Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Mircea Geoană - un preşedinte de 5 ore şi 5000 de euro

Scris de George Roncea
Mircea Geoană este pe făraş. Pesediştii şi-au ascuţit cuţitele şi se pun pe tranşat între ei. Ieri, Anca Alexandrescu, una dintre vocile cunoscute ale PSD-ului, apropiată de ani de zile de fostul premier Adrian Năstase, i-a cerut lui Mircea Geoană să-şi dea demisia. Ziaristă, la bază, vreme de cinci ani şi apoi alţi 13 ani pesedistă, Anca Alexandrescu cunoaşte toate dedesubturile partidului. Ea anunţa că a văzut cu ochii săi caseta cu Mircea Geoană, pusă în circulaţie pe Youtube de acum două zile, în care acesta poate fi văzut cum încasează şpagă pentru un loc eligibil pe listele PSD. Am sunat-o pe Anca Alexandrescu pentru a obţine din partea acesteia o confirmare cu privire la personajele implicate în această filmare, respectiv Ana Birchall şi Mircea Stănescu, pe post de „cameraman“. Anca Alexandrescu a refuzat să comenteze, însă din mai multe alte surse am aflat că cea care oferă banii este Ana Birchall, iar cel care filmează cu o minicameră de luat vederi ar fi Mircea Stănescu, fiul lui Sorin Roşca Stănescu, decedat în condiţii misterioase după ce a anunţat că va da drumul unei filmări despre şpagă la nivel înalt în PSD.

Mai există şi o altă casetă cu Geoană luând şpagă

Caseta dată acum publicităţii este însă o casetă diferită de cea pe care o deţinea Mircea Stănescu, în care putea fi văzut tot Mircea Geoană, încasånd însă o sumă de 400.000 de euro pentru un post de ministru de Interne care urma să fie oferit unui „apropiat al lui Vanghelie“. După cum se ştie, Vanghelie a militat pentru ca omul său de casă, generalul Cătălin Voicu, să primească acest post, råvnind accesul deplin la arhiva DGIPI, din care o parte, conform informaţiilor apărute deja în presă, fusese deja accesată şi copiată cu concursul lui Mitică Iliescu, fostul şef al gărzii lui Ion Iliescu. „Gorila“ lui Iliescu a fost totodată şeful şi asociatul lui Cătălin Voicu, poreclit Naşul, personaj cu strånse legături cu lumea interlopă şi mafia ţigănească, inculpat zilele trecute de DNA pentru acuzaţii care i-ar putea aduce 10 ani de puşcărie. Prima persoană sunată de Cătălin Voicu la reţinerea sa de către procurori a fost Mircea Geoană, care a ieşit furibund în apărarea lui Voicu, la Antena 3, în prima sa apariţie publică de la alegeri încoace.

Doar 5000 de euro?!

Tovarăşul lui Voicu, Marian Vanghelie, a declarat, ieri, că, dacă ar fi văzut un film cu Mircea Geoană primind cinci milioane de euro, ar fi spus că este o problemă, el apreciind că nici afişele nu puteau fi plătite cu cinci mii de euro şi că filmuleţul difuzat pe Internet este „semitrucat“.
Întrebat cum comentează înregistrarea difuzată pe Internet, în care liderul PSD, Mircea Geoană, apare primind bani în schimbul unui loc eligibil, Vanghelie a spus: „Vedeţi dumneavoastră, asta este problema României. Când vom depăşi etapele astea mizerabile care n-au nicio valoare? Dacă aş fi văzut acolo 5 milioane de euro, aş fi zis, da, era o problemă, avea o problemă Mircea Geoană“.

Geoană vrea un tur trei. Şi o repetare a turului trei!!!

Geoană, din ce în ce mai incoerent, din ce în ce mai disperat că va fi tras pe linie moartă, alunecând în ridicol cu demersurile sale de a se adresa Veneţiei, Tribunalului de la Haga, CEDO, Piramidelor lui Keops, Tribunalului Inter-Galactic de la Kremlin etc şi împingând PSD-ul într-o situaţie critică, într-un joc la risc, totul sau nimic, pe o carte destul de slabă - fraudarea lui peşte. Speranţa sa fierbinte că va fi cândva ceva, premier, preşedinte, chiar de scară de bloc, devine pe zi ce trece o fata morgana.
La prima sa ieşire publică în media, Geoană iar a dat cu mucii-n fasole, scoţând din adâncul său „decât“ (semiadverb restrictiv pocit la nesfârşit de Geoană) o singură perlă care arată cât de marcat este perdantul de serviciu al PSD de bătaia pe care şi-a luat-o de la Traian Băsescu, a doua oară: „cred că voi câştiga de o manieră extrem de clară repetarea turului trei“. Cât de penibil poate fi acest luzăr jalnic care se trădează fără voie dând în vileag că are de gând să ceară şi repetarea turului trei - în general vrea reluarea meciului la nesfârşit până îl izbândeşte pe marinar, chiar dacă între timp toţi spectatorii s-au cărat la treburile lor.
După ce se văzuse deja cu sacii în căruţă, după ce a fost şi el preşedinte preţ de cinci ore, Geoană vrea din nou să mai simtă momentul şi să urle „Este!...“ vrea cu orice preţ să-l mai vadă mama (Viorica, Mihaela etc) la televizor, câştigător chiar şi pentru (doar) „decât“ încă alte cinci ore. Tot la Antena 3, Geoană a mai comis o perlă „genială“: „Am câştigat, eu sunt preşedinte. Mi-a spus mie TATA!“. Ieftin (5.000 de euro!), neghiob, demagog şi ipocrit, Geoană a început să-i enerveze până şi pe pesedişti, care au început ba să dezerteze, ba să se încaiere între ei. Mamelucii pesedişti l-au pleznit pe Geoană (deocamdată) cu dosul palmei, scoţând încă de acum trei zile una dintre casete.
Caseta cu Mircea Geoană încasând banii de şpagă de la Ana Birchall este doar începutul. Cel sau cei care au strâns astfel de materiale video compromiţătoare de la Mircea Stănescu mai au sigur şi alte casete, mult mai tari. De aproape o săptămână, pe blogurile insiderilor pesedeului s-a sifonat ameninţarea cu caseta. Şuţu, un ziarist binecunoscut pentru calitatea sa de răspândac al PSD-ului, a anunţat „Caseta cu Geoană“ de o bună bucată de timp. Sub exact acest titlu, al postării lui Şuţu din 27 noiembrie, a fost postată pe youtube „Caseta cu Geoană“, în data de 10 decembrie. Apoi a fost trimis link-ul, în cascadă, între blogeri.

