Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Poliţia, preşul senatorului Cătălin Voicu

20 martie 2010

Stenogramele din dosarul „Voicu“ scot la iveală că senatorul avea întinse tentaculele şi la cele mai înalte vârfuri din Poliţia Română. Senatorul PSD Cătălin Voicu, care râvnea la fotoliul de ministru de Interne, a intervenit la adjunctul Poliţiei Române pentru muşamalizarea unui dosar al lui Marius Locic.

Potrivit stenogramelor rezultate din interceptări telefonice, obţinute de Hotnews, Cătălin Voicu a apelat, în septembrie 2009, la Mihai Călinescu, adjunct al Poliţiei Române, pentru a muşamaliza un dosar al omului de afaceri Marius Locic. Comisarul-şef Mihai Călinescu a ocupat în trecut funcţia de şef al Poliţiei Sectorului 5, fiind în relaţii de amiciţie cu Marian Vanghelie, primarul sectorului 5 şi preşedintele PSD Bucureşti.

Senatul discută cererea DNA de arestare a lui Cătălin Voicu

Comisia juridică a Senatului începe joi analiza dosarului senatorului Cătălin Voicu, pentru a formula un punct de vedere privind solicitarea DNA de arestare a acestuia.

Membrii comisiei vor studia dosarul şi îl vor audia pe senatorul PSD. Preşedintele comisiei, Toni Greblă, a spus că în adresa transmisă de Biroul Permanent nu este precizat un termen pentru prezentarea avizului, dar că legea prevede trei zile pentru finalizarea acestei proceduri, în timp ce Regulamentul stabileşte că termenul pentru redactarea avizului este de opt zile

Liderul senatorilor jurişţi a mai spus că dezbaterile de joi din cadrul comisiei vor avea loc, cel mai probabil, în absenţa presei.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să sesizeze Parlamentul în vederea încuviinţării arestării senatorului PSD Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit Constituţiei, deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor.

Scandal de corupţie: Înregistrările convorbirilor în cazul "Voicu" scot la iveală lucruri incredibile

Senatorul PSD Cătălin Voicu visa la un stat în care el, ca ministru de Interne, să controleze toată Justiţia din România pe bază de şantaj şi dosare compromiţătoare. Portalul Hotnews a publicat largi extrase din documentele aflate la Senat, în baza cărora procurorii DNA cer arestarea senatorului PSD Cătălin Voicu.

Dialogurile lui cu oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, cu judecătorii Florin Costiniu şi Cristian Jipa sau cu colegul de partid Alexandru Mazăre arată măsura în care, vreme de 20 de ani, acest om a cangrenat un lung şir de instituţii, începând cu zilele confuze ale Revoluţiei, când a fost numit, cum însuşi se laudă, aghiotant al primului procuror al României libere. Prezentăm fragmente relevante din înregistrările realizate în octombrie-noiembrie 2009.

Un moldovean serios

Cătălin Voicu şi judecătorul Florin Costiniu discută despre posibilitatea ca al doilea să intervină la Curtea Supremă pentru ca omul de afaceri Costel Căşuneanu să câştige un proces comercial al firmei sale, PACO:

Voicu Cătălin: Aţi fost rugat de mediul politic, că ar fi o mârşăvie, o... domnu' Căşuneanu a câştigat peste tot, dar la Curtea de Apel l-au mânărit....

Costiniu Florin: Da.

Voicu Cătălin: ...deci el a câştigat licitatia (...neinteligibil...) la centrul de construire al....a....consultare la bancă, ştii, acceptă tot şi la Curtea de Apel, pe-o şmecherie.

Costiniu Florin: Da.

Voicu Cătălin: La Curtea Supremă mai (... neinteligibil...) nu ştiu ce firmă e asta, pe ce firmă, PACO, nu ştiu pe cine are. (...neinteligibil...)

Costiniu Florin: Pe PACO, pe PACO. Am înţeles. Gata.

