Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Lista lui Tokes: Inca 37 de ofiteri ai Securitatii, demascati

Lista lui Tokes: Inca 37 de ofiteri ai Securitatii, demascati
1-martie-2010
Europarlamentul Laszlo Tokes a prezentat, luni, inca 37 de nume de ofiteri si subofiteri ai fostei Securitati si ai Militiei care ar fi urmarit angajati si enoriasi ai Bisericii Reformate.

Tokes a mai oferit o lista cu 102 de nume fin fosta Securitate, in februarie. Lista suplimentara incepe cu Aristotel Stamatu, care in 1989 a fost adjunct al ministrului de Interne, si continua cu alti informatori din Mures, Bistrita-Nasaud, Arad, Salaj, Bihor, Brasov, Satu Mare, Harghita si Cluj, scrie Mediafax.

Din judetul Bihor, Tokes i-a trecut pe lista pe Mihai Dulama, Florea Ghitea, Liviu Radu, Petru Oros, Ioan Seres si un anume "Ochea", caruia Tokes nu i-a aflat decat gradul (locotenent-major), nu si prenumele.

"Ar fi cazul sa se inceapa judecarea acestor cazuri si sa se demaste cine a regizat si a comis evenimentele sangeroase din Targu Mures, mineriadele din '90 si cele intamplate in Piata Universitatii", a declarat Tokes.

Europarlamentarul a apreciat ca este "inacceptabil ca aceste pesoane sa faca parte din viata publica", sustinand ca in aceasta situatie se afla si parlamentarul bihorean Lakatos Peter si fostul deputat Fazakas Laszlo.
sursa :http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one