Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

LIVECOMMENT Complexul dictatorului in PNL. Atmosfera, culise si interpretari

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 5 martie 2010, 13:54 Actualitate


Mai multa sau mai putina democratie in PNL? Dictatura de partid sau proiect politic? Antonescu sau Orban? Congresul liberalilor debuteaza straniu pentru un partid obisnuit sa denunte autoritarismul, sa planga soarta democratiei, sa critice excesele de putere ale adversarilor politici. Astazi, insisi liberalii se intreaba daca nu merg pe un drum gresit. Antonescu a vorbit marcat de complexul dictatorului iar Tariceanu a reusit, printr-un discurs surprinzator de coerent si acid, sa i-l amplifice.
Jurnalistul Dan Tapalaga comenteaza LIVE, de la Palatul Parlamentului, evenimentele de la Congresul PNL. Intra in text si comenteaza si tu
14.00 De aproape doua ore, liberalii isi bat capul cu proiectul de statut propus de Crin Antonescu: vot pe lista. E bine sau nu e bine? E democratic sau e antiliberal? Adevarul e ca in toate partidele romanesti, puterea se ia in forta si se exercita discretionar. Tariceanu il critica azi pe Antonescu ca face exces de putere, dar el insusi a condus partidul si guvernul luand decizii intr-un grup restrans. Antonescu a cazut, la randul sau, victima propriului discurs anti-Basescu. Predicatele aruncate in lupta impotriva adversarului sau se intorc astazi impotriva lui.
15.00 Santajul public exercitat de Crin Antonescu asupra liberalilor - imi retrag candidatura daca nu acceptati modificarile la statut - a functionat din plin. Oricat de nemultumiti ar fi de inchiderea bataliei interne pentru functii, liberalii admit ca n-au de ales, ca n-au varianta si ca Antonescu trebuie sa ramana la sefia PNL. Din acest punct de vedere, e un Congres predictibil. Mizele sale sunt supralegitimarea lui Crin Antonescu la sefia PNL si eliminarea adversarilor, prin marginalizarea lor in partid. Ludovic Orban si Calin Popescu Tariceanu nu se vor regasi in noua echipa de conducere.
16.00 Dinu Patriciu se plimba de aproape o ora printre delegati, ca un simplu membru. A comis, ca de obicei, eroarea de a-si exhiba preferintele, ca sa spulbera orice indoiala, pentru cine o fi avand, ca din spatele lui Antonescu vegheaza el.
Unii si-au pus chiar intrebarea de ce a mai venit, exact in ziua in care procesul sau a avut termen in instanta. Plutind ca duhul apelor peste partid, Patriciu vine sa le aminteasca prin prezenta sa cine conduce, cu adevarat, PNL: un simplu membru de paritd, cel mai bogat om din Romania, regizor de filme electorale si actionar principal la singura sa investitie care astazi, vorba lui Catarama, iese pe minus in contabilitate: Partidul National Liberal.
16.30 Cel mai aplaudat, sincer si electrizant discurs l-a rostit Ludovic Orban, indelung aplaudat de o parte din sala. Sinceritatea omului care a pierdut totul, frustrarea celui care se visa intr-o vreme numarul unu in partid iar de maine va fi nimic. Unii liberali sunt convinsi ca va pleca din partid dupa Congres, tragand cativa parlamentari dupa el. Altii spun ca va ramane un soldat disciplinat al partidului pentru ca dezertarea ar insemna sinucidere.
sursa :http://www.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one