Voicu Cătălin: La fetele astea merge direct cu dumneavoastră să nu le spuneţi nimic. (neinteligibil)

Costiniu Florin: Nu, nu, nu, nu.

Voicu Cătălin: ...vă fac şi eu un contraserviciu!

Costiniu Florin: Nu, bineînţeles mă! Oricând!

Voicu Cătălin: (...neinteligibil...) aşa dacă aţi băgat-o pe contraserviciu nu poa' să spună „cu gologani" (râde)

Costiniu Florin: Bineînţeles! Doamne fereşte!

Voicu Cătălin: Nu, eu vreau să evit orice contact (... neinteligibil...)

Costiniu Florin: ... nu, staţi liniştit!

Costiniu Florin: (vorbeşte în şoaptă): Căşuneanu... (neinteligibil)

Voicu Cătălin: (vorbeşte în şoaptă) Căşuneanu. E păcat să ratăm o chestie de-asta.

Costiniu Florin: Da, mă', da...

Voicu Cătălin: ...plus că noi vedem un happy end. Doi! Ăştia-s bani pe care nu-i mai luăm. Luăm o dată şi gata! Pe muncă cinstită.

Costiniu Florin: Da! Ah... dacă...

Voicu Cătălin: Şi eu vă spun un lucru: dincolo de faptul că vorbim între noi, dom'ne, are dreptate cu carul. E păi cum (... neinteligibil...) Ai văzut ce fel de om e.

Costiniu Florin: Da, da, mi-a plăcut grozav. Un moldovean serios, nu...Florin Costiniu era foarte supărat că „manevra“ n-a mers

„E un dumnezeu care le ştie pe toate"

Cele trei judecătoare la care ar fi intervenit Florin Costiniu au dat însă o sentinţă nefavorabilă lui Căşuneanu. Judecătorul încearcă să-şi arate revolta, pentru a rămâne cu banii primiţi în schimbul intervenţiei:

Căşuneanu Costel: Bună seara, am onoarea, să trăiţi!

Costiniu Florin: Domnu...îmi pare rău că trebuie să nu vă dau o veste bună. Dar după ce s-a... în fond, după casare s-a menţinut soluţia de la Curtea de Apel. Vreau să vă spun că mie îmi tremură nu numai vocea, îmi tremură mâinile de...nervi şi de indignare pentru ce s-a întâmplat.

Căşuneanu Costel: Nu. Staţi domne liniştit, vezi....

Costiniu Florin: E Dumnezeu deasupra, nu ce era omeneşte posibil, mai mult decât ar fi fost omeneşte posibil. (...)

Căşuneanu Costel: Incorect, total incorect.

Costiniu Florin: Total, total. Este o mizerie, o batjocură. Vom vedea ce remedii juridice... mai sunt, ce anume se mai poate face, dar asta aş vrea să reţineţi şi vă spun, este un Dumnezeu care le ştie pe toate. Şi când o să veniţi o să am rugămintea să ne întâlnim o jumătate de oră să bem un pahar de apă împreună...

Căşuneanu Costel: Cu mare plă...

Costiniu Florin: Şi să vă povestesc că, repet, ă... dacă nu fac atac cerebral în urmatoarea oră, nu mai fac niciodată.

„Asta-i România lui Băsescu"

Revoltat e şi Cătălin Voicu pentru maniera în care s-a judecat dosarul. Discuţie cu Căşuneanu: Voicu Cătălin: Asta-i România lui Traian Băsescu, întelegeţi? Bani, şantaj, asta-i crima organizată, cu automatu' pe stradă! Că-ţi vine să ieşi cu arma în mână la un moment dat pe stradă, să nu mai ţii cont de nimic. Că nici în ‘89 nu au fost abuzuri şi atrocităţi, dom'ne, şantaj pe faţă. Şi alea două amărâte, speriate, îngrozite, terorizate şi aialaltă a luat banii cu derbedeul ăla de...

