Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Polonia decapitată: elita politică a ţării piere într-un accident aviatic

11 aprilie 2010

Preşedintele polonez, Lech Kaczynski, soţia acestuia, Maria, şi alţi înalţi oficiali polonezi şi-au pierdut ieri viaţa într-un tragic accident de avion. Catastrofa aviatică de la Smolensk (Rusia) a produs o undă de şoc în toată lumea. Canalele de ştiri poloneze vorbesc despre cea mai tristă zi din istoria ţării, din 1989 încoace.

Polonezii plâng pe stradă, iar autorităţile au decretat o săptămână de doliu naţional după ce avionul în care se afla preşedintele Lech Kazczynski, modelul Tupolev -154, s-a prăbuşit ieri dimineaţă, la ora locală 10.56 (9.56 ora României).

Tragedia s-a petrecut timpul manevrelor de aterizare pe aeroportul din oraşul rus Smolensk, aflat în vestul Rusiei, la 420 de kilometri vest de Moscova. Toate celelalte 95 de persoane, dintre care 88 de membri ai delegaţiei poloneze, şi-au pierdut viaţa, au anunţat autorităţile poloneze şi ruse.

Printre victime se află figuri marcante ale vieţii politice şi economice din Polonia: preşedintele Băncii Centrale, Slawomir Skrzypek, şeful Statului Major al forţelor armate, Franciszek Gagor, precum şi principalii lideri ai armatei ori membri ai Parlamentului.

Potrivit Ministerului de Externe de la Varşovia, aeronava ar fi lovit câţiva copaci aflaţi la capătul pistei, după care s-a prăbuşit şi a fost cuprinsă de flăcări. „Avionul s-a lovit de mai mulţi copaci, a căzut şi s-a dezintegrat", a declarat şi guvernatorul regiunii Smolensk, Serghei Antufiev, în timp ce televiziunea rusă a difuzat imagini în direct cu fragmentele de avion răspândite în pădure, unele dintre ele încă arzând.

Ceaţă la Smolensk

Aeronava s-a prăbuşit în timpul celei de-a patra tentative de aterizare, informaţii similiare fiind transmise şi de un reprezentant al autorităţilor aeronautice belaruse, sub acoperirea anonimatului. Aeroportul era închis în timp ce avionul prezidenţial încerca să aterizeze, vizibilitatea fiind sub 500 de metri, din cauza condiţiilor meteorologice proaste, a precizat televiziunea de stat rusă.

Pilotului i s-ar fi oferit alternativa de a ateriza la Moscova sau la Minsk, dar acesta a decis să ajungă la Smolensk, deşi asupra oraşului plutea o ceaţă densă.

Ca o ironie cruntă a sorţii, dramaticul incident s-a petrecut în timp ce preşedintele Kaczynski mergea la Katin, în apropiere de Smolensk, pentru a se reculege la mormintele celor peste 22.000 de militari polonezi executaţi în urmă cu 70 de ani de poliţia stalinistă.

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, „informat imediat" despre accident, l-a trimis pe ministrul pentru Situaţii de Urgenţă, Serghei Şoigu, la faţa locului, iar premierul Vladimir Putin a promis o anchetă minuţioasă în legătură cu această dramă.

Au fost găsite cutiile negre

Echipele de anchetatori ruşi au găsit ambele cutii negre ale aeronavei prezidenţiale poloneze la locul catastrofei, a anunţat o sursă din cadrul administraţiei regionale. Avionul Tupolev-154 a fost supus recent unei inspecţii tehnice, a relatat Radio Polonia, în pagina electronică.

Pe de altă parte, agenţia rusă RIA Novosti susţine că avionul a avut mai multe probleme înainte de tragedia de ieri, citând un accident survenit la 2 decembrie 2008 în Mongolia, în urma căruia preşedintele Lech Kaczynski a fost nevoit să ajungă la Tokyo cu un avion închiriat.

Deşi ipoteza unei erori umane este vehiculată ca posibilă cauză a accidentului, purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez de Externe, Piotr Paszkowski, a declarat că pentru moment motivele catastrofei aeriene nu sunt clare.

Un politician familist

Anticomunist convins, cunoscut totodată pentru eurospecticismul său, Lech Kaczynski, 61 de ani, a câştigat alegerile prezidenţiale la 23 octombrie 2005, după cum fratele său geamăn, fostul premier polonez (care ieri a plecat imediat în Rusia, la locul catastrofei), le-a câştigat pe cele legislative, la 25 septembrie 2005, în fruntea partidului Lege şi Justiţie, al cărui preşedinte este.

Preşedintele polonez era căsătorit, din 1978, cu Maria Kaczynska, 67 de ani, cu care are o fată, Marta, ce le-a dăruit doi nepoţi. Absolventă de Comerţ Exterior şi specialistă în transporturi, fosta Primă Doamnă a Poloniei era iubită de polonezi (şi) pentru faptul că a avut un unchi care a fost ucis în masacrul stalinist de la Katin.

Reacţia MAE

Ministerul român de Externe transmite condoleanţe poporului polonez şi îşi exprimă profundul regret pentru catastrofa aviatică în care şi-a pierdut viaţa preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, soţia acestuia şi alte personalităţi ale vieţii publice poloneze.

„În acest moment tragic, transmitem condoleanţe şi întreaga noastră solidaritate familiilor îndoliate şi poporului polonez", se arată
într-un comunicat MAE.

"Acest accident aviatic este al doilea dezastru ca gravitate după Katin. Au vrut să ne reteze capul acolo, iar aici a murit floarea naţiunii noastre."
Lech Walesa
fost preşedinte al Poloniei

"Sunt profund îndurerat şi trimit poporului polonez o binecuvântare specială în acest moment dificil."
Papa Benedict
al XVI-lea

Rival pentru Boeing

Proiectat în Rusia, în anii '60, avionul Tupolev-154 s-a dorit a fi un concurent al celebrelor Boeing 727 şi 747. Tupolev-154 atinge o viteză de croazieră de 975 km/h, fiind unul dintre cele mai rapide avioane de linie. Avionul fabricat în Rusia are o durată de viaţă de 45.000 de ore, dar poate ajunge chiar şi la 80.000 de ore după operaţiuni de modernizare.

Tupolev-154, a fost utilizat mai ales de compania aviatică rusă Aeroflot, dar şi de flotele altor state estice, cum ar fi România. În ianuarie 2010, Aeroflot a anunţat retragerea flotei de avioane Tu-154, după aproape 40 de ani de exploatare. În decursul anilor, Tupolev-154 a fost construit în mai multe variante.
sursa http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one