Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Năstase, Mitrea şi Diaconescu denunţă manevrele lui Geoană

Năstase, Mitrea şi Diaconescu denunţă manevrele lui Geoană
11-feb-2010

Scris de Sebastian Rusu
Cu două săptămâni înainte de congres, bătălia internă din PSD se acutizează de la o zi la alta între liderii reformatori şi gruparea din jurul lui Geoană, care ţine cu dinţii de scaunul acestuia la şefia PSD-ului, încercând pe diferite căi artificii pentru conturarea unui avantaj artificial în favoarea lui, pentru câştigarea unui nou mandat. Pe de altă parte, tripleta Năstase-Mitrea-Diaconescu a început în aceste zile o amplă ofensivă ideologică împotriva actualului preşedinte al social-democraţilor întrucât bătălia pentru statutul partidului este deschisă şi startul pentru alegerile interne este vital pentru toţi. În acest sens, jocurile de culise şi combinaţiile de moment sunt elementele pe care cei trei contracandidaţi ai lui Geoană le-au evidenţiat ieri, când au ridicat problema posibilei fraudări a alegerilor interne de către echipa lui Geoană prin intermediul vârfului de lance, Marian Vanghelie. În acest sens, preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat ieri că în partid există un efort de construire a noului Statut după aranjamentele din jurul unor persoane, criticând faptul că nu a fost respectată decizia CN privind reunirea Comisiei speciale de Statut.
Potrivit acestuia, juriştii care ar fi trebuit să facă parte din Comisia de statut - respectiv Victor Ponta, Dan Şova, Cristian Dumitrescu, Florin Iordache - nu s-au reunit, acestora spunându-li-se din „zona Geoană“ că deciziile în ceea ce priveşte acest lucru au fost luate. De asemenea, acesta a mai spus că la Consiliul Naţional a fost creată şi o echipă de pregătire a statutului, formată din Mitrea, Diaconescu, Geoană, Iliescu şi el personal, care nu s-a mai întrunit.

Lupta pentru putere şi crucificarea statutului PSD

Pe de altă parte, preşedintele CN al PSD a mai punctat faptul că Mitrea a făcut un diagnostic corect, sub aspectul riscului, a situaţiei actuale din partid, atunci când a criticat aranjamentele făcute de gruparea Geoană în scopul fraudării alegerilor interne la Congres. În acest sens, Năstase s-a arătat nemulţumit de organizarea congresului PSD la Romexpo, întrucât acţiunea s-ar putea transforma „într-un Vanghelion politic“. Jocurile interne pe care le pregăteşte echipa lui Geoană riscă să creeze o stare de vulnerabilizare a PSD-ului pe fondul eşecului managerial al lui Mircea Geoană, fapt remarcat şi de preşedintele PSD, Cristian Diaconescu.
Acesta a declarat ieri, la Realitatea FM, că, dacă alegerile de la Congres vor fi influenţate într-un sens artificial, partidul, chiar dacă nu se va rupe, va fi vulnerabilizat, iar viitoarea conducere, indiferent care va fi aceasta, va avea de suferit. „Sper ca în următoarele 24 de ore lucrurile să fie foarte clare. Chiar nu-mi imaginez cum în PSD cineva o să poată să aibă argumente să discute despre fraudarea alegrilor“, a spus Diaconescu.
Potrivit acestuia, în teritoriu sunt organizaţii nemulţumite întrucât au o normă de reprezentare redusă, în pofida rezultatelor satisfăcătoare obţinute în alegeri.

Între fraudă şi boicotare?

Dacă până pe 20 februarie problemele de statut şi de reprezentare la Congres nu vor fi rezolvate, există riscul ca procesul de votare intern să fie perturbat de facţiunile candidaţilor şi lupta internă din PSD să cadă în derizoriu. În acest sens, senatorul PSD Miron Mitrea a declarat pentru Mediafax că face apel la boicotarea Congresului PSD, respectiv la neparticiparea la acest for statutar, dacă liderul partidului, Mircea Geoană, nu va renunţa la aranjamente pentru fraudarea alegerilor interne din partid. „Sala a stabilit-o doar Vanghelie singur, deci el nu poate să stabilească în numele partidului, a stabilit cam multe în ultima vreme în numele partidului“, a afirmat Mitrea. Contactat de reporterul „Curentului“, deputatul PSD Mădălin Voicu a declarat: „Există un fel de nervozitate în tabăra lui Geoană încât disperarea îi face să devină atât de incorecţi încât sunt în stare de orice. Perioada în care Geoană a fost preşedinte a fost nefastă pentru partid“. Pe de altă parte, situaţia internă din PSD este deschisă oricărui rezultat întrucât asumarea eşecului şi construcţia unei noi platforme sunt inexistente în lupta de idei premergătoarea Congresului în ceea ce priveşte recalibrarea social-democraţiei de spectrul moştenirii comuniste.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one