Căşuneanu Costel: Să vă ajute Dumnezeu!

Voicu Cătălin: Şi probabil Dumnezeu ne încearcă să ne unească mai mult şi să identificăm unde-i diavolul şi duşmanul.

Căşuneanu Costel: Da, domn...

Voicu Cătălin: Vă pup! Să vă dea Dumnezeu sănătate! Eu nu-s bun de nimic.

Căşuneanu Costel: Da.

Voicu Cătălin: Mie îmi tremură picioarele acuma. Să trăiţi, să trăiţi, să trăiţi, să trăiţi!

„Dacă apreciaţi ce am făcut pentru voi cât eram la Cotroceni..."

Discuţie Cătălin Voicu - Marius Locic, în care primul îşi afişează puterea de influenţă în Poliţie şi Justiţie:

Voicu Cătălin: Eu, mâine, o spun cu voce tare, îmi pun fundul în maşină şi mă duc direct, personal, pentru dl Locic... la Poliţia Capitalei..ba nu. O să mă duc la IGP şi îi chem la mine, într-un birou la IGP pe cei de la Capitală.

Locic Marius: Mai bine aşa.

Voicu Cătălin: Şi rezolv această problemă. Şi eu vă asigur că nu se va întâmpla nimic. Dar, nici nu vă spun cu cine vorbesc, pentru că...

Locic Marius: Nu, nu, nu. Nici nu trebuie.

Voicu Cătălin: ...dvs puteţi scăpa, fără să vă spun un nume. Eu vă spun că mă duc la o persoană autorizată, îi chem pe toţi în birou, acolo şi pe ăla şi pe ăla şi pe ăla... situaţia: Domnilor, dacă apreciaţi în viaţă ce am făcut şi eu pentru voi cât eram la Palatul Cotroceni, dacă veţi fi azi în viaţă...(....) de câte ori v-am tratat cu respectul cuvenit, cu prietenie, şi n-am dat drumul la nişte... (neinteligibil)... în ce vă priveşte, vă rog foarte mult, uitaţi-vă de zece ori! Părerea mea, opinia mea...

Locic Marius: Da, da.

Voicu Cătălin: ... este că Locic, dacă are probleme, are numai de natură comercială, nu este un escroc, nu este ţepar, nu e bandit...

Locic Marius: Nu, dar puteţi să spuneţi că l-a ameninţat.

Voicu Cătălin: ... nu se justifică arestarea. Şi atunci...

Voicu Cătălin: Şi atunci eu vă rog, şi luaţi-o ca o rugaminte personală; pentru că eu, în momentu' când o rugăminte de-a mea este refuzată, eu o iau ca pe un afront personal. Să vă uitaţi de zece ori, şi dacă voi apreciaţi că ăsta este un infractor şi nu ştiu ce stăm de vorbă, staţi de vorbă voi şi eu cu încă un prieten. Şi acel prieten o să fie domnul general. (...) Şi eu vă spun că nu se va întâmpla nimic până la alegeri. Că dacă le spun chestia asta, îi vom băga în dificultate totală. (...)Costel Căşuneanu le-a dat bani degeaba unui politician şi unui judecător

Liniştea lui Vanghelie

Cătălin Voicu discută cu deputatul PSD Alexandru Mazăre, în prezenţa judecătorului Cristian Jipa, soţul deputatei PSD Florina Jipa:

Voicu Cătălin: Una a fost astăzi, s-a cerut amânare. ... Asta este extrem de importantă. Discutăm noi. Deci, aicea îi identificaţi dumneavoastră, că-i cunoaşteţi, sunt la dumneavoastră la secţie. Şi una a fost... pe şase noiembrie...

Jipa Cristian: Da.

Voicu Cătălin: E termenu' pe trei, corect, nu?

Jipa Cristian: Pe trei. (...)

Voicu Cătălin: Luaţi-le şi vorbim mâine atunci, pe ele, dumneavoastră până mâine puteţi identifica cine e, cine e... Este extrem de important!

