Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Macovei: ANI are în lucru dosarele a circa un sfert din Parlamentul României

24 aprilie 2010
Mihaela Stoica

Agenţia Naţională de Integritate are în lucru dosarele a peste 100 de parlamentari, ceea ce reprezintă "un sfert din Parlament", dar şi a mai multor foşti şi actuali miniştri, preşedinţi de consilii judeţene şi primari, a afirmat astăzi, la Realitatea TV, şeful instituţiei, Cătălin Macovei.

"Sunt vreo 100 şi ceva de parlamentari, un sfert din Parlament, de aceea aştept cu maxim interes dezbaterea din Parlament a noii legi a ANI", a spus Cătălin Macovei

El a precizat că printre dosarele pe care Agenţia le are în lucru sunt şi cele privind foşti şi actuali miniştri, preşedinţi de Consilii Judeţene şi primari.

Întrebat dacă este de părere că problemele cu care se confruntă ANI în acest moment sunt legate de vreunul din dosarele instrumentate de instituţie, Macovei a răspuns că s-a gândit, împreună cu colegii săi, la această variantă, însă nu are bănuieli de ce Agenţia a fost declarată neconstituţională.

"M-am gândit împreună cu colegii mei la această variantă şi, ne gândeam, nu ştiu ce dosare am făcut în ultimele şase luni ...", a precizat Macovei.

El a dat ca exemple de dosare finalizate de ANI şi trimise Parchetului cel al fostului ministru al Tineretului Sorina Plăcintă, fostului ministru de Finananţe Gheorghe Pogea, fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolăescu, precum şi cele privind confiscarea unor părţi din averile senator PDL Iaşi Dumitru Oprea şi a fostului senator Şerban Brădişteanu.

Totodată, Macovei a precizat că ANI are în lucru în total aproape 4.000 de dosare, însă nu ar putea să spună care din acestea a creat problemele actuale ale instituţiei.

CCR a declarat neconstituţionale, în 14 aprilie, mai multe prevederi din Legea de funcţionare şi organizare a Agenţiei Naţionale de Integritate, astfel încât ANI mai poate doar să depoziteze declaraţiile de avere şi de interese, să amendeze persoanele care nu le depun la timp, dar nu şi să ceară confiscarea averilor sau punerea sechestrului pe acestea şi nici nu mai poate sesiza parchetul, în cazul unor neconcordanţe în declaraţii. În plus, declaraţiile de avere şi de interese nu vor mai fi publice.

Premierul Emil Boc a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că este hotărât să promoveze o ordonanţă de urgenţă care să permită funcţionarea ANI.

sursa :http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one