Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Şova de la PSD, abonat la contracte cu statul - în direct la "Naşul", la B1TV

15 iunie 2010

Autor: Dan Bucura

Parlamentarul Dan Şova i-a înfierat săptămâna trecută exact pe cei care iau bani publici.

Sursa: AGERPRESSenatorul-avocat Dan Şova, vârful de lance al moţiunii depuse de PSD, câştigă lunar zeci de mii de euro din contractele cu statul.

Şova a declarat prin telefon, în urmă cu câteva minute, la emisiunea "Naşul", de la B1TV, că informaţiile prezentate în articol nu sunt corecte. "Cât m-am ocupat de avocatură, m-am ocupat de avocatură. Iar de când am intrat în politică mă ocup în politică. Cât am câştigat de la 1 ianuarie 2009 până astăzi, este exact suma pe care o câştigam în 2008 înainte să intru în politică, în numai trei săptămâni", a precizat acesta la emisiunea "Naşul", în această seară.

"Sunt un om care a ajutat statul să bage bani în buzunarele companiilor de stat. Una este să bagi bani în buzunarul statului, alta e să faci afaceri cu statul pentru a-l fura", a mai precizat acesta întrebat despre contractele pe care acesta le-a avut cu statul român.De la litigii de muncă, la procese cu DNA

Deşi statutul de parlamentar nu-i mai permite să facă afaceri, casa de avocatură ce-i poartă numele reprezintă pe bani grei în instanţă mai multe instituţii publice. Curtea de Conturi a verificat la sfârşitul anului trecut o parte dintre aceste contracte şi le-a catalogat ca fiind ilegale.

„Evenimentul zilei” vă prezintă în premieră unul dintre aceste contracte, care, deşi a fost încheiat abuziv, continuă să fie în vigoare de peste un an. Este vorba despre asistenţa juridică acordată de Şova&Asociaţii Administraţiei Străzilor Bucureşti.

În ianuarie, anul trecut, directoarea Alina Roman a hotărât că instituţia pe care o conduce are nevoie de asistenţă juridică. La vremea respectivă, Administraţia Străzilor avea angajaţi nu mai puţin de 6 jurişti, însă activitatea acestora nu o mulţumea pe directoare. Aşa se face că, printr-o selecţie de oferte, Administraţia şi-a luat casa de avocatură Şova&Asociaţii pentru a-i rezolva dosarele ce aveau ca obiect litigii de muncă.

Surse din PMB ne-au informat că principala temere a directoarei o constituia demiterea şefului Serviciului Licitaţii şi Achiziţii, Emil Şerbănescu. Acesta dăduse instituţia în judecată, considerând că fusese concediat abuziv.

Din actele contabile ale Administraţiei Străzilor, reiese că în intervalul iunie-decembrie 2009, Şova a încasat suma de 307.000 lei. Ulterior, în intervalul ianuarie-martie 2010, au mai fost emise facturi de 85.016 lei.

Emil Şerbănescu a câştigat procesul cu Administraţia şi a fost despăgubit. Casa de avocatură se ocupă mai mult de problemele penale ale directoarei de la Străzi. Ei au însoţit-o pe Alina Roman la DNA, de câte ori a fost audiată şi o reprezintă în procese legate de abuz în serviciu.

Casa de avocatură, înfiptă bine la primărie

Curtea de Conturi a verificat la finele anului trecut toate contractele dintre structurile subordonate Primăriei Capitalei şi casa de avocatură Şova&Asociaţii. Pe motiv că toate acestea aveau jurişti proprii, Curtea a apreciat ca ilegală încheierea de contracte de asistenţă juridică.

Şova&Asociaţii a încheiat în 2009 cu Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement un contract în baza căruia se puteau face anual plăţi de aproape 1 milion de euro. La fel s-a întâmplat şi la Administraţia Cimitirelor, unde există un contract fără limită de preţ.

Aceeaşi casă de avocatură a câştigat 2 pachete a câte 10 miliarde de lei vechi de la complexurile energetice din Gorj, Turceni şi Rovinari, pentru a le reprezenta în diferite litigii.

Contactat telefonic, Dan Şova a confirmat existenţa contractelor cu primăria
sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one