Jipa Cristian: Da. Astăzi, astăzi?

Voicu Cătălin: Nu astăzi. Astăzi a fost, da' s-a cerut termen. Şi era primu' termen, s-a cerut amânarea.

Jipa Cristian: Am înţeles. Aflu eu.

Voicu Cătălin: ... Luaţi-le băgaţi-le bine în buzunarul dumneavoastră şi discutăm mâine. Vă rog din suflet.

Jipa Cristian: Îhî. Da. Astăzi.

Voicu Cătălin: Dacă nu era ceva de... de nivel zero, cea mai mare importanţă, nu vă deranjam şi nu-mi permiteam să vă deconspir, vă rog!

Jipa Cristian: Nicio problemă ....nicio problemă. Păi, ţinem legătura.

Voicu Cătălin: E-n regulă.

Jipa Cristian: Vă caut mâine atuncea, şi vorbim.

Voicu Cătălin: Bine, dom' profesor, sunteţi un prieten de nădejde!

Jipa Cristian: Şi-atunci...

Voicu Cătălin: Vanghelie e un tip orientat, nu?

Mazăre Alexandru: Sunt convins c-a lucrat şi bine pe alţii...

Voicu Cătălin: Bun, a lucrat bine pe alţii...

Mazăre Alexandru: Dacă avea naşpalituri...

Voicu Cătălin: Bun, a lucrat bine pe alţii, da' poţi să mai şi greşeşti, nu? Ideea e următoarea: Vanghelie nu că are un interes, este direct interesat în toată povestea asta, să ajung acolo.

Mazăre Alexandru: Păi, puteţi intra...

Voicu Cătălin: Prezenţa mea la Interne, lui îi conferă linişte.

Mazăre Alexandru: Bun asta!

„Dacă pierdem alegerile, reţeaua e în funcţiune"

Noiembrie 2009. Cătălin Voicu discută cu Alexandru Mazăre despre postul de ministru de Interne în cazul în care Mircea Geoană câştigă alegerile, dar şi despre „reţeaua" care poate funcţiona şi în caz contrar:

Voicu Cătălin: Băga-mi-aş p... în Geoană şi cu toţi americanii lui, care ni i-a adus la Curtea Supremă, că mulţi au dosare. Şi cu toate golăncile, cu şeful organizaţiei PSD de la Dolj. Schutza aia cu serele, cu tot... Păi, şefa doamna Cristea de la Dâmboviţa, la fel, şi nu-ţi mai dau nume, că nu-i frumos. Mulţi! Dom'ne, i-am rezolvat pe toţi, dom'ne, că unde n-a fost loc de rezolvat, am dat suspendare, n-a plecat cu puşcărie, alţii le-a dat 10 ani, unul dintre avocaţi zice: „Dom'ne, nu-i e ruşine, dom'ne?" „Dom'ne, zic, asta a fost!" (...)

Voicu Cătălin: ... asta, să ne ajute Dumnezeu, vine turul doi, ş-atunci... se duce la negociere, vreau Internele. Dacă nu mă duc la Interne, da...

Mazăre Alexandru: Eu am vorbit cu Radu...

Voicu Cătălin: Ascultă-mă un pic! Dacă eu m-am dus la Interne, omule, ai toată Procuratura României, ai toată Justiţia în mână, ai toată Curtea...

Mazăre Alexandru: Da' ai să arestezi? Dumneavoastră?

Voicu Cătălin: Da, am Poliţia, vreau să-l arestez pe Onţanu, vreau să-i fac dosare lu' Oprea, credeam că poate vine de la... de la... de jos dosaru', sus merge şnur! Pentru că eu sunt singuru' personaj care am tot... toată cane... conexiunea în mână, şi-ai văzut că Procuratura, în Justiţie şi...

Mazăre Alexandru: Am o întrebare ca să înţeleg...

Voicu Cătălin: Da.

