Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

ONG-urile protestează: „Frunda a castrat legea ANI“

2 iulie 2010

Scris de Sebastian Rusu
Votarea trunchiată a noii legi ANI (n.r. - Agenţia Naţională de Integritate) de către plenul Senatului şi circul mediatic făcut de senatorul UDMR Gyorgy Frunda în jurul acesteia au determinat ieri mai multe organizaţii nonguvernamentale să ia o poziţie fermă împotriva acestui rapt care va aduce sancţiuni de la CE, precizând că Frunda a fost cel care a propus „cele mai retrograde amendamente“ la legea ANI şi „a castrat“ Agenţia.
„Societatea civilă constată cu regret că unii membri marcanţi ai UDMR - şi în primul rând senatorul Gyorgy Frunda - s-au dovedit a fi în ultimii ani vârful de lance în distrugerea oricăror strategii şi instrumente de combatere a corupţiei în România. De asemenea, modul în care senatorul Frunda a condus şedinţa Comisiei juridice a fost unul extrem de arogant şi agresiv faţă de orice persoană care nu agrea punctul său de vedere şi nu a asigurat o prezentare echilibrată a situaţiei, care să permită senatorilor prezenţi să ia o decizie în deplină cunoştinţă de cauză“, se arată în textul comunicatului comun de presă emis de oficialii SAR, Freedom House România, Institutului pentru Politici Publice, Centrului Român de Politici Europene, Active Watch, GDS, Centrului pentru Jurnalism Independent şi Societăţii Timişoara. La rândul său, secretarul general al ANI, Horia Georgescu, a declarat ieri că Ministerul Justiţiei ar putea înainta un nou proiect de lege privind funcţionarea Agenţiei, după publicarea raportului de ţară pe justiţie, şi şi-a exprimat speranţa că el va fi dezbătut într-o sesiune extraordinară a Parlamentului. „Sper că, după raportul de ţară, în contextul Mecanismului pe justiţie, vom putea aborda inclusiv o sesiune extraordinară, pentru un proiect de lege referitor la ANI“, a spus Georgescu.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one