Ana Birchall confirmă „donaţia“

Ana Birchall a confirmat, practic, scena filmată cu o minicameră de lavalieră, postând pe blogul său personal o însemnare în care se afirmă: „A existat o donaţie din partea mea explicit destinată pentru campania electorală a partidului din dorinţa câştigării a cât mai multor procente, procente care asigurau cât mai multe locuri eligible locuri eligibile pentru care mă pregăteam şi candidam şi eu în competiţia internă din partid. Această sumă constituie o donaţie absolut legală în cuantumul permis de lege“. Birchall a uitat să precizeze de când practica legală prevede ca sumele de bani pentru campanie să fie încasate cash, în mână, de preşedintele partidului, iar nu de trezorier.
Geoană, în schimb, a negat din nou, prosteşte, probabil doarece nimeni nu i-a spus că Birchall a confirmat. „E o făcătură de campanie“, a spus Geoană, referindu-se apoi din nou la obsesia sa, preşedintele Traian Băsescu.

Geoană se face de râs solicitând măcar un scaun de premier

Pe de altă parte, în timp ce-l acuză în fel şi chip, Geoană îi cere preşedintelui ales postul de premier, printr-un interpus apropiat, respectiv prin secretar executiv al PSD, Marius Lazăr, care a afirmat că „Mircea Geoană, cu cele peste cinci milioane de voturi în dreptul său, cu o jumătate de Românie în spate, trebuie implicat direct în acţiunea politică anticriză a viitorului guvern“. Lazăr i-a propus lui Băsescu să îl nominalizeze pe Mircea Geoană ca premier în fruntea unui Guvern de uniune naţională PSD-PDL-PNL-UDMR. În timp ce Geoană îi cerşeşte lui Băsescu şefia guvernului, iar Antonescu zice şi el că este propus premier de PNL, povestea casetei se tot rostogoleşte, nimicitor. În numai 12 ore, filmuleţul cu Geoană acumulase sute de mii de vizionări. Degeaba liderii PSD care s-au tot preumblat pe la televiziuni ieri au încercat fie să bagatelizeze filmuleţul (sau suma), fie au sărit să afirme că e un trucaj.
Geoană s-a făcut din nou de râs. Orice face, orice zice de la o vreme încoace acest Bulă al pesedeului, care a inspirat atâtea bancuri în ultima vreme, se face de râs.
Geoană i-a făcut din nou de râs însă şi pe toţi cei care s-au înhămat la teleguţa sa, încercând în van să-i sufle în dindărat pentru a-l aburca pe scaunul mult visat de preşedinte. L-a dezamăgit pe ta-su, pe mă-sa, pe Mihaela, pe Putin, Medvedev, Iohannis, Antonescu, Vadim, Becali, Marko, Voiculescu, Vîntu, Patriciu, Voiculescu plus miile de ziarişti, ciutaci şi securişti ai mogulilor şi ai Antenelor, Realităţii, TVR, GRU, KGB, SRI, ETC.
Micul asistat, eternul luzăr, micul ginere, micul cumnat însă va avea de decontat curând factura tuturor celor pe care i-a făcut de râs (poate din banii şutiţi de care vorbea Bogdan Chirieac). O să-l cam doară poponeţul în rostogolirea pe toboganul deja pus la picioarele sale. Iar dacă ar fi vorba „decât“ de tobogan şi încă ar fi bine. Cine ştie ce casetă mai scoate pe piaţă vreo agenţie de informaţii media, vreun bloger supărat, vreun fost amic al lui Mircea Stănescu...
sursa: http://www.curentul.ro/

Comenteaza

Creat 12/17/2009 07:52:22 | Ultima modificare 01/27/2015 13:37:45
Spune-ti parerea, propune subiecte
si va rog nu trageti in mesager.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one