Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Mircea Geoană - intermediarul penalilor

30 martie 2010

Scris de Ana Maria Bujor
Mircea Geoană a încercat cu disperare să-şi dezlipească imaginea de caracatiţa corupţiei care a căpătat tentacule nebănuite în timpul mandatului său la şefia PSD. Eforturile sale sunt însă zadarnice. Şeful Senatului, Mircea Geoană, a intermediat în 2006, cånd era preşedintele social-democraţilor, o întålnire între vicepreşedintele PSD Dolj, Maria Schutz, cercetată penal în momentul respectiv, şi senatorul Cătălin Voicu, pe numele căruia procurorii DNA au trimis o cerere de arestare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cerere ce va fi discutată chiar astăzi. Surse de la Curtea Supremă au precizat, pentru hotnews.ro, că această informaţie rezultă chiar din cererea de arestare trimisă la ÎCCJ în cazul Voicu, fiind vorba de interceptări mai vechi din dosarul Mariei Schutz.
Potrivit cererii de arestare trimise la ÎCCJ, în 2006 ar fi avut loc un schimb de SMS-uri între liderul PSD de atunci, Mircea Geoană, şi vicepreşedinta PSD Dolj, Maria Schutz. Aceasta se plångea că e cercetată penal alături de alţi pesedişti, iar Geoană îi răspundea, chemånd-o la Bucureşti. Ulterior, între cei doi are loc şi o discuţie telefonică, în care Mircea Geoană îi spune acesteia să-l contacteze pe senatorul Cătălin Voicu, sugeråndu-i că senatorul PSD îi va rezolva problema. Aceste informaţii sunt relevate de stenograme ataşate la dosarul Mariei Schutz, trimisă în judecată în 2007, sub acuzaţia de înşelăciune, de către serviciul teritorial al DNA din Oradea. Întrebat în legătură cu aceste informaţii, Mircea Geoană, a declarat că nu a intermediat niciodată o chestiune care să fie nelegală.
„Haide, dom’le! Săptămâna trecută, Blaga vine cu minciuni, săptămâna aialaltă - familia mea... Nu am intermediat niciodată o chestiune care să fie nelegală. Nu am intermediat niciun fel de astfel de acţiune“, a susţinut Geoană pe un ton neconvingător. Întrebat despre SMS-urile invocate de procurori, dintre el şi Schutz, Geoană a arătat că ei aduc în discuţie „nişte minciuni“.

Voicu se laudă cum a rezolvat-o el pe Şuţa

În 2009, potrivit stenogramelor din dosarul Voicu, acesta se laudă încă o dată la senatorul Alexandru Mazăre cum a rezolvat el dosarele mai multor pesedişti.
„Cătălin Voicu: Băga-mi-aş p... în Geoană şi cu toţi americanii lui, care ni i-a adus la Curtea Supremă, că mulţi au dosare. Şi cu toate golăncile, cu şeful organizaţiei PSD de la Dolj. Şuţa aia cu serele, cu tot... Păi, şefa, doamna Cristea de la Dâmboviţa, la fel şi nu-ţi mai dau nume, că nu-i frumos. Mulţi! Domn’e, i-am rezolvat pe toţi, domn’e, că unde n-a fost loc de rezolvat, am dat suspendare, n-a plecat cu puşcărie, alţii le-a dat 10 ani, unul dintre avocaţi zice: «Domn’e, nu-i e ruşine, domn’e?». «Domn’e, zic, asta a fost!» (...)
Voicu Cătălin: ... asta, să ne ajute Dumnezeu, vine turul doi, ş-atunci... se duce la negociere, vreau Internele. Dacă nu mă duc la Interne, da...

Mazăre Alexandru: Eu am vorbit cu Radu...“

Maria Schutz este, potrivit presei centrale, nimeni alta decat „Şuţa aia cu serele cu tot“. Schutz mai îndeplineşte şi funcţia de consilier judeţean al PSD, preşedintele organizaţiei femeilor din PSD Dolj şi vicepreşedintele PSD Dolj. Femeia are un dosar penal la Tribunalul Bihor, suspendat pe 9 aprilie 2008. Motivul suspendării judecării era trimiterea dosarului la Curtea Constituţională pentru soluţionarea unei excepţii. Aceste excepţii au fost respinse chiar ieri de către Curtea Constituţională, aşa că dosarul poate intra pe fond acum.

Fabricare de probe

Procurorii anticorupţie îl mai acuză pe senatorul PSD că ar fi încercat să fabrice probe pentru apărarea sa, purtând în acest sens o discuţie dinainte stabilită cu finul său, prin care urma să arate că banii de la Căşuneanu erau împrumut pentru acesta. Mai exact, după ce a fost audiat de anchetatori pe 11 decembrie, când le-a declarat acestora din urmă că ar fi beneficiat de un singur împrumut de la Căşuneanu, Voicu a încercat să ia legătura cu finul său pentru ca povestea cu împrumutul să aibă o bază reală. Astfel, în ziua următoare audierii senatorului, acesta i-a cerut finului său, prin intermediul altei persoane, să vină urgent la Bucureşti. Ulterior, după cum se arată în referatul procurorilor, în 21 decembrie, când Voicu a văzut în instanţă că îi sunt interceptate convorbirile telefonice, ar fi încercat să preconstituie probe, printr-o discuţie telefonică purtată cu finul său, prin care să confirme declaraţia dată de senator la DNA în 11 decembrie. În discuţie, Voicu insistă asupra faptului că finul său, Radu Dan Florea, trebuie să-i înapoieze cât mai repede şi prin avocat cei 200.000 de euro lui Căşuneanu.