Mazăre Alexandru: Sunteţi cu Vanghelie, da?

Voicu Cătălin: Da. (....) Colegule, ascultă ce-ţi spun! Dacă mă duc acolo, în trei ani de zile pot face toată reţeaua din România! Acu', dacă pierdem alegerile, reţeaua e în funcţiune. Ai reţea, rezişti ca să facem gherilă urbană....(...)

Voicu Cătălin: Neprezenţa mea în vârfu' Ministerului de Interne se rostogoleşte ca un bumerang împotriva mea, imaginea Poliţiei, a Curţii, la noi. Ei nu înţeleg chestia asta. Ei înţeleg că am fost fentat a doua oară. Mi-ar fi mult mai simplu să bag un băiat bun, să mă asculte... (neinteligibil)...da? Da' dacă-l încalecă cei de la SRI? Dacă îl încalecă cei de la Parchet? Cu mine le-a... dacă mă duc şi-i spun: „Domnule procuror general, am o mare rugăminte! Şi vă rămân îndatorat, dosaru' ăsta vreau să rămână aşa!" Şi am dat cu palma, nouăzeci şi nouă la sută rămâne cum spun eu!

Voicu Cătălin: Din toate motivele care ţi le-am expus, câte o hârtie din trecutu' fiecăruia, i-am ţinut pe loc şi i-am făcut fideli. Şi unii dintre ei chiar dacă-s ofiţeri SRI, mai erau pe state şi SIE. Şi toate astea erau la generalu' Iliescu, eu eram în departamentul de lucru... (neinteligibil)...Un om ţi-e loial dacă are un motiv. L-ai ajutat, ai făcut, da? Dar în momentu' când mai ai un motiv suplimentar, foiţa, două motive sunt mai puternice ca un motiv, colegule! E complicat acuma să mă apuc să-ţi fac teorii.

Mazăre Alexandru: Nu, am înţeles! Nu ca...Vorba aia, sunt oameni care zici că-s cu tine şi te trezeşti că te-a trădat pe la spate, că nu....

Mazăre Alexandru: Deci, altă întrebare!

Voicu Cătălin: Da.

Mazăre Alexandru: Cum facem să nu pierdem ministeru' ăsta la negocieri?

Voicu Cătălin: Nicio problemă, colegule! De exemplu, miniştrii îi va... (neinteligibil)... Johannis. Deci, socru-său... a... am discutat cu procuroru'şef de la Sibiu, pentru că de la ăsta... (neinteligibil)... susţină, asta vreau să rămână numai între noi doi!

Mazăre Alexandru: Nu, da, am înţeles.

Voicu Cătălin: Să-i transmită clar: „Nu te bagi peste noi, te rog eu!" Colegule, mă uit la tine ca la fratele meu. Nu cumva discuţi cu cineva chestiile astea!

Mazăre Alexandru: Nu, nimic, dacă nu...

Voicu Cătălin: Eu am, am vorbit cu cei de la... (neinteligibil)... Îl încalecă pe procuroru'şef de acolo, el l-a lansat în... (neinteligibil)... o să mă-ntâlnească ... (neinteligibil)... Doi! Să vedem la liberali. Am fost la Orban în noaptea aia când ... (neinteligibil)... L-am sunat pe urmă. „Unde eşti, Ludovic? Ieşi afară din...". Eram în sediu. A ieşit şi Varujan...I-am spus: „Nu vreau să vorbesc cu tine, du-te înapoi!"I-am spus: „Ludovic, te-am ajutat în momente grele, cu accidentu' de maşină. Te-am ajutat..." Era într-o situaţie...

Mazăre Alexandru: El a dat peste fata aia atunci?

Voicu Cătălin: ... (neinteligibil)...

Mazăre Alexandru: Ce mare crimă? ... (neinteligibil)

Voicu Cătălin: A rămas varianta că Nu, Nu o ţinem. Nici n-o să spună.

Mazăre Alexandru: Îhî, îhî.

