Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Lăzescu, validat la conducerea TVR

30 iunie 2010


Autor: Ana Zidărescu
Alexandru Lăzescu, propus de Consiliul de Administraţie al SRTv pentru preşedinţia instituţiei, a fost validat, cu puţin timp în urmă, de plenul reunit al Parlamentului.

1 /3.
Amânări şi tergiversări
Numai că grupurile parlamentare ale PSD şi PNL au decis să părăsească plenul, nemulţumiţi de modul în care s-a decis organizarea votului de validare pentru Alexandru Lăzescu (propunerea Preşedinţiei, validat de comisiile de cultură ale Parlamentului pentru funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie în TVR) şi Ovidiu Miculescu (propus de PSD, nevalidat de comisiile de cultură pentru funcţia de preşedinte al Consiliului de administraţie al SRR).

Drept urmare, Ovidiu Miculescu a fost invalidat. Miculescu a primit 237 de voturi împotrivă şi 3 voturi pentru. Votul a fost secret, cu bile. Au fost exprimate 241 de voturi, dintre care unul a fost anulat.
Viceliderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Aura Vasile, a anunţat că social-democraţii vor contesta rezultatul votului pentru şefia SRR. "Procesul-verbal trebuie semnat de membrii Birourilor Permanente. Nu aveţi majoritatea membrilor Birourilor Permanente, iar fără semnăturile PNL şi PSD, citirea procesului-verbal este neregulamentară, pe cale de consecinţă nu aveţi un proces-verbal valid care să consemneze rezultatul votului", a precizat aceasta.

În jurul orei 19.00, în plenul Parlamentului a început votul de validare pentru Lăzescu. Votul pentru preşedintele TVR este secret, cu bile.

În această seară, s-a decis ca votarea validării celor doi să se realizeze separat. Cei de la PNL au argumentat decizia lor spunând că nu vor participa la un vot "viciat şi antidemocratic".

Scandalul în Parlament s-a reaprins în etapa finală a validării conducerii TVR şi SRR, după ce, în prima parte a zilei s-a dezbătut pe subiectul Ada Meseşan, purtător de cuvânt al PDL şi propunerea pedeliştilor în Consiliul de administraţie al TVR, acuzată că a constrâns apariţia la emisiuni TV a unor parlamentari TVR, de semnarea unor contracte individuale.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a decis în această seară ca votul validării în funcţie a celor doi să se realizeze separat şi a propus ca parlamentarii să voteze mai întâi candidatul pentru preşedinţia SRR, respectiv pesedistul Ovidiu Miculescu, iar, apoi, candidatul pentru şefia TVR, Alexandru Lăzescu.

Năstase vs. Anastase, pentru SRR şi TVR

Parlamentarii PSD au contestat această decizie, Lia Olguţa Vasilescu şi Adrian Năstase propunând ca votul să se realizeze simultan, după modelul folosit deja astăzi, în alegerea membrilor CA ale TVR şi SRR.

Adrian Năstase a avut un schimb de replici cu Roberta Anastase, reproşându-i că "tot ceea ce se întâmplă aici este o mascaradă, această procedură nu respectă nimic, este o procedură mizerabilă". Nici colegul de partid, senatorul Titus Corlăţean nu s-a lăsat mai prejos, acesta afirmând că gestul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, este "o golănie".

Drept urmare, parlamentarii PSD au decis să plece din plen, urmaţi apoi de parlamentarii de la PNL.

Omul lui Băsescu, la conducerea TVR, avizat de Parlament

În această după-amiază, Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a validat noul Consiliu de Administraţie al TVR şi al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR). Membrii validaţi ai CA al TVR şi-au ales şi preşedintele. Este vorba despre Alexandru Mihai Lăzescu, propunerea venită din partea Preşedinţiei. El a primit avizul comisiilor de cultură ale Parlamentului pentru această funcţie şi urmează să fie validat în plenul Parlamentului.

Rezultatul votului secret cu bile a fost următorul:
TVR: 367 de voturi pentru şi 42 împotrivă.
SRR: 383 de voturi pentru şi 26 împotrivă.

Dacă la şefia TVR decizia a fost rapidă, în ceea ce priveşte conducerea SRR, prima încercare de a alege un preşedinte s-a încheiat cu un vot egal între Ovidiu Niculescu (PSD) şi Demeter Andras Isvan (UDMR). În această situaţie de paritate, membrii CA al SRR vor relua votul pentru desemnarea preşedintelui - director general al Radioului public.

În urma celui de-al doilea vot, Ovidiu Miculescu, de la PSD, a fost ales în funcţie, cu 7 voturi pentru şi 6 împotrivă. Acesta nu a primit însă avizul comisiilor de cultură ale Parlamentului, cu 13 voturi împotrivă, 12 pentru şi o abţinere.

Plenul Parlamentului va decide în această după-amiază dacă îi validează în funcţie pe Lăzescu, propunerea Preşedinţiei, şi Miculescu, propunerea PSD, deşi acesta din urmă a primit aviz negativ din partea comisiilor reunite de cultură.

Propunerile SRR şi TVR:
PSD
- TVR Anne Jugănaru, Claudiu Brânzan şi Cristian Niţulescu (titulari) şi Alin Teodor Ciocârlie, Vasile Arhirea (supleanţi).
- SRR Ovidiu Niculescu, Mirela Fugaru şi Ileana Savu (titulari) şi Dan Constantin, Mircea Pospai şi Mircea Rucăreanu (supleanţi).

PDL
- TVR: Ada Meseşan, Paul Cătălin Botez şi Nicoleta Nicolicea, soţia deputatului independent Eugen Nicolicea (titulari) şi Andreea Iulia Pascaru, Monica Forfotă şi Ion Lucian Catrina (supleanţi)..
- SRR: Doina Tănase şi Mihai Voicu (titulari) şi pe Adrian Nicolae Vigheciu şi Bogdan Liviu Pavelescu (supleanţi).

PNL:
- TVR: Lucia Hossu-Longin (titulari) şi Brânduşa Miron (supleanţi).
- SRR: Stejărel Olaru şi Ducu Bertzi (titulari) şi Oana Sima şi Şerban Beleneş (supleanţi).

UDMR:
- TVR: Sebesi Attila (titular) şi Rostas Peter Istvan (supleant).
- SRR: Demeter Andras Isvan (titular) şi Agostan Hugo (supleant).

Minorităţile:
- TVR: Cornea Raico (titular) şi Ghiţă Andrea Julika (supleant).
- SRR: Ana Florea (titular) şi Maria Dobrescu (supleant).

Preşedinţia:
- TVR: Alexandru Mihai Lăzescu (titular) şi Mihaela Moldoveanu
- SRR: Maria Ţoghină (titular) şi Oana Raluca Gavril (supleant).

Executivul:
- TVR: Cătălin Baba (titular) şi Cosmin Irimieş (supleant).
- SRR: Adelina Rădulescu (titular) şi Josef Klein (supleant).

Asociaţia Profesională Radio:
- TVR: Sorin Burtea şi Traian Bărbulescu (titulari) şi Dani Constantin şi Cornel Mihalache (supleanţi)
- SRR: Bogdan Hossu (titular) şi Aurelia Daniela Ciobanu (supleant).
sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one