Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Macovei: Boc i-a ţinut în funcţii pe „sabotori”

8 iunie 2010
Autor: Clarice Dinu
Monica Macovei spune că premierul este vinovat că nu i-a dat afară din guvern pe miniştrii care nu vor să renunţe la clientela politică.

Dacă preşedintele Traian Băsescu a pus diagnosticul „Boc este sabotat de propriii miniştri”, europarlamentarul Monica Macovei susţine că principalul vinovat pentru această stare de fapt este chiar premierul.

„Eu cred asta că sunt miniştri, aproape toţi, ca să nu spun toţi care nu şi-au restructurat ministerele, aparatele, care în continuare au pus clientelă politică şi persoane incompetente în posturi importante unde se iau decizii. Pe lângă acest lucru trebuie să vorbim şi despre premier, ar fi trebuit să dea afară, să sancţioneze pe linie de partid şi în primul rând pe linie de guvern”, a declarat Macovei, la videochatul Realitatea.net.

Falcă şi Blaga, pe lista lui Macovei

Emil Boc nu este însă singura ţintă a Monicăi Macovei. Europarlamentarul PDL i-a pus pe lista celor care fac rău partidului pe ministrul de interne Vasile Blaga, dar şi pe finul lui Traian Băsescu, primarul Aradului Gheorghe Falcă. Conflictele au a părut, potrivit lui Macovei, odată cu propunerile privind criteriile de integritate şi de promovare pe competenţe profesionale.

„Am avut discuţii foarte dure cu domnul Falcă, atunci când am propus introducerea criteriilor de integritate, având în vedere că Domnia Sa are de ani buni un dosar penal, iar eu am propus ca aceia trimişi în judecată să fie suspendaţi. Nu cred că domnul Falcă ar fi trebuit să facă parte tocmai din Comisia de integritate. Şi cu Vasile Blaga am avut astfel de contre, cu toată lumea”, a susţinut Monica Macovei.

Dincolo de rezistenţa la schimbare, ea a atras atenţia şi asupra încercărilor miniştrilor de a cumpăra „indulgenţa presei”. „Văd şi la Realitatea, şi peste tot un contract legat de contrabanda pe ţigări. Nu ştiu câţi bani a costat această campanie. Mă întreb dacă aşa combaţi contrabanda. O sursă de contrabandă sunt duty-free-urile, la vamă, în piaţă. (...) Sunt surprinsă. E o formă de a cumpăra indulgenţa presei”, a mai spus Macovei.
sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one