Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Presedintele Basescu: Simplificarea accesului la fondurile europene reprezinta o necesitate pentru Romania

Presedintele Basescu: Simplificarea accesului la fondurile europene reprezinta o necesitate pentru Romania
13-feb-2010

Cu ocazia reuniunii informale a sefilor de stat si de guvern din statele membre UE, desfasurata joi, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a aratat ca simplificarea accesului la fondurile europene, mai ales in conditii economice severe, reprezinta o necesitate, se mentioneaza intr-un comunicat emis de Administratia Prezidentiala, joi.

Presedintele Traian Basescu, a aratat in discursul rostit cu ocazia reuniunii, necesitatea simplificarii accesului la fondurile comune, mai ales in conditii economice severe.

Totodata, seful statului a salutat decizia Consiliului de a modifica actualul cadru de reglementare privind accesul la fondurile structurale si a insistat pe nevoia, resimtita de statele cu resurse limitate, precum Romania, a operarii unei deschideri si mai ample in aceasta directie. In mod special, presedintele Basescu s-a referit la dificultatile pe care autoritatile guvernamentale de la Bucuresti le intampina in cadrul proiectelor mari de infrastructura cu obtinerea proprietatii asupra terenurilor pe care tranziteaza cursul rutelor de transport.

Acesta a mai declarat ca, asigurarea cresterii sustenabile a economiei europene depinde de existenta unui mediu de afaceri competitiv, in conditiile de ocupare cat mai ridicata a fortei de munca.

Referindu-se la experienta Romaniei, seful statului a subliniat necesitatea existentei resurselor de capital pentru investitii, a competentelor profesionale adecvate pentru economia eco-eficienta care se construieste si a accesului la tehnologia moderna. In acest context, presedintele Basescu a salutat rezultatele demersului de reglementare la nivel european a sectorului financiar si a aratat ca procesul trebuie sa continue pentru a se micsora riscul repetarii in viitor a unor crize de proportiile celei actuale.

In cadrul discutiilor desfasurate in cadrul reuniunii, liderii europeni au acordat cea mai mare importanta subiectului viitoarei Strategii UE 2020, care presupune identificarea modalitatilor de actiune adecvate pentru asigurarea competitivitatii economiei europene in conditiile asumarii lectiilor actualei crize economice, dar si a imperativelor de comportament politic responsabil, precum limitarea emisiilor de gaze cu efect de sera.
sursa :http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one