Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Oamenii lui Vîntu îl ameninţă pe preşedintele ANAF

Oamenii lui Vîntu îl ameninţă pe preşedintele ANAF
11-feb-2010

Scris de Dana Iliescu, Iulia Nueleanu
După ce în ziarul de ieri am publicat articolul în care acuzam tentativa jalnică de intimidare făcută de Realitatea TV asupra şefului ANAF, am primit mai multe informaţii de la oameni speriaţi, care lucrează chiar la Realitatea Media. Din informaţiile furnizate de ei am aflat că la Realitatea se desfăşoară un control de la ANAF, la cererea Parchetului, pentru a se urmări traseul banilor proveniţi din celebra returnare ilegală de TVA, în valoare de 60 milioane de euro, de la Petromservice. Conform datelor furnizate de angajaţi ai Realităţii, panica s-ar fi instalat la Realitatea Media atunci cånd inspectorii ANAF au luat firul unor comisioane fictive plătite în conturi bancare din alte ţări, despre care se bănuieşte că ar aparţine chiar firmelor lui Vîntu, neidentificate pånă acum de autorităţi.
Odată instalată panica, Dragoş Nedelcu, vrånd să liniştească apele, sigur pe el, le-a spus angajaţilor că a fost personal la preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, şi, cităm, „i-a băgat minţile în cap“. Cine este Dragoş Nedelcu?
Dragoş Nedelcu este director executiv la The Money Channel şi, ceea ce e mai important, fiul lui Constantin Nedelcu, membru fondator al Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom, condusă de Liviu Luca, şi fost Vicepreşedinte al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) din cadrul Ministerului Economiei, condus de Dan Ioan Popescu. Fost redactor-şef adjunct la revista „Capital“, Dragoş Nedelcu s-a alăturat grupului Realitatea Caţavencu în 2006.
Dorind să aflăm cu ce l-a ameninţat Dragoş Nedelcu, l-am contactat pe preşedintele ANAF, Sorin Blejnar:

- Alo! Bună ziua! De la ziarul „Curentul“ vă deranjăm.
- Vă rog.
- Dorim să ne răspundeţi şi nouă la câteva întrebări dacă aveţi un minut. Vă menţionez că vom înregistra şi întrebările, şi răspunsurile.
În acest moment ANAF face sau a terminat un control la Realitatea Media?

- Este un control în derulare, început undeva în luna octombrie, ba nu, noiembrie a anului trecut şi este în plină derulare. Cei de la Realitatea Media sunt în categoria marilor contribuabili şi o inspecţie fiscală generală, cum este cea care se află în prezent în derulare la Realitatea Media, poate să dureze chiar 6 luni, pe Codul de procedură fiscală, fiind un volum foarte mare de activitate.

- Săptămâna trecută a fost în audienţă la dvs Dragoş Nedelcu?

- Nu vreau să comentez.

- Avem informaţii că Dragoş Nedelcu v-ar fi ameninţat în legătură cu acest control pe care ANAF îl face la Realitatea Media.

- Nu vreau să comentez nici acest lucru, însă tot ceea ce a apărut ziua trecută (n.r. marţi) prin presă, într-adevăr, e o tentativă jalnică de intimidare, exact cum aţi spus dvs în ziar, astăzi.

- Putem considera că acest material reprezintă o tentativă de ameninţare?

- Aşa cum aţi precizat şi dvs în ziar. Întâmplarea face că de data aceasta am solicitat contabilei soţiei mele o situaţie.

- Noi am luat datele de la Ministerul de Finanţe.

- Da, aşa cum aţi spus în articolul din ziar. Aţi fost mai informaţi decât mine. Este un lucru foarte evident. În anul 2005, soţia mea a avut un profit care, din lipsă de lichidităţi, întrucât erau clienţi neîncasaţi, nu a fost repartizat decåt în anul 2009. În 2005, s-a realizat un profit în sumă de 336.202 lei, pe care nu l-a repartizat. Au fost ţinuţi în cont 117.000 de lei profit nerepartizat, conform prevederilor legale, întrucât la acea dată societatea avea clienţi de încasat în valoare de 426.837 de lei. Totodată, mai avea o creditare făcută de către asociaţii societăţii în sumă de 150.842 de lei. Asta o am de la contabilă. Sper să fie şi corectă. După 2005, la jumătatea lui 2005, urmare a ivirii incompatibilităţii soţiei mele care a devenit între timp avocat şi nu mai avea voie să aibă societate comercială, nu mai avea voie să gestioneze, şi-a mutat activitatea pe cabinetul de avocatură, societatea nu a mai desfăşurat activitate şi potrivit bilanţului contabil a înregistrat pierdere de 4.640 de lei în 2006, apoi o pierdere de 200 de lei în 2007, în anul 2008 o pierdere de 7.889 lei, a încasat o parte din creanţe în 2008 şi restul diferenţelor de creanţe în februarie 2009. Suma pe care a încasat-o s-a decis în Adunarea Generală a Acţionarilor din 2 martie 2009, unde s-a hotărât să se repartizeze astfel: restituire de creditare şi repartizarea pe dividende a profitului aferent anului 2005, în sumă de 250.000 de lei. În martie, s-a achitat impozitul pe dividende în valoare de 40.000 de lei şi s-au ridicat dividende nete în sumă de 210.000 de lei.

