Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Obligatii fiscale din luna decembrie

Obligatiile fiscale din luna decembrie
8 Decembrie 2009
Avocatnet.ro
Potrivit Calendarului fiscal stabilit de ANAF pentru anul 2009, in luna noiembrie trebuie indeplinite urmatoarele obligatii fiscale:

15 decembrie

- Efectuarea platilor anticipate aferente trim. IV 2009 de catre contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente si din cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia impozitului pe veniturile din arendare si a veniturilor din activitati agricole.

20 decembrie
-Plata impozitului pe reprezentanta, transa a doua: orice persoana juridica straina are obligatia de a plati impozitul pe reprezentanta la bugetul de stat, in doua transe egale

25 decembrie
1.Calculul, retinerea si virarea impozitului pe venitul persoanelor fizice, precum si Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata la bugetul de stat general consolidat - Formular 100 - pentru luna precedenta, de catre contribuabilii persoane juridice sau fizice care retin la sursa impozitul pe venit (cu exceptia impozitului din salarii datorate de microintreprinderi, asocieri fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice precum si persoane fizice care desfasoara activitati independente, acestea avand obligatii trimestriale). Se declara si impozitul pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti.

2. Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale - Formular 102 - pentru luna precedenta, de catre platitorii de contributii carora le revin obligatii de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale cuprinse in Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale, cu exceptia celor care au obligatii fiscale trimestrial sau semestrial.

3. Depunerea Declaratiei privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoane fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania - Formular 224 - pentru luna precedenta.

4. Calcularea, retinerea si virarea impozitului pe veniturile sub forma de dividende si Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata la bugetul de stat general consolidat - Formular 100-, de catre platitorii de venituri din dividende, in cazul dividendelor distribuite, dar care nu au fost platite actionarilor sau asociatilor pana la sfarsitul anului in care s-au aprobat situatiile financiare anuale.

5. Depunerea situatiei privind modul de valorificare a alcoolului si distilatelor pentru luna precedenta de catre antrepozitarii autorizati pentru productie si importatorii de alcool si de distillate

6. Declararea impozitului pe titeiul de productie interna pentru luna precedenta: orice operator economic, platitor de impozit la titeiul din productia interna, are obligatia de a depune la autoritatea fiscala competenta o declaratie de impozit pentru fiecare luna, indiferent daca se datoreaza sau nu plata impozitului pentru luna respectiva.

7. Depunerea Declaratiei privind accizeleFormular 103 de catre• Platitorii de accize

8. Depunerea Situatiei privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal de productie de alcool si bauturi spirtoasen de catre antrepozitarii autorizati pentru productie.

9. Depunerea Decontului de taxa pe valoarea adaugata Formular 300 de catre Persoanele impozabile inregistrate ca platitori de taxa pe valoarea adaugata

10. Depunerea Decontului special de taxa pe valoarea adaugata Formular 301 de catre contribuabilii mentionati in instructiunile de completare, dupa caz (vezi formularul 301)
sursahttp://www.avocatnet.ro/content/articles?id=17649

Comenteaza

Creat 12/17/2009 07:52:22 | Ultima modificare 01/27/2015 13:37:45
Spune-ti parerea, propune subiecte
si va rog nu trageti in mesager.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one