Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

PDL începe pregătirile de alegeri interne cu embargo pe sticlă

10 aprilie 2010

Discursuri festiviste şi mobilizatoare, atacuri la opoziţie, aplauze, dezbateri pe la colţuri despre embargoul participării membrilor la emisiunile televiziunilor de ştiri şi vot unanim pentru cele mai multe dintre propunerile de la centru. Aşa s-au manifestat democrat-liberalii, reuniţi vineri la Parlament în şedinţa Consiliul Naţional de Coordonare (CNC) destinată pregătirii alegerilor interne.
Cele mai intense discuţii purtate pe holurile Parlamentului de pedeliştii prezenţi la CNC au vizat recenta decizie a conducerii centrale de a interzice membrilor PDL să participe la emisiunile televiziunilor de ştiri până când acestea îşi vor revizui politica editorială. Asta, după ce europarlamentarul Cristian Preda a decis din nou să rupă rândurile soldăţeilor disciplinaţi înrolaţi în războiul cu mogulii al lui Emil Boc. Preda a anunţat pe blogul său că va onora o invitaţia Gabrielei Vrânceanu Firea de a participa la emisiunea sa de vineri după-amiază, întrucât aceasta a fost adresată înaintea deciziei Biroului Permanent de joi seară. În plus, eurodeputatul consideră că interdicţia Modroganului este "pripită" pentru că politicienii nu se pot "comporta ca vedetele de fotbal", iritate de comentariile răutăcioase. Nesupunerea fostului consilier prezidenţial ar putea să-i astragă acestuia sancţiuni pe linie de partid, susţine prim-vicepreşedintele PDL, Adriean Videanu. Pe de altă parte, în opinia secretarului general Vasile Blaga, partidul nu are motive să-l "amendeze" pe europarlamentar. "Nu doresc să o motivez (decizia BPN - n.red) în nici un fel sau să o interpretez. Dacă a fost o decizie, eu ca secretar general al partidului, o respect. Când se ia o decizie în partid nu mai contează cine a fost împotrivă, cine a fost pentru, trebuie să o respecte", a comentat Blaga. Cert e că că nici măcar liderii la vârf nu s-au pus de acord în privinţa embargoului tv.

1350 de delegaţi aşteptaţi la Congres

CNC a aprobat vineri statutul PDL şi calendarul alegerilor interne, care se vor desfăşura de jos în sus, scrutinul de la centru finalizându-se în 16-17 iulie. La Convenţia Naţională din vară sunt aşteptaţi aproximativ 1350 de delegaţi din toată ţara, care vor avea drept de vot atât în prima zi, când se vor alege pe bază de moţiune presşdintele partidului, secretarul general şi cei patru prim-vicepreşedinţi, cât şi aa doua zi, când vor fi aleşi uninominal cei 14 vicepreşedinţi, secretarii executivi şi secretarul general adjunct. Hotărârea prin care s-a stabilit prezenţa la Congres supusă la vot de Vasile Blaga, a trecut cu unanimitate de voturi.

Tot vineri a fost aprobată de toţi cei prezenţi componenţa comisiei care se va ocupa de organizarea Convenţiei: Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Roberta Anastase, Gheorghe Albu, Florin Popescu, Sulfina Barbu, Gheorghe Falcă, Mircea Hava şi Constantin Ostaficiuc.

În ceea ce priveşte noul statut, acesta nu a suferit modificări esenţiale. Dintre noutăţi, cea mai importantă este înfiinţarea organizaţiilor la nivel de colegiu, rolul acestor structuri fiind apropierea de cetăţean, potrivit preşedintelui PDL, Emil Boc. Noile prevederi statutare nu mai fac referire, cu excepţia pasajelor despre preşedintele partidului, la vechimea necesară promovării în funcţii de conducere, acest subiect urmând să fie clarificat printr-un regulament special. În schimb, este introdusă explicit în statut, printre criteriile de promovare, integritatea. O altă noutate, prevăzută în statut este că vicepreşedinţii şi secretarii executivi ai partidului vor primi însărcinări specifice pe domenii, nu pe proiecte politice cum era stipulat până acum. Acelaşi document cuprinde şi o prevedere nouă, care introduce de anul acesta ziua PDL, în ultima duminică din luna mai.

"Va trebui să o pregătim, să vă gândiţi la nivelul fiecărei organizaţii, să fim o familie, un partid deschis oamenilor", a trasat sarcina Theodor Stolojan, prim-vicepreşedintele PDL.

După el, a simţit nevoia să intervină Emil Boc: "Atenţie, fără bani publici la sărbătorirea zilei partidului. Să o faceţi din banii partidului".

Boc şi-a înşirat succesele

În persepectiva alegerilor interne, liderul PDL - probabil şi singurul care va candida pentru funcţia de şef al PDL - a făcut o retrospectrivă a victoriilor electorale ale partidului sub mandatul său. El a arătat că PDL a crescut de la 7% la 30%, a câştigat toate bătăliile electorale, iar candidatul partidului la prezidenţiale, Traian Băsescu, a câştigat două mandate la Cotroceni. Boc a ţinut totodată să sublinieze importanţa parteneriatului "sănătos" al PDL cu Traian Băsescu, "factor cheie" în succesele repuratate de partid până în prezent. Preşedintele PDL a încercat în acelaşi timp să-şi mobilizeze oamenii pentru viitoarele bătălii electorale şi le-a explicat că trebuie să se concentreze simultan pe două fronturi - cel al crizei şi cel electoral. "La prima vedere, am avea doar motive de bucurie, dar este o bucurie temperată pentru că, în spatele unui asemenea vot dat de români există o mare responsabilitate, de a face ce aşteaptă oamenii de la PDL", a întărit Boc. La capitolul treburi guvernamentale, primul-ministru a propus o evaluare permanentă a activităţii miniştrilor şi secretarilor de stat cu menţiunea că "unde nu merge, aceştia trebuie schimbaţi". El a recomandat şefilor din teritoriu să procedeze la fel şi cu oamenii din deconcentrate. "Pentru că numai ţinând oamenii potriviţi la locul potrivit partidul îşi va menţine credibilitatea în ochii oamenilor", a conchis Emil Boc.
sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one