- Ce v-a spus domnul Nedelcu, mai urmează şi alte „dezvăluiri“ de acest gen?

- V-am spus că nu comentez dacă m-am întâlnit sau nu m-am întâlnit cu dl Nedelcu.

- În urma materialului difuzat la Realitatea TV, credeţi că vor urma şi alte tentative de intimidare a dvs?

- Pe mine nu au cu ce să mă intimideze pentru că toate operaţiunile care au fost făcute de către soţia mea, înainte, de fapt, de a fi căsătoriţi (e vorba de o afacere a ei din anii precedenţi) sunt legale, s-au plătit impozitele, s-au plătit taxele. Iar societatea la care este asociată firma soţiei mele, acea firmă din Arad, Dial Ton, m-am interesat şi a plătit anul trecut impozite şi taxe de 1,1 milioane de lei. Deci e un contribuabil din categoria contribuabililor mijlocii, cu activitate semnificativă, cu vreo 30 de angajaţi, care nu face afaceri cu instituţii publice sau cu statul. Cumpără de la privaţi şi vinde la privaţi. Nu lucrează în domenii sensibile, cu produse accizabile sau cu produse care au regimuri speciale de taxare. E pur şi simplu o societate de comerţ.

- Altcineva din trustul Realitatea a încercat să vă ameninţe în legătură cu acest control?

- Nu, dar probabil că e neplăcut dacă o instituţie a statului declanşează o activitate de inspecţie fiscală, indiferent de numele societăţii. Probabil cei de acolo nu se simt foarte confortabil ştiindu-se verificaţi şi atunci, dacă mai dispun şi de o instituţie de informare sau mai degrabă de dezinformare media, pot să facă tot felul de supoziţii, speculaţii, mai mult sau mai puţin fondate. Fără să comentez prea mult, deoarece nu am suficiente elemente, cred că această dezinformare, până la urmă, pornită de la lucruri nereale, de la un contribuabil care şi-a plătit impozitele şi taxele, are două motive: o dată, faptul că în urmă cu două săptămâni am blocat conturile Realitatea Media, pentru o datorie de aproximativ 5 milioane de lei, sumă care a fost achitată, şi în al doilea rând, pentru că există o verificare în curs, o inspecţie fiscală generală la SC Realitatea Media .

- Când estimaţi că va fi finalizat acest control care se desfăşoară la Realitatea Media?

- Nu am urmărit îndeaproape acţiunea desfăşurată de către colegii mei din inspecţie la Realitatea Media, pentru că în general nu urmăresc îndeaproape nicio societate comercială cånd este verificată. Din câte cunosc, abia ieri m-am informat, după ce mi-am dat seama că sunt ţinta unei campanii de intoxicare, probabil că în vreo două luni va fi finalizată verificarea.

Dragoş Nedelcu poate fi acuzat de şantaj

Dacă ceea ce sursele noastre ne-au relatat este adevărat, Dragoş Nedelcu poate fi acuzat de şantaj. Conform Codului Penal, şantajul este prevăzut ca infracţiune la Art. 194. - „Constrångerea unei persoane, prin violenţă sau ameninţare, să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, dacă fapta este comisă spre a dobåndi în mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Cånd constrångerea constă în ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată, pentru soţul acesteia sau pentru o rudă apropiată, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani“.
Dar noi suntem convinşi că Vîntişor (nu mai e nici el ce-a fost), care nici usturoi n-a måncat, nici gura nu-i miroase, nu ştie nimic despre atitudinea angajaţilor săi, la fel cum nu a ştiut nici despre ceea ce făceau Vlas şi Popa. Dar, la o adică, poate ieşi cu declaraţii publice ulterioare: „Dragoş este un prieten drag al meu şi sufăr alături de el“.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one