Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Latifundiarul Dinescu a rămas fără 600 de hectare de teren în Dolj

2-martie-2010

Scris de Ana Maria Bujor
ADS a reziliat două contracte de concesiune semnate cu Mircea Dinescu, prin care acestuia îi fuseseră încredinţate spre exploatare 600 de hectare de teren în Dolj, pentru neplata unor redevenţe şi neconstituirea unor scrisori de garanţie, a declarat pentru Mediafax Nicolae Giugea, preşedintele ADS. Agenţia Domeniilor Statului a încheiat cu Mircea Dinescu, în anul 2004, un contract de concesiune pentru o suprafaţă de 591,99 hectare, teren aflat pe teritoriul administrativ al localităţilor Moţăţei, Calafat, Cetate şi Ciupercenii Noi, din judeţul Dolj, iar un an mai tårziu acesta a semnat, printr-o firmă pe care o deţine, SC Agroindustriala SRL, un contract de concesiune pentru o suprafaţă de 8,10 de hectare în localitatea doljeană Giubega.
„La data prezentei, în baza contractului de concesiune nr. 16/2004, concesionarul înregistrează un debit în valoare de 23.309,44 lei, din care redevenţă neachitată 22.542,98 lei reprezentând termenul scadent din 15.01.2010 şi penalităţi de întârziere la plata redevenţei în sumă de 766,46 lei, calculate până la 18.02.2010. În ceea ce priveşte realizarea investiţiilor asumate prin contract, concesionarul nu a făcut dovada realizării acestora. Din acest motiv s-a ajuns la calcularea penalităţilor în valoare de 21.778,39 lei, din care a fost achitată suma de 17.633,01 lei“, potrivit unei note a ADS privind modul de derulare a contractelor încheiate de instituţie cu Mircea Dinescu. În acest caz, Dinescu a fost avertizat cu privire la starea de fapt, însă reprezentanţii ADS au precizat că el nu a luat măsurile necesare pentru ca situaţia să fie evitată.
Şi în ceea ce priveşte contractul de concesiune din 2005 încheiat de ADS cu Agroindustriala SRL, administrată de Dinescu, instituţia a constatat că nu au fost respectate mai multe clauze. Obiectul contractului îl constituie exploatarea terenului cu destinaţie agricolă în suprafaţă totală de 18,53 hectare, din care 8,10 hectare de teren arabil şi 10,43 hectare de teren neagricol. „Pentru nerealizarea planului investiţional s-a procedat la calcularea penalităţilor în valoare de 3.172,69 lei din care a fost achitată suma de 2.699,42 lei“, conform documentelor ADS. Nici în acest caz Dinescu nu a făcut nimic, deşi a fost notificat anual cu privire la obligaţiile contractuale asumate.

Dinescu se dă victimă politică

Contactat de Mediafax, Mircea Dinescu a declarat că nu a primit nicio înştiinţare privind rezilierea contractelor. „Nu ştiu la ce adresă au trimis înştiinţările, pentru că eu din ianuarie locuiesc la Cetate. Eu am investit 600.000 de euro în via aia şi sunt cel mai mare investitor agricol din judeţul Dolj“, a spus Dinescu. El a adăugat că va ajunge astăzi la Bucureşti pentru a verifica situaţia juridică a contractelor.
„Ei au văzut că nu merge chestia cu CNSAS-ul şi încearcă altfel. Acum nu trebuie să mă mai ocup nici de agricultură. O să văd eu ce-o să fac. În plină criză, în Franţa, agricultorii au primit bani în avans pentru mai mulţi ani, iar la noi te execută pentru chestii formale. Pe vremuri te executau dacă treceai graniţa clandestin, iar acum te execută dacă treci graniţa capitalismului“, a afirmat Dinescu.
Întrebat cine sunt „ei“, Dinescu a răspuns: „Păi din ce partid e Giugea, preşedintele ADS?“.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one