Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Presedintele Basescu: "Cauza relatiei proaste cu Moldova a fost naivitatea mea"

Cristina Dobreanu
Vineri, 29 Ianuarie 2010
Presedintele Traian Basescu, aflat la Chisinau, a recunoscut ca a fost "naiv" cand a crezut ca Vladimir Voronin "face ce spune". Vizita sa are ca scop impartirea celor 130 de milioane de euro acordate de UE pentru proiecte comune, iar astfel Romania capata o putere tot mai mare asupra Republicii Moldova, scrie Nezavisimaia Gazeta.

Intrebat care este cauza proastei relatii cu Chisinaul din ultimii ani, seful statului roman a spus ca este, in primul rand, "naivitatea" sa, pe care a tradus-o prin faptul ca


nu a pus la indoiala spusele fostului presedinte Vladimir Voronin.
Basescu a recunoscut, in interviul acordat ProTV Chisinau, ca l-a considerat pe Voronin proeuropean, asa cum spunea, dar ca "limbajul dublu a generat neintelegeri pana la urma" si nu a inteles "de la bun inceput ca domnul presedinte Voronin una declara si alta face". Cu toate acestea, Traian Basescu a spus ca este "crestin" si, prin urmare, pentru el " Voronin este iertat". Seful statului roman a mai povestit ca nu a existat vreo intelegere intre el si Vladimir Voronin sa nu

se discute subiecte sensibile si ca i-a spus "intotdeauna presedintelui Voronin ca Romania si Moldova sunt doua state independente, dar un singur popor. Iar acest lucru doar daca nu vrei sa recunosti realitatea istorica nu-l recunosti".
Cotidianul rus Nezavisimaia Gazeta a scris, in editia de ieri, ca principalul scop al vizitei presedintelui roman la Chisinau este impartirea celor 130 de milione de euro pe care UE le-a alocat anul trecut pentru proiecte comune intre Romania, Republica Moldova si Ucraina. Potrivit Nezavisimaia Gazeta, consultata de Agerpres, fondurile nu au reusit sa fie utilizate pana acum din cauza fostului presedinte Vladimir Voronin, care a acuzat Bucurestiul ca ar fi fost implicat in revoltele din aprilie de la Chisinau. Din aceasta cauza, Voronin a decis atunci sa introduca regimul de vize pentru cetatenii moldoveni.

Politologul Vitali Andrievski a spus pentru cotidianul rus ca "influenta Romaniei asupra Republicii Moldova este din ce in ce mai puternica", amintind ca numai in ultima jumatate de an au fost deschise doua holdinguri media romanesti. "Expansiunea romaneasca" e sprijinita si de o parte a politicienilor de la Chisinau, promotori ai ideii unioniste, mai spune politologul. Astfel, pentru Romania, Republica Moldova devine, in opinia lui Andrievski, "un fel de teren convenabil pentru dezvoltarea relatiilor cu Rusia", in contextul in care actionarul celui mai mare depozit de gaz din Romania ar putea fi Gazprom.

Jurnalistii de la Nezavisimaia Gazeta amintesc si ca in presa moldoveana a fost publicat miercuri un mesaj adresat celor doi sefi de stat, roman si moldovean, care face apel la "uniunea nationala a poporului roman". "Adepti" ai acestui scenariu exista si in Romania, mai scrie cotidianul rus, precizand ca ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a numit, la inceputul acestei saptamani, Republica Moldova "Basarabia".

In a doua zi a vizitei sale in Republica Moldova, Basescu a vizitat cimitirul de la Tiganca, unde a depus o coroana de flori. Acest cimitir a fost reamenajat in 2006 de catre Regele Mihai ca loc de reculegere in memoria celor peste 70 de mii de romani cazuti in campania din Est in timpul celui de-al doilea razboi mondial. seful statului roman a mers apoi la Cahul si a sustinut un discurs la Universitatea de Stat "B.P. Hasdeu", subliniind importanta cooperarii intre sistemele de educatie roman si moldovenesc. Presedintele Basescu a spus ca spera ca in 2011 Romania sa poata oferi 5.000 de burse pentru tinerii moldoveni, in loc de 3.400, cate sunt in prezent.

» Ce a mancat presedintele la Chisinau
Traian Basescu a luat masa, in prima zi a vizitei sale la Chisinau, la restaurantul "Casa Vinului", potrivit cotidianului Jurnal de Chisinau. Printre felurile de mancare pe care seful statului roman le-a putut savura se numara: salata din somon cu rucola, fileu de rata, para marinata in spumant, costite de vitel cu mix de legume coapte la gratar. La desert, Traian Basescu a putut manca pandispan cu fructe si caramel, iar pentru fiecare fel de mancare el a baut cateva "gaturi de vin" de diferite feluri.sursa :
http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one