Şi finu’ a avut un puseu de tensiune

„Cătălin Voicu: Unde eşti, domnu’ fin?
Radu Dan Florea: Să trăiţi! Acu’ ieşii de la spital. Am avut un puseu de tensiune şi stătui la perfuzii. Îmi cer scuze că nu avusei telefonul.
Cătălin Voicu: Măi omule...
Radu Dan Florea: Am zis că mor...
....
Cătălin Voicu: Da’ unde eşti? Când ne vedem?
Radu Dan Florea: Astă-seară sau mâine cel târziu.
Cătălin Voicu: Măi omule... măi omule, trebuie neapărat să îi dai banii omului ăla înapoi. E vorba de domnul Căşuneanu.
Radu Dan Florea: Da.
Cătălin Voicu: Şi aşa am o mie de probleme, înţelegi, de la chestia asta.
Radu Dan Florea: Oricum până la sfârşitul anului e rezolvată.
Cătălin Voicu: Păi eu aşa i-am promis, că-i dăm până la sfârşitul anului, domn’e!
Radu Dan Florea: O rezolvăm până la sfârşitul anului.
Cătălin Voicu: Am rugămintea: vino azi, vino azi la Bucureşti, ca să vedem exact când crezi că poţi să-i dai banii pentru că vreau neapărat să găsim o formulă să te prezinţi să-i dai banii, înţelegi, omului.
Radu Dan Florea: Am înţeles, ori astă-seară, da-s slăbit, astă-seară ori mâine-dimineaţă sunt aici.
Cătălin Voicu: Bine, ai grijă... Bun. Deci rugămintea care o am: fă-ţi toate socotelile şi dă-i omului banii înapoi până la sfârşitul anului.
Radu Dan Florea: Da, da.
Cătălin Voicu: Că eu, în ce mă priveşte, mă lupt şi voi demonstra ce am de demonstrat, că n-am nicio legătură cu povestea asta, pentru că... da’ omului trebuie să-i dai banii, că eu aşa i-am promis, până la sfârşitul anului.
Radu Dan Florea: Am înţeles, am înţeles, ne ţinem de cuvânt.
Cătălin Voicu: Te încadrezi, nu? Până la sfârşitul anului?
Radu Dan Florea: Da, ne încadrăm până la sfârşit. Ne încadrăm.
Cătălin Voicu: Bine, că eu nici nu am voie să iau legătura cu el acum. Nici nu ştiu cum. Va trebui să te duci tu personal să îi duci. Nu ştiu, ne mai gândim, ne punem de acord aci sau prin avocat. Să vedem că trebuie să...
Radu Dan Florea: Prin avocat, prin avocat, datoria e clară, asta-i datoria şi... domn’e, banii.
Cătălin Voicu: E în regulă. Bine. Hai, te aştept!“

Voicu a cerut reluarea votului din Senat fără să îşi consulte avocaţii

Mihai Dinu, unul dintre avocaţii lui Cătălin Voicu, a spus ieri, la plecarea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a venit să studieze dosarul cu propunerea de arestare a senatorului, că el nu s-a consultat cu avocaţii în privinţa cererii de reluare a votului din Senat.
Dinu a declarat, la ieşirea din sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că nu doreşte să dea detalii despre acuzaţiile care i se aduc clientului său şi că va vorbi cu presa în momentul în care decizia pe propunerea de arestare va rămâne definitivă.
Pe de altă parte, întrebat ce şanse ar avea Cătălin Voicu, din punct de vedere juridic, ca Senatul să reia votul în plen pe încuviinţarea cererii de arestare preventivă, avocatul Mihai Dinu a arătat că senatorul a cerut Camerei din care face parte reluarea votului, pe motiv că nu a fost audiat, fiind internat în spital, fără să îşi consulte avocaţii.

Patru noi nume de beneficiari ai intervenţiilor lui Voicu

De asemenea, tot în documentele trimise de DNA la Înalta Curte odată cu cererea de arestare a lui Cătălin Voicu se face referire la încă patru oameni politici care au apelat la serviciile senatorului PSD.
„Sintetizând cele expuse, se constată că inculpatul Cătălin Voicu, în schimbul unor foloase patrimoniale şi nepatrimoniale, a uzat de influenţa sa pe lângă magistraţi nu numai în dosarele în care învinuiţii Costel Căşuneanu şi Alexandru Mazăre şi inculpatul Marius Locic erau interesaţi, ci şi în alte patru cauze“, se arată în documentele DNA obţinute de Mediafax, unde sunt enumeraţi Marian Oprişan, Maria Schutz, Manuela Mitrea şi Ludovic Orban.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one