Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

O adunare bântuită de Nicolae Ceauşescu

20 mai 2010

Autor: Andrei Udişteanu
La mitingul din Piaţa Victoriei, peste 30.000 de protestatari (potrivit Jandarmeriei) au cerut demisia guvernului, au agitat steaguri, iar unii au zâmbit complice către portretele lui Nicolae Ceauşescu, plimbate prin mulţime de nostalgici.

În jurul orei 14.00, oamenii s-au îndreptat, cu minţi, către autobuzele care i-au adus din provincie, în timp ce CRBL, artistul pop, le dedica, vădit emoţionat, o melodie: „Când taxele cresc, românii stau, stau/Păi de ce s-ar chinui, oricum n-au, n-au...”.

Proteste cu uşoare tente leneşe

E aproape ora 12.00. Mitingul e oficial de o oră şi nu-ţi trebuie mult timp ca să-ţi dai seama de asta: în faţa scenei amenajate în Piaţa Victoriei e „grosul” mulţimii. Aici se strigă „Jos guvernul!”, din toţi bojocii, se flutură sute de steaguri.
MULTIMEDIA

VIDEO evz.roVezi mai multe
Picnic la miting

VIDEO evz.roVezi mai multe
"Doamne, vino Doamne, să vezi ce a mai rămas din oameni!"

VIDEO evz.roVezi mai multe
Imagini din mijlocul sindicaliştilor nemulţumiţi

VIDEO evz.roVezi mai multe
Protestatarii s-au adunat încă de dimineaţă

Sunt aici şi profesori, şi lucrători din sistemul medical, şi pensionari, şi poliţişti. Iar cineva spune că acolo, în miezul mulţimii, s-au amestecat şi cei peste o sută de mineri, veniţi discret din Valea Jiului, ca să nu sară Bucureştiul în aer - în curând se fac 20 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990, şi prezenţa minerilor încă mai stârneşte fiori.

„Dar cine vrea să spună că minerii care au venit aici au ceva de gând e răuvoitor”, spune Ion Popescu, liderul confederaţiei sindicale „Meridian”. Ceva mai la margine, departe de discursurile revoluţionare, agitaţia capătă însă uşoare tente leneşe.

Dacă era Ceauşescu, nu mai guverna Băsescu

E clar. Cei mai supăraţi sunt pensionarii. Vreo 30 din Ciuperceni, Teleorman, stau cuminţi, ţinând o mică pancartă. Par rătăciţi în marea de şepci şi tricouri asortate ale sindicaliştilor.

Dar, întrebaţi, zic că i-au cerut primarului să-i aducă cu autobuzul. „Am venit nu numai noi, tot Teleormanul! Să demonstrăm, să zicem ce ne necăjeşte! Tăierea pensiilor, a salariilor bugetarilor, care sunt copiii noştri! Cu banii cotizaţi de noi, pensionarii, ce-au făcut? Nimic! Să plece! Să vină alţii, că ăştia n-are oameni pricepuţi. Şi care să vină, să-şi asume, să fie buni!”, strigă supărat, aproape tremurând, Victor, unul dintre sătenii sosiţi la miting.

Atent să nu i-o ia iar razna tensiunea, un alt pensionar, Iosif, venit dintr-un sat clujean vecin cu Răchiţele, localitatea de baştină a lui Emil Boc, zice că, deşi nu-i mai permite sănătatea, aşa a fost el mereu, revoluţionar: „Am mers la toate protestele care au fost. Aşa că am venit şi la ăsta”.

Dincolo de tăierea pensiilor, o impresie de pe plan local l-a paraşutat la miting: „Am făcut naveta cu oameni din satul lui Boc. Şi vă zic că sunt aşa de înfumuraţi! Nici nu mai dau bună ziua de când e ăsta prim-ministru”, zice dezamăgit Iosif.

Deodată, printre oameni se strecoară o fantomă: Nicolae Ceauşescu îşi face apariţia într-un portret atârnat de un inginer pensionat, amărât de scăderea pensiilor. „Am făcut 18 ani de şcoală degeaba! Ca să-mi taie ăsta pensia!”, spune omul şi arată către clădirea guvernului.

Un bărbat îi iese în cale. Se repede şi sărută cu sete chipul dictatorului: „Mmmua, mânca-l-ar tata! Că dacă era Ceauşescu, nu mai guverna Băsescu!”, face rime tipul, sub aprobarea audienţei.

30.000 de oameni
au participat, potrivit Jandarmeriei, la mitingul de ieri
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one