Voicu Cătălin: Altfel, dacă te roagă să afle şi Geoană, noi spunem NU... (neinteligibil)...

Mazăre Alexandru: Era băut?

Voicu Cătălin: Da.

Mazăre Alexandru: Am înţeles.

Voicu Cătălin: ... (neinteligibil)... cunoaşte... (neinteligibil)... „Uite, dom'ne!" Doi. I-am zis: „Ludovic, când a fost să... (neinteligibil)... un apartament pe Moşilor".

„Unim DNA-ul cu DIICOT-ul ca să pot da afară pe toată lumea"

Cătălin Voicu şi Alexandru Mazăre discută cu chestorul de Poliţie în rezervă Constantin Matei despre reorganizarea întregului sistem judiciar în cazul în care Voicu pune mâna pe Ministerul de Interne:

Voicu Cătălin: Să unim DNA-ul cu DIICOT-ul!

Matei Constantin: Da' ei ştiu....

Voicu Cătălin: Ca să pot da afară pe toată lumea.

Matei Constantin: Da', poate, îl ştie Brăiloiu mai bine!

Voicu Cătălin: Purificare! Nu mai e Direcţia Naţională Anticorupţie, Direcţia de Crimă Organizată şi Anticorupţie! Am de mult proiectul ăsta în cap. L-ai adus pe Miclescu de la pensie, l-ai pus acolo, ai terminat, e fiară! Dosarul „Flota" a lucrat el, tot cu Vasile Drăghici, de la ei de la Constanţa, şi cu Oţel, procuroru' ăsta...

Mazăre Alexandru: Băi, şefule, da' nu ne ia iar pe noi?

Voicu Cătălin: Nu!

Mazăre Alexandru: Îm?

Voicu Cătălin: (vorbeşte în şoaptă): Cine să vă mai ia pe voi?

Mazăre Alexandru: Păi, nu ştiu, întreb şi eu!

Voicu Cătălin: Un Dumnezeu, poate, atât!

(...)

Mazăre Alexandru: Colegul, cică au reuşit să ne ameţească! Dacă dă ordin la ANI şi-i face lu' ăsta trei dosare în două luni, cum dracu' să nu te gândeşti la dobito....?

Voicu Cătălin: Şi finalitatea care e? A dat la ANI pentru că la ANI l-a prins pe ăla, că mai are doi, trei oameni, la ANI au fost numiţi politici...

Mazăre Alexandru: Da.

Voicu Cătălin: Şi ANI e o instituţie fără nicio forţă juridică, e un câcat. Tot la Parchet ţi le trimite, şi acolo le omorâm, lasă-le dracu'!Cătălin Voicu: "Ştacheta mea e asta... Eu am zis un miliard plus TVA"

După ce portalul HotNews a publicat, vineri, cum dorea senatorul PSD Cătălin Voicu să controleze justiţia din ţara noastră, din funcţia de Ministru de Interne, sursa citată a făcut noi dezvăluiri privind actele de şantaj şi dosarele compromiţătoare ale senatorului.

Sursa citată informează că discuţia dintre Cătălin Voicu şi adjunctul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Mihai Călinescu, a fost desrisă de procurori drept "o imixtiune gravă în activitatea de cercetare penală", mai precizează HotNews. Călinescu, a fost audiat, vineri, de procurorii DNA, în dosarul în care sunt cercetaţi senatorul PSD Cătălin Voicu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic.

Iată, mai jos, discuţiile dintre Cătălin Voicu, Mihai Călinescu şi Marius Locic.

Cătălin Voicu: "În lumea asta, când faci plata comanda se execută!"

