Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Numai in Romania: Statul a risipit 34 mil. euro pe subventii pentru vaci inexistente

17 mai 2010

Peste 4.200 de fermieri, fosti proprietari a 136.000 de vaci, au primit subventii totale de la stat prin Uniunea Europeana de 34 de milioane de euro pentru 2008 si 2009, chiar daca isi vandusera intre timp animalele.

Hemoragia de bani a fost oprita saptamana trecuta de ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, care a cerut o alta metoda de acordare a banilor, in conditiile in care pana acum toti oficialii Ministerului Agriculturii intrebati de ZF de ce fac aceasta risipa de bani spuneau ca asa "s-a negociat cu Bruxellesul".
Aceasta suma reprezinta aproximativ 10% din suma totala pe care Uniunea Europeana a pus-o la dispozitia crescatorilor de bovine cu minim trei vaci, care au primit 125 de euro (500 de lei) anual pe cap de animal.


Motivand negocierea cu Bruxellesul, care a avut ca rezultat acordarea subventiilor pe cap de animal date pe baza declaratiilor facute de fermieri doar pentru ianuarie 2008, autoritatile au lasat sa le curga din mana circa 17 milioane de euro anual, pentru vacile declarate de fermieri in urma cu doi ani si care acum nu mai figureaza in activitatea agricola a acestora.
Intrebat de ZF in urma cu aproape jumatate de an de ce face aceasta risipa, ministrul de resort Mihail Dumitru a spus: "Nu este corect sa primesti bani pe vacile vandute, dar situatia se va mentine inca trei ani, aceasta fiind negocierea cu Bruxellesul". El a completat ca agricultorii si-au vandut animalele, dar conform legislatiei europene, fiind o subventie decuplata de productie, primesc bani pentru animalele care nu exista, singura conditie pe care trebuie sa o indeplineasca fiind aceea de a avea exploatatie agricola (teren si efectiv de animale). Statul roman a acceptat conditia fermierilor de a nu ii obliga sa pastreze numarul de animale pe care le au in ferma si sa le acorde o subventie pe exploatatie care sa se acorde indiferent de productia acestora.
In ianuarie, reprezentantii Ministerului Agriculturii responsabile cu negocierea la Bruxelles am declarat pentru ZF: "Nu am plecat de la premisa unor escrocherii, cand au avut loc negocierile cu Comisia Europeana, nu am gandit ca oamenii vor sa faca afaceri cu subventii de la stat, ci ca vor sa-si dezvolte fermele".
Acum, cand ministrul finantelor a reprosat reprezentantilor agriculturii "furtul din banii destinati sectorului" prin acordarea de subventii si celor care nu mai detin in gospodarii animale si a cerut demisia secretarului de stat Adrian Radulescu, s-a gasit o solutie care nici "nu incalca regulamentul european"- cuplarea cu productia. "Vom folosi alta baza de referinta in functie de cantitatea livrata care este conforma cu regulamentul. Pentru 2010 vom avea subventii pe vaca de carne, in functie de cantitatea ce se vinde la abator si pe vaca de lapte, in functie de cantitatea de lapte livrata in 2009", spune Radulescu, care anunta ca pentru fiecare tona de lapte producatorul primeste 21,9 euro.
Intrebat de ce nu s-a aplicat acest criteriu pana acum, raspunsul lui Radulescu a venit prompt. "Nu ma intrebati pe mine, nu am condus eu ministerul in acesti ani", a spus el. Din 2008 pana in prezent scaunul de ministru al agriculturii a fost ocupat pe rand de trei ministri, Dacian Ciolos, Ilie Sarbu si Mihail Dumitru. Niciunul dintre acestia nu au luat masuri de stopare a pomparii banilor in fermele descompuse.
Spre deosebire de crescatorii de oi, de exemplu, unde subventiile se dau in functie de numarul de animale detinute la data acordarii banilor, fermierii care si-au inregistrat vitele in ianuarie 2008 au primit bani pana in momentul de fata, pe baza declaratiilor facute in urma cu doi ani. Astfel, statul a trebuit sa plateasca in fiecare an 180 de milioane de euro fermierilor ca subventii pentru un total de 1,2 milioane de bovine, chiar daca in ultimii doi ani unii crescatori au mai cumparat animale pentru a-si extinde exploatatia, iar altii le-au vandut si au incasat banii pe nedrept. Fermierii au primit pana acum din fonduri europene circa 500 de lei pe cap de animal, cu conditia sa fi declarat un efectiv de minimum trei animale in ianuarie 2008. Astfel, multi romani au mai facut achizitii de animale in ultimii doi ani, trecand de la 2 la 3 sau mai multe vaci pentru a se incadra pentru subventii, dar statul a luat in considerare doar datele aferente lunii ianuarie 2008.
sursa http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one