Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Oamenii de afaceri despre decizia de micsorare a salariilor

10 mai 2010

Oamenii de afaceri spun ca decizia de a micsora salariile, pensiile si ajutorul de somaj anuntata de presedintele Traian Basescu este o idee buna, in contextul in care alternativa ar fi fost cresterea TVA si a cotei unice.

Omul de afaceri Dan Sucu, care controleaza grupul Mobexpert cu afaceri de 115 mil. euro in 2009, spune ca decizia de a nu majora cota unica si TVA este o veste buna.
"Se ia in sfarsit decizia de a insanatosi, de a corecta excesele si prostiile facute. Insa cineva ar trebui sa verifice cum s-au facut aceste excese, in ce context. Din punctul meu de vedere este corect", este de parere omul de afaceri.
El adauga ca mediul privat nu ar trebui sa suporte excesele din sectorul bugetar.
Ce impact va avea masura in economie?

"Daca se umbla la sectorul bugetar, impactul este mult mai limitat in economia reala. Cresterea TVA si a cotei unice ar fi afectat in mod dramatic economia. Scaderea salariilor este o masura neplacuta, dar de mult asteptata si neasumata pana acum. Iata ca a venit ceasul al 12-lea, cand trebuie sa o facem. Cred in restructurarea ajutoarelor sociale, pentru ca era un sistem abuzat de largi categorii de persoane. Majorarea TVA si a cotei unice erau ultimele masuri la care m-as fi gandit pentru a genera venituri la buget", a comentat pentru ZF Crinu Andanut, director general al Allianz-Tiriac Pensii Private.
Cristian Fugaciu, directorul general al brokerului de asigurari Marsh, spune: "Este mai bine pentru unii si mai rau pentru altii. Impactul este mai mic ca numar de persoane, dar ar putea fi la categorii mai defavorizate. Daca le reduce salariile celor care castiga 10.000 de lei pe luna, este corect, dar la 1.000 de lei (250 de euro) pe luna, nu. Majorarea TVA si a cotei unice ar fi avut impact asupra intregii populatii".
Majorarea TVA ar fi dus la scumpirea in lant a tututor produselor.
"Este o decizie mai buna reducerea salariilor bugetarilor si a pensiilor. Majorarea TVA si a cotei unice ar fi dus la scumpirea in lant a tuturor produselor si ar fi avut un efect dramatic in economie. In plus, majorarea cotei unice ar fi redus, de fapt, veniturile la buget, in loc sa le creasca, deoarece ar fi crescut evaziunea fiscala sau firmele ar fi cautat alte forme de fuctionare si de salarizare", a declarat Razvan Diaconescu, directorul general al Impuls Leasing.
Retailerii se asteapta ca o consecinta a masurilor de austeritate pentru bugetari anuntate recent sa fie orientarea consumului catre produsele ieftine, tendinta remarcata si in 2009.
"Intotdeauna cheltuielile (inclusiv cele bugetare) trebuie sa se afle in concordanta cu veniturile. Din acest punct de vedere, nu existau prea multe solutii. Sigur ca aceste masuri vor duce la o contractie a consumului, insa va fi probabil mai mica decat in cazul cresterii cotei unice si, mai ales, al cresterii TVA", a afirmat Alexandru Vlad, directorul executiv al Selgros Cash & Carry Romania, companie cu afaceri de circa 800 mil. euro si peste 5.000 de angajati.
Presiunea pe pret si pe diminuarea marjelor comerciale a adus anul trecut disponibilizari si in sectorul retailului alimentar modern, care insa a ramas in topul celor mai mari angajatori din economie datorita continuarii investitiilor in expansiune.
Vom vedea disponibilizari in comert si in acest an?
"Cu siguranta, cifra de afaceri a comerciantilor va fi afectata suplimentar de masurile de austeritate anuntate. In aceste conditii, nu sunt excluse ajustari ale bugetelor de cheltuieli ale companiilor, inclusiv de personal", a mai spus Alexandru Vlad.
Ce spun firmele de distributie?
"Cred ca masura de diminuare a salariilor angajatilor la stat este mult mai buna decat trimiterea in somaj a unui numar foarte mare de oameni. Sunt ingrijorat insa de problema pensionarilor, care nu vor putea identifica alte oportunitati de crestere a veniturilor", a comentat Wael El Ghadban, directorul general si actionar al Top Brands Distribution, al doilea mare distribuitor din sectorul bunurilor de larg consum, cu vanzari de circa 300 mil. euro. El a mai spus ca este nevoie acum de ajustari de bugete in sectorul privat.
"Industria de FMCG va incerca, probabil, reglarea costurilor astfel incat sa poata raspunde scaderii consumului. In acelasi timp, va urmari reducerea preturilor la raft, deoarece este de asteptat ca populatia sa se indrepte spre produse mai ieftine", a adaugat El Ghadban.
sursa http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one