Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Aproximativ 500.000 de tineri, consumatori ocazionali de substanţe etnobotanice

Aproximativ 500.000 de tineri, consumatori ocazionali de substanţe etnobotanice
Numărul magazinelor din România în care se comercializează plante etnobotanice cu efect psihotrop şi halucinogen se ridică la 170, iar numărul mediu de tineri care consumă astfel de substanţe este de aproximativ 500.000, cu vârste cuprinse între 14 şi 23 de ani, a informat vineri (15 ianuarie 2010), reprezentantul oficial EURAD (Europa contra Drogurilor) la Consiliul Europei, Gigel Lazăr.
De asemenea, numărul persoanelor internate cu diferite forme de manifestare, urmare a consumului de astfel de substanţe, a crescut alarmant, ridicându-se la câteva sute. În ultimele două săptămâni, opt persoane şi-au pierdut viaţa din cauza consumului de droguri – cinci din Bucureşti şi trei din zona Moldovei.
Aceste date sunt cuprinse în concluziile Raportului EURAD (Europa împotriva Drogurilor) pe 2009 privind situaţia drogurilor uşoare în România şi au fost prezentate vineri, într-o conferinţă de presă, la Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului.
“La nivel naţional, în 2009, autorităţile publice centrale şi locale nu au alocat niciun fond pentru campaniile antidrog (singurul stat din Europa). De asemenea, Agenţia Naţională Antidrog (ANA), din februarie 2009, nu mai realizează obiectivele pentru care a fost înfiinţată datorită restructurării”, a afirmat Lazăr. Potrivit oficialului EURAD, România a înregistrat primele victime din rândul tinerilor şi autorităţile refuză orice decizie.
“Agenţia pentru Strategii Guvernamentale nu are niciun plan privitor la prevenirea consumului de droguri, Ministerul Sănătăţii este depăşit de situaţie, cel al Educaţiei nu are niciun program de informare a elevilor asupra riscurilor la care se expun, iar campaniile statului s-au rezumat la instalarea de bannere cu mesaje nerelevante, generaliste”, a susţinut Lazăr.
Pentru prevenirea consumului acestor substanţe, oficialul EURAD recomandă ca ANA să-şi reia activitatea, la nivel naţional, ca agenţie de combatere şi prevenire a consumului de droguri, fiind în subordinea primului ministru sau al Ministerului Educaţiei şi nu ca o structură a Poliţiei Române, alocarea de fonduri în vederea dezvoltării de programe şi proiecte care să constituie mijloc de informare şi, nu în ultimul rând, alternative la consumul de droguri, adaptarea politicilor statului în armonie cu politicile ONG-urilor în materie de prevenire şi combatere a consumului de droguri şi luarea de trecere sub control a plantelor etnobotanice, ce pot constitui un pericol pentru consumatori.
“Legea interzicerii comercializării produselor psihotrope şi halucinogene, care prevede şi un punct de vedere al nostru, de trecere sub control farmaceutic a acestor substanţe, a trecut de Senat urmând să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor”, a subliniat Gigel Lazăr. Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea, de la trei luni şi cinci ani, dacă aceste substanţe se comercializează la liber.
El a spus că un mijloc important în prevenirea consumului de droguri îl reprezintă puterea exemplului persoanelor publice, influenţa pozitivă pe care acestea o pot exercita asupra tinerilor. În acest sens, în următorii doi ani, CIADO România şi Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România vor pune în practică patru proiecte naţionale, sub patronajul EURAD.
Proiectele vor fi implementate în cele 42 de sucursale ale ANCCSR, având drept scop conştientizarea tinerilor asupra riscurilor consumului de droguri. Vor fi seminarii, colocvii, elemente culturale şi conferinţe, în care tinerii vor purta discuţii cu specialiştii CIADO din teritoriu.
sursa http://www.financiarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one