Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Monica Macovei le cere eurodeputatilor sa semneze declaratia anticoruptie

Monica Macovei le cere eurodeputatilor sa semneze declaratia anticoruptie
18-2010

Europarlamentarul roman Monica Macovei face un apel catre membrii Parlamentului European pentru a lupta impotriva coruptiei, printr-o declaratie scrisa. Daca jumatate plus unu dintre eurodeputati (378) semneaza actul pana pe 22 aprilie, declaratia va constitui pozitia oficiala a Parlamentului European in domeniul anti-coruptiei, scrie ziare. com.

In acest demers i s-au alaturat, in calitate de co-semnatari, patru eurodeputati din alte grupuri politice din Parlamentul European: Simon Busuttil (PPE, Malta), Luigi de Magistris (Grupul Liberal/ALDE, Italia), Ana Gomez (Grupul Socialist/S-D, Portugalia) si Bart Staes (Grupul Verzilor, Belgia).

"Parlamentul European trebuie sa adopte o pozitie ferma impotriva coruptiei, pentru ca aceasta priveste utilizarea banilor cetatenilor platitori de taxe din Uniunea Europeana, o problema de care sunt ingrijorati 78% dintre cetatenii UE," a spus Monica Macovei, referindu-se la Eurobarometrul cu privire la coruptie din 2009.
Daca declaratia initiata de Macovei va fi adoptata, aceasta va constitui un instrument al Parlamentului Euopean pentru punerea in aplicare a prevederilor anticoruptie si anti-frauda din Programul de la Stockholm, care a stabilit prioritatile UE in domeniul libertate, securitate si justitie pentru urmatorii cinci ani.

Comisia Europeana si alte institutii relevante vor fi astfel invitate de Parlamentul European sa depuna eforturi majore in acest domeniu.

sursa http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one