Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Legea lustraţiei stârneşte ironia lui Ponta şi furia lui Iliescu

1 APRILIE 2010

Scris de Sebastian Rusu
La 20 de ani de la căderea regimului comunist şi la 4 ani de la condamnarea oficială a crimelor acestuia, deblocarea proiectului legii lustraţiei din Parlament nu este pe placul social-democraţilor. În acest sens, preşedintele PSD, Victor Ponta, a ieşit la atac, ironizând demersul preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi al liderului Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş, precizând că ea ar fi trebuit să-i întrebe pe Traian Băsescu, Emil Boc şi Silvian Ionescu dacă sunt de acord cu adoptarea legii lustraţiei. „Roberta Anastase i-a promis lui Mărieş că, dacă nu mai face greva foamei, adoptă ea legea lustraţiei, dar întâi să-i ceară voie domnului Băsescu ca să-şi ia angajamente din astea. Noi la PSD nu avem nicio problemă cu legea lustraţiei, nici eu, nici Dragnea, nici altcineva, că nu am apucat să fim comunişti, dar ea ar trebui să-l întrebe pe domnul Băsescu, pe domnul Silvian Ionescu“, a spus Ponta. În tandem cu mai tânărul Ponta, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ieri că legea lustraţiei este de tip „ceauşist“. „Legea lustraţiei, astăzi, este într-adevăr o lege de tip ceauşist. N-are ce să caute în context democratic şi ce valoare mai are ea? (...) Care este efectul legii lustraţiei acum?“, a întrebat retoric Iliescu.
În fapt, preşedintele de onoare al PSD-ului uită faptul că legea aceasta trebuia adoptată în primii ani după revoluţie, aşa cum au procedat şi polonezii, est-germanii sau cehii, iar astăzi, lustraţia ar fi o reparaţie morală la un proces de decomunizare inexistent.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one