Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Presa internaţională: "România ia măsuri draconice pentru a evita scenariul grec"

Autor: CAPITAL Online
Publicat: 7 Mai 2010
Vizionari: 1138;

Presa internaţională alocă spaţii ample măsurilor drastice anunţate joi de preşedintele Traian Băsescu pentru ca România să se conformeze acordului cu FMI, comentând că Bucureştiul încearcă astfel să evite un scenariu asemănător celui din Grecia.

România, beneficiar al unui important program de ajutor din partea Fondului Monetar Internaţional şi a Uniunii Europene, a anunţat joi o reducere draconică a salariilor din sectorul public şi a pensiilor, pentru a evita un derapaj al deficitului după modelul grec, comentează AFP.

Anunţul în acest sens a fost făcut joi de preşedintele Traian Băsescu, chiar în timpul unei vizite a reprezentanţilor FMI în România, precizează la rândul său agenţia Associated Press.

BBC notează că România va aplica aceste reduceri anul acesta, pentru a se conforma acordului de finanţare cu FMI, care de altfel şi-a prelungit misiunea în ţară cu două zile.

Într-un articol cu titlul "România strânge cureaua pentru creditul FMI", cotidianul Financial Times scrie că autorităţile de la Bucureşti trebuie să implementeze măsuri de austeritate cuprinzătoare pentru a evita creşterea taxelor şi a se asigura de livrarea următoarei tranşe din împrumutul de la FMI.

Agenţia Reuters citează declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căruia "acest plan era inevitabil". "Sectorul de stat este ca un om gras de 200 de kilograme, care s-a căţărat în spatele unuia foarte slab şi subţirel" de 50 de kilograme, "care este economia românească".

SURSA: Mediafax
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one