Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Lazea, BNR: Bugetarii să fie trimişi în concediu fără plată o săptămână în fiecare lună

19 mai 2010

Economistul-şef al BNR, Valentin Lazea, susţine că nu vede ca soluţie tăierea cu 25% a salariilor tuturor bugetarilor, el afirmând că membrii acestei categorii trebuie să fie trimişi în concediu fără plată o săptămână în fiecare lună, scrie ziarul Gândul citând Ştirile Pro TV.

"Ca soluţie, nu văd tăierea cu 25% a salariilor tuturor bugetarilor. Cred că trebuie făcută o combinaţie între disponibilizări, tăieri de salarii şi concedii fără plată. Începând cu luna iunie, s-ar putea da câte o săptămână de concediu fără plată" , afirmă oficialul BNR, citat de Mediafax, precizând că, în acest fel, s-ar evita şi problemele legale ce ar putea apărea în cazul aplicării măsurilor anunţate de Guvern.

El afirmă că nu doar în privinţa salariilor ar trebui găsit un compromis, ci şi în cazul tăierii alocaţiilor pentru mame.

"România este o ţară care trăieşte pe datorie. Mă refer atât la datoria externă, care creşte de la an la an cu aproximativ 10 miliarde, cât şi la datoria publică, ce doar anul trecut a crescut cu 7% din PIB", spune Lazea, citat de Gândul.

Cât priveşte modul în care statul a gestionat problema pensiilor, Lazea crede că "sunt mulţi care ar trebui sa se întoarcă la clasa a 4-a", scrie Gândul.

"Cu pensionarii, problema este că li s-au vândut iluzii în anii electorali 2007-2008, în sensul că s-au suspendat legile aritmeticii de clasa a 4-a. Când ai 4,5 milioane de contribuabili la sistemul de pensii şi 4,8 milioane de pensionari, iar angajaţii contribuie cu 32% din salariile lor, prin regula de trei simplă rezultă că pensionarii nu pot primi mai mult de 30% din salariul mediu. Ca atare, atunci când Parlamentul a decis ca punctul de pensie să fie de 45% din salariul mediu, a suspendat legile aritmeticii", afirmă Lazea.
sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one