Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Înţelegerea cu FMI, pasată CES

12 mai 2010

Autor: Romulus Georgescu
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că scrisoarea către Fond nu va fi aprobată de guvern până când nu va primi avizul Consiliului Economic şi Social.

Guvernul nu va aproba scrisoarea de intenţie către FMI până când documentul va fi avizat de Consiliul Economic şi Social (CES) din care fac parte şi sindicatele, şi patronatele. Anunţul a fost făcut de preşedintele Traian Băsescu în urma întâlnirii de ieri, de la parlament, cu reprezentanţii partidelor, patronatelor şi sindicatelor, în timpul căreia aceştia din urmă, a precizat şeful statului, au spus că „guvernul şi preşedintele au hotărât măsuri împotriva românilor”.

„Urmare a abordărilor pe care le-au avut nu numai că reacţionez categoric, dar am decis cu primul-ministru, şi susţin punctul de vedere al primului ministru, ca scrisoarea să nu fie adoptată de guvern decât dacă are avizul CES”, a spus Băsescu, într-o declaraţie susţinută la Cotroceni, la câteva ore de la finalul discuţiilor.

Tensiuni şi avertismente

De altfel, o posibilă renegociere a acordului cu FMI a fost invocată în întâlnirea de ieri, în condiţiile în care partenerii sociali nu sunt de acord cu măsurile convenite de autorităţile de la Bucureşti cu organismele financiare internaţionale.

„Sigur, oricând se poate relua negocierea, trebuie discutat în Consiliul Economic şi Social, care este structura legală să valideze acest acord”, a spus preşedintele Băsescu, la finalul întrevederii. El a nuanţat însă în privinţa marjei de negociere: „Vreau să ştiţi că este şi o chestiune de timp şi oricum trebuie să răspundem cum reducem cheltuielile bugetare”.

Şi o precizare venită câteva ore mai târziu de la Cotroceni: „soluţia pe care eu şi guvernul am propus-o românilor e ceea ce poate România acum”. Plus un avertisment: „Dacă nu avem accord cu FMI, deficitul ar fi de 11,7 miliarde de euro, 9,1%. Şi-i rog atunci pe oamenii veseli din politică, presă, sindicate să spună cum ar putea să împrumute România 11,7 miliarde pentru a-şi acoperi deficitul. Eu vă zic că n-am avea de unde să împrumutăm şi n-am putea plăti salarii şi pensii”.

De altfel, reproşurile n-au lipsit nici din întâlnirea cu sindicatele şi patronatele. Potrivit secretarului Confederaţiei „Meridian”, Ringo Dămureanu, Băsescu l-ar fi acuzat în absenţă pe liderul Sed Lex, Vasile Marica, că patroneză un sindicat care gestionează contrabanda şi evaziunea fiscală.

Asumarea răspunderii

Cât priveşte modalitatea de punere în practică a obligaţiilor asumate cu FMI, miniştrii avansează ideea asumării răspunderii guvernului.

„Ne gândim inclusiv la varianta asumării răspunderii dacă este greu să trecem cu ordonanţa de urgenţă prin parlament într-un timp rezonabil”, a spus ministrul dezvoltării Elena Udrea. Varianta a fost susţinută şi de Vasile Blaga, şi de Adriean Videanu.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one