Cătălin Voicu: Nu e omul nimănui, că-l ajut eu. Nici oamenii politici nu se mai fac ascultaţi acum, din cauza săriciei şi a faptului că le-au tăiat toate sporurile. Toţi sunt disperaţi la Capitală, pentru că cei mai mulţi dintre ei au credite. El a zis: domne, am salariul ăsta, câştigăm atâta pe lună, n-a luat in calcul anu' trecut cand toate firmele cad. Şi acela care dădea o mie de euro pe lună pesches nu mai are de unde să i-o dea mia şi mulţi au făcut credite de o sută de mii, de două sute de mii sau s-au imprumutat...(neinteligibil)...vină ăla cu 50.000 bă, plătesc acolo: Mai dă-l in p.... mea pe Locic! În cardeala lui. Dă-l mă în p.... mea de om politic! Domnu....
Marius Locic: Da.
Interlocutor: Iţi face imediat.
Cătălin Voicu: Din cauza sărăciei şi mizeriei, totul e scăpat din mână. Iar acum câştigă şi este ascultat cel care are banul. Nici măcar, vă spun un lucru ca domne...
Marius Locic: ...(neinteligibil) ...Nimic
Cătălin Voicu: ...Deci domnu Locic, vă dau scris că s-au dat bani. E plata făcută. Şi, în lumea asta, când faci plata comanda se execută.

Marius Locic: "Pe Geoană l-am simţit lângă mine!"

Marius Locic: Domnu Adi e aici. Mi se dă tema şi eu rezolv problema. Deci, pe tipografia aia, consideraţi rezolvată treaba. Indiferent. Doamne fereşte! Poate să câştige Băsescu! Asta-i viaţa, ce să faci?! În viaţă trebuie să ştii să te duci...
Cătălin Voicu: Nu mai câştigă Băsescu, dom'ne!
Marius Locic: Nu, n-aţi înţeles. Eu îmi asum acest risc pentru că chiar dacă învinge, asta e! Trebuie să mi-l asum!
Cătălin Voicu: Da nu v-asumaţi, că nu mai e nimic de asumat.
Marius Locic: A! Nu, eu am zis că eu vreau să fiu aicea sunteţi....şi poate....(interlocutorii vorbesc în acelaşi timp: a....multă vreme de acum e...nici o problemă...pe Geoană lângă mine...cafeaua la bar, da?)
Marius Locic: L-am simtit pe Geoană lângă mine.
Cătălin Voicu: Incă o dată vă spun: acei oameni sunt oameni de langă dumneavoastră aceia care vă ajută din prietenie.
Marius Locic: Corect!

Referatul DNA face referire la intervenţiile pe care le făcea Cătălin Voicu, pe lângă ofiţerii de poliţie. Mai mult, Voicu i-a cerut lui Marius Locic suma de 119.000 lei, în septembrie anul trecut, pentru a-i crea acestuia "o situaţie juridică favorabilă". Remiterea banilor a fost făcută disimulat, sub formă de plăţi prestatorii aferente unui contract de consultanţă între cabinetul de avocatură al senatorului PSD şi Locic Imobiliare. Acest lucru a fost necesar pentru "a da o aparentă legalitate sumei de 119.000 lei".

Cătălin Voicu: "Ştacheta mea e asta... Eu am zis un miliard plus TVA"

Marius Locic:....(vorbeşte în şoaptă) Deci am aranjat cu miliardul. Marţi sau miercuri putem face contract.
Cătălin Voicu: Domnu Locic, încă o dată vă spun. Eu am vrut să dau acoperire legală relaţiei...
Marius Locic: Şi eu vreau! Şi vedeţi că...
Cătălin Voicu: ....printr-o firmă onorabilă şi printr-un avocat bun.
Marius Locic: Da. Şi eu ce spun?
Cătălin Voicu: Întâmplător, ştacheta mea e asta. Dacă nu aveţi banii, uitaţi-i. Eu am zis un miliard plus TVA. TVA-ul se deduce, ştiţi foarte bine. Miliardul îl băgaţi pe cheltuieli. Eu n-am nevoie de un leu şpagă. Băsescu s-ar putea. Bănuiesc că aţi văzut că e obsedat.
Marius Locic:...neinteligibil...si aseara
sursa http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one