Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Lotul „Voicu”: liber, dar cenzurat

13 aprilie 2010

Cei trei inculpaţi din dosarul „Voicu” au părăsit aseară arestul Poliţiei Capitalei, cu condiţia să nu vorbească între ei.

Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic sunt iarăşi liberi, după ce completul de nouă judecători al Curţii Supreme a admis aseară cererile de cercetare în libertate ale celor trei inculpaţi în dosarul „Voicu”.
"Sunt plăcut suprins de decizia judecătorilor. S-a dovedit că noi avem dreptate şi sper să dovedim şi în faţa instanţelor următoare. Mulţumesc că justiţia nu s-a lăsat influenţată de nimic altceva decât de dovezi", a declarat Marius Locic la ieşirea din arest, precizând că acesta este un cadou pentru că astăzi a fost ziua fetiţei lui în vârstă de patru ani.
"Probele sunt subţiri. Sunt nevinovat. Vineri, după ce am fost arestaţi, am spus că am încredere în justiţie şi am în continuare. Indiferent de decizia de azi îmi păstram încrederea", a mai precizat acesta.
În schimb, Costel Căşuneanu a preferat să meargă acasă fără să facă comentarii cu privire la implicarea sa în dosarul Voicu. "Am crezut întotdeauna în justiţie. Îi mulţumesc lui Dumnezeu", a precizat scurt omul de afaceri.

"Nu vreau să comentez. Nu am comentat nici atunci când decizia mi-a fost defavorabilă şi nu vreau să fac nici acum. Sunt nedormit de patru nopţi şi vreau să mă odihnesc. Mi se pare un act de normalitate ce s-a întâmplat astăzi", a declarat Florin Costiniu, precizând că a făcut o cerere de pensionare.

Decizia arestării preventive pentru 29 de zile, formulată vineri de instanţa supremă, a fost înlocuită cu interdicţia de a părăsi ţara. În plus, cei trei nu au voie să vorbească între ei şi nici cu martorii din dosar pe toată perioada anchetei.

„Am avut tot timpul moralul ridicat şi sunt mulţumită de faptul că am trecut cu onoare prin această situaţie umilitoare. Mă duc să îmi iau averea cea mai de preţ acasă”, a declarat nopatea trecută Viorica Costiniu, la plecarea de la instanţa supremă spre arestul Poliţiei Capitalei.

Avocat din oficiu, condamnat pentru trafic de influenţă

În hotărârea definitivă - luată aseară, cu majoritate de voturi de Completul de nouă, din care a făcut parte şi Angela Dragne (care a decis ca senatorul Cătălin Voicu să rămână după gratii) - au cântărit greu argumentele avocaţilor celor trei inculpaţi.

Astfel, motivarea judecătoarei Corina Jîjîie - care arăta că lăsarea în libertate a „partenerilor de dosar” ai lui Cătălin Voicu ar contribui la neîncrederea cetăţenilor în actul de justiţie - s-a pierdut în hăţişul de argumente invocate de apărători.

Alice Drăghici, apărătorul magistratului Florin Costiniu a criticat modul în care au fost realizate interceptările şi de faptul că probele stânse de procurori nu ar arăta complicitatea magistratului la faptele de trafic de influenţă comise de Voicu.

De altfel, şi în motivarea instanţei de fond se precizează că cele trei judecătoare de la Curtea Supremă, (la care Costiniu ar fi intervenit în favoarea lui Căşuneanu), au declarat în timpul anchetei CSM că nu s-au făcut niciun fel de presiuni asupra lor în procesul pierdut de omul de afaceri.

Cât despre Marius Locic - considerat de magistratul Corina Jîjîie un om „fără repere morale”, dispus să-şi rezolve orice problemă cumpărând influenţă -,un argument solid în eliberarea acestuia a fost integritatea avocatului din oficiu, chemat de procurorii DNA să-l apere în ziua reţinerii.

Delia Mihaela Ilie a fost trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influenţă, iar in stanţa a condamnat- o, pe fond, la doi ani de închisoare. Procesul acesteia se află în recurs, la Curtea Supremă.

În privinţa lui Căşuneanu, avocatul Gheorghiţă Mateuţ a invocat nerespectarea procedurilor în cadrul anchetei, precum şi faptul că din probe nu rezultă faptul că omul de afaceri i-ar fi dat senatorului Voicu 60.000 de euro.

Tot ieri, principalul inculpat din dosar, senatorul Cătălin Voicu, a cerut să fie eliberat provizoriu sub control judiciar, însă solicitarea sa a fost respinsă de instanţa supremă.

TRAIAN BĂSESCU

Curăţenia de la Interne a dus la Voicu

Preşedintele Traian Băsescu spune că punctul de plecare al scandalului „Voicu” îl reprezintă seria de demisii de la şefia Internelor, de la începutul lui 2009.

„Nimeni nu se întreabă de ce doi miniştri au plecat. Mai ales, toată lumea uită de Dragnea, care a stat şapte zile ca ministru de interne, după care a venit la mine dându-mi explicaţia de ce îşi prezintă demisia. Aduceţi-vă aminte că au început nişte discuţii cu oameni care au arhive, care au acces în arhive sau oameni care primeau informaţii de la Moş Crăciun (....) de la demisiile celor doi, plus de la Moş Crăciun au re acţionat structurile statului şi au pus sub supraveghere infecţia de la Interne”, a explicat şeful statului.
Băsescu a mai subliniat la B1 TV că nu avea de gând să accepte numirea lui Cătălin Voicu la Interne. "Îl avertizasem pe Geoană să nu vină cu Voicu la Interne. (...) Voicu nu a fost o ţintă pentru instituţiile statului. Înţelegeţi că acest efect Voicu, cu tot lanţul, a apărut dintr-o întâmplare, nu ăsta a fost obiectivul SRI, ei când au sesizat că au apărut elemente de corupţie, au trimis la DNA. A fost un efect colateral al unei cu totul alte acţiuni a statului", a declarat Băsescu.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one