Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Pe cine poate infunda primarul Craiovei din arest

5-martie-2010

Bogdan Grosereanu
Vineri, 05 Martie 2010
Fiind printre cei mai informati din Craiova, edilul le-ar putea da fiori multora daca, in schimbul unei pedepse mai mici, le va oferi procurorilor informatii pretioase despre afacerile ilegale ale unor interlopi, magistrati si politicieni din zona.

Arestarea lui Antonie Solomon, pentru o mita de 50.000 de euro pe care ar fi primit-o de la omul de afaceri Cornel Penescu pentru autorizatii legate de infiintarea hipermarketului PIC, le-ar putea da unora insomnii daca primarul craiovean va considera ca are o sansa sa scape mai ieftin

daca le da la schimb anchetatorilor informatii despre alte personaje si afaceri controversate de care ar avea cunostinta. Cine sunt ei si cat de importante sunt numele despre care Solomon ar putea da referinte prin care s-ar putea deschide piste noi pentru anchetatorii anticoruptie? Craiova, capitala "Republicii Oltenia", este un oras complicat, in care se impletesc afaceri imobiliare ilegale, dar cu mize uriase, reglari violente de conturi intre bande influente de interlopi si controverse cu rezonanta nationala care planeaza asupra relatiilor si activitatii unor magistrati si
politicieni cu greutate.


Solomon insusi este unul dintre cei mai influenti olteni. Ca primar si fost viceprimar, Antonie Solomon este cu siguranta unul dintre cei mai informati oameni din zona, fiind la curent cu dedesubturi multor aranjamente economice si politice care s-au facut in Craiova si chiar in judetul Dolj in ultimii ani. Iar dintre personajele politice de top din Dolj, in Craiova se vehiculeaza zilele acestea doua nume despre ale caror afaceri sau relatii ar putea oferi detalii Antonie Solomon. Unul este cel al ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, legat de judetul Dolj nu doar prin circumscriptia electorala si conducerea filialei judetene a PDL, ci si prin apropierea de personaje din lumea interlopa, precum Costel Iancu. Anul trecut, acesta din urma a fost sustinut de liderul PDL, dar si de europarlamentarul Marian Jean Marinescu la sefia Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, desi figura intr-un dosar orchestrat de DIICOT in zona infractiunilor asociate crimei organizate.Iancu fusese acuzat de rapirea unui om de afaceri din Craiova pe care l-a fortat sa-i cedeze actiunile unei societati. Un alt nume este cel al lui Adrian Mititelu, patronul Universitatii Craiova. Din comunicatul primariei privind perchezitiile efectuate de anchetatori la sediul municipalitatii in dosarul Solomon reiese ca procurorii DNA au ridicat inclusiv documente legate de relatiile primariei cu clubul Universitatea. Este vizat in principal protocolul prin care au plecat de la buget, in conturile firmelor falimentare ale lui Mititelu, circa 500.000 de euro, precum si acordul de folosinta gratuita a Stadionului "Ion Oblemenco". Solomon se afla de mai multa vreme in conflict deschis cu Radu Berceanu si cu Mititelu.


In ciuda acestor circumstante, o alta ipoteza care circula la aceasta ora in Craiova priveste si o eventuala rafuiala interna in PDL, desi la ora actuala cu greu pot fi definite taberele. Totusi, in ultima perioada, Antonie Solomon parea sa se plaseze in cea a ministrului Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea. Dovada ar fi zecile de milioanele de euro varsate de bugetul local in contul firmei Delta ACM 93, despre care unele surse sustin ca ar fi apropiata ministrului. Printre contractele obtinute de Delta cu municipalitatea se numara deszapezirea Craiovei in 2008, asfaltarea strazilor orasului, precum si realizarea Parcului Tineretului din Lunca Jiului. In ziua in care Solomon a fost arestat, primaria lansa licitatia pentru un nou contract-cadru de asfaltare, care ar putea ajunge la peste 120 milioane euro.Surse din anturajul primarului, dar si din zona PSD sustin insa ca Antonie Solomon intentiona sa scoata societatea Delta de pe piata craioveana in beneficiul lui Domarcons SA, unul dintre principalii competitori ai Delta ACM 93. Elena Udrea a respins ieri orice legatura cu problemele lui Antonie Solomon.

Ce cauta ANI
De ieri, cazul Solomon a intrat intr-o noua faza. Pana la judecarea recursului, cel mai probabil azi, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat ca va verifica averea lui Antonie Solomon. Verificarile ANI se bazeaza si pe o sesizare depusa in urma cu circa o saptamana de publicatia "Editie Speciala", aflata in proprietatea lui Adrian Mititelu. Intre timp, incatusarea lui Antonie Solomon a generat mitinguri de protest la Craiova, dar si slujbe religioase in bisericile din Dolj.

sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one