrea ca Parlamentul sa adopte o lege privind statutul jurnalistului, una care sa prevada drepturile si obligatiile jurnalistului, pentru a-i proteja pe ziaristii profesionisti si a-i exclude pe cei care "arunca cu otrava".

"Pentru a apara jurnalistul profesionist, pentru a-i oferi un mediu in care sa nu fie nevoit sa arunce cu otrava pentru a lucra si a trai, consider necesara o lege care sa reglementeze statutul ziaristului, asa cum exista legi pentru medici, avocati sau artisti, adica pentru profesiunile liberale ce nu pot si nu trebuie sa fie reglementate de Codul muncii.

In ce conditii devii ziarist? Care sunt drepturile si indatoririle ziaristului? Polemica in presa are sau nu limite? Insulta si calomnia sunt stiluri de presa? Ce este dezinformarea si cum este sanctionata? Care sunt delictele de presa - amintite in art.30, alin.(8) din Constitutie -, cum se ierarhizeaza si cum se sanctioneaza? Care sunt civile si care sunt, daca sunt, penale? Iata o serie de intrebari pentru care societatea romaneasca pare sa nu fi gasit, inca, raspunsuri", afirma Silviu Prigoan, intr-o declaratie scrisa depusa saptamana trecuta in Camera Deputatilor, conform realitatea.net.

In acest sens, Prigoana propune limitarea "otravii informationale", preponderent pe cea din presa scrisa, dupa cum subliniaza, modificand cateva paragrafe din legea audiovizualului.

"Pana la cristalizarea unor opinii majoritar acceptate va propun sa limitam otrava informationala ce ne agreseaza zilnic, preponderent in presa scrisa, prin intermediul unor modificari la Legea audiovizualului.

Stiu ca poate parea impropriu, insa, in actualul stadiu de maturitate a problematicii asociate domeniului, consider ca este o solutie la indemana pentru a reduce, cel putin, avalansa de publicatii nascute peste noapte doar pentru a denigra o persoana sau a manji o idee", mai spune Prigoana.
sursa :http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one