Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Linioara

23 martie 2010

Scris de Tia Serbanescu
A doua săptămână de proteste sindicale şi negocieri guvernamentale a început în forţă. Liderii sindicali s-au plâns că premierul le-a bătut cu pumnul în masă (fiindcă de scaune nu se poate atinge) dar dl Aurel Cornea a restabilit scorul: „n-a dat cu pumnul, a dat cu palma, dar a dat el, am dat şi noi, aşa că suntem chit“. Chix, mai degrabă. Discuţiile fiind tăioase, premierul a pus mâna pe topor la Suceava unde a cioplit un trunchi de copac - cu mânuţele-astea două voi ciopli o ţară nouă - în timp ce domnul Berceanu îl avertiza că secvenţa „va fi folosită ca ilustraţie pentru salarii şi pensii tăiate cu toporul“. Cu toporul - pentru popor. Întoarcerea la popor şi la topor cu promisiunea că o ordonanţă va remedia discrepanţele survenite în legea salarizării unitare (unde unele categorii necioplite şi-au conservat sporurile) nu i-a impresionat pe liderii sindicali care sunt convinşi că „banii există“ dar nu-s folosiţi cum trebuie. Formula e reală numai că nu aduce bani la buget. Puşca şi cureaua lată, de nu strângi cureaua, o faci şi mai lată: iată că şi Bulgaria - unde ameninţau patronii noştri săptămâna trecută că-şi mută afacerile fiindcă are cotă unică de 10% - a intrat în faliment având un deficit bugetar imens. Premierul bulgar a mărturisit abia acum falimentul când pesemne apropierea Sfintelor Paşti l-a făcut să se spovedească - iar pe dl Boc să se înnoiască: PDL a stabilit modificările la statut pe baza cărora va fi aleasă noua conducere la Convenţia Naţională din 15 iulie. Fix în luna lui cuptor. Atunci PDL va asuda din greu pentru a-şi alege sumedenia de vicepreşedinţi şi secretari: total vreo 40 de capete. Dacă tot restructurează şi modernizează ţara, de ce n-or începe cu propriul partid cioplind nenumăratele ramuri de activitate şi conducere? Altfel rămân neciopliţi. Marea modificare a însemnelor partidului (ca popular, de dreapta în UE) constă în „eliminarea liniuţei dintre PD şi L“ după cum a anunţat dl Boc. Bravo! Afară cu linioara! Jos cratima! Între ei să nu mai fie decât punct şi armonie. Linioara aia chiar strica imaginea de dreapta a PDL. Trandafirul a fost însă păstrat deşi e simbolul recunoscut al socialiştilor. Pesemne PDL a ţinut să confirme că diferenţa dintre cei trei trandafiri ai PSD şi trandafirul său este strict cantitativă. Dl Boc putea să-l facă măcar boboc. Sau muşcată. Aşa, PDL pare un hermafrodit politic (şi de dreapta şi de stânga) în genul lui Naomi: na o mie acum şi restul la lichidare.
sursa http://www.curentul.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one