Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Mazilirea lui Hrebenciuc, repetiţie pentru Geoană

Mazilirea lui Hrebenciuc, repetiţie pentru Geoană


Florin Ciornei
Joi, 21 Ianuarie 2010
Taberele Năstase şi Mitrea plănuiesc debarcarea liderului deputaţilor PSD ca pe un test pentru schimbarea preşedintelui partidului.

Zilele lui Viorel Hrebenciuc ca lider al deputaţilor PSD sunt numărate de un grup de parlamentari controlaţi de Adrian Năstase, Miron Mitrea şi Victor Ponta. Cam 10 zile îi mai dau adversarii săi. Mai precis până la 1 februarie, când parlamenatrii revin din vacanţă. Cutuma este ca, la începutul fiecărei sesiuni parlamentare, să se facă alegeri pentru toate funcţiile din grupuri şi din birourile permanente ale celor două Camere.

Printre cei care au pus la cale debarcarea lui Hrebenciuc se vorbeşte că această operaţiune este doar o repetiţie cu costume pentru eliminarea lui Mircea Geoană proiectată la Congresul din martie. Dacă se va reuşi cu Hrebenciuc, va fi un semnal serios că nici Mircea Geoană nu mai are parte de sprijin în partid.

Ioan Munteanu, contracandidatul: „Îi ajunge”

Contracandidatul lui Hrebenciuc va fi deputatul de Neamţ Ioan Munteanu, care şi-a anunţat ieri public intenţia de a intra în competiţie funcţia de lider de grup. „Ca să fiu scurt: cred că îi ajunge. La fel şi nouă”, a justificat, într-o declaraţie pentru EVZ, deputatul Ioan Munteanu.

Acesta a refuzat să deconspire numele susţinătorilor săi. „Nu pot să vă spun, vă rog să mă înţelegeţi. Îi arde domnul Hrebenciuc cu flacăra violet de nu se mai văd”, a explicat Munteanu, cu ironie la adresa liderului deputaţilor PSD.

Despre debarcarea lui Hrebenciuc a vorbit şi un alt deputat de Neamţ, Victor Surdu. Acesta şi-a exprimat opinia că majoritatea deputaţilor PSD ar vrea acest lucru. Printre deputaţii care s-au raliat acestei mişcări, susţin surse din PSD, sunt cei din taberele Mitrea şi Năstase, dar şi cei mai tineri, coordonaţi de Victor Ponta şi Nicolae Bănicioiu, precum Robert Negoiţă, Mugurel Surupăceanu, Cristian Rizea.

Îşi negociază supravieţuirea

Pe de altă parte, Viorel Hrebenciuc se aştepta la astfel de mişcări împotriva sa şi a încercat să le contracareze. În timpul negocierilor de la bugetul de stat, pentru a demonstra că e un negociator total şi a câştiga sprijinul colegilor săi, el nu s-a lăsat până nu a obţinut de la guvern câte 300.000 de lei pentru fiecare parlamentar PSD, deşi iniţial reprezentanţii puterii nu aveau de gând să cedeze nimic, respingând pe bandă rulantă toate amendamentele socialdemocraţilor.

Şi afirmaţia lui Hrebenciuc de la o întâlnire cu primarii PSD, unde şi-a exprimat nehotărârea de a-l mai sprijini pe Geoană, a fost interpretată de unii lideri ai PSD drept o încercare de a-şi menţine funcţia. Anunţând că nu are „un partipris” pentru şefia PSD, Hrebenciuc ar fi dat semnalul că este dispus să negocieze „capul” lui Geoană, suţin surse din interiorul partidului.

ASPIRAŢIE

Vanghelie vrea să fie vicepreşedinte PSD

Marian Vanghelie, preşedintele PSD Bucureşti, aspiră la ocuparea unei funcţii şi în conducerea centrală a partidului. El a anunţat marţi seară, la o emisune la OTV, că la viitorul Congres va candida pentru o poziţie de vicepreşedinte. Totodată, el a declarat că la Congres îl va sprijini pe Mircea Geoană pentru preşedinţia partidului.

În proiectul de structură de conducere discutat în PSD, tendiţa este de menţinere a numărului de vicepreşedinţi, mai precis de 14. Marea majoritate a vice preşedinţilor PSD intenţionează să candideze pentru un nou mandat, între aceştia, Ilie Sârbu, Marian Sârbu, Ioan Toma, Constantin Niţă, Gheorghe Nichita, Radu Moldovan şi Ecaterina Andronescu.

Vicepreşedinţii Victor Ponta şi Cristian Diaconescu vizează poziţii mai înalte în partid. Printre cei care ar mai putea candida pentru o poziţie de vicepre şedinte se află Titus Corlăţean, Adrian Severin şi Nicolae Bănicioiu.
sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one