Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ponta îi pune la zid pe artizanii alianţei virtuale cu PNL

31 mai 2010

Scris de Olga Dumitrescu
Recesiunea economică pare să adâncească tot mai mult conflictele interne din tabăra social-democrată între Ponta şi artizanii defunctei alianţe cu democrat-liberalii care, prin intermediul vocii senatorului PSD Miron Mitrea, au lansat ipoteza unei pactizări cu liberalii pe termen lung. Adept al măsurilor de mână forte, preşedintele PSD, Victor Ponta, a ieşit zilele acestea la atac, declarând că PSD nu va mai face „aranjamente“ cu niciun partid politic din România, singura alianţă pe care o mai acceptă fiind „PSD-PSD“. „În decembrie 2008 am făcut alianţă cu PDL, acum domnul Mitrea vrea să schimbăm o literă şi să facem o altă alianţă. Acum cum o să vă zic celor din teritoriu, că David sau Vosganian sunt din nou miniştri? Am respect pentru ei chiar dacă nu am fost răsplătit la fel atunci când am fost la putere cu PDL. Noi trebuie să ne batem singuri, aşa cum am fost în perioada 2000-2004“, a spus liderul social-democraţilor. Pe de altă parte, Ponta a mai susţinut că din alianţa pe care PSD a avut-o cu PDL au mai rămas doi oameni în funcţii, Mircea Geoană, preşedintele Senatului, şi cumnatul acestuia, Ionuţ Costea, directorul EximBank. În fapt, Ponta i-a pus la colţ pe Mitrea şi Geoană, în bătălia pe care o poartă în interiorul PSD pentru consolidarea puterii proprii, sub atenta supraveghere a lui Năstase şi Iliescu. De cealaltă parte a baricadei, Geoană a încercat să pară diplomat în relaţia cu Ponta: „relaţie ca de la cineva mai experimentat la un tânăr care este la început de carieră. La Victor Ponta e evident un proces de adaptare şi de ajustare, care e în fond o lipsă de experienţă, asta nu e o critică“.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one