Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Jumătate dintre angajaţii Primăriei Capitalei, în grevă de avertisment, marţi

Jumătate dintre angajaţii Primăriei Capitalei, în grevă de avertisment, marţi
Luni-1-februarie-2010

Jumătate dintre angajaţii Primăriei Capitalei vor fi în grevă de avertisment, marţi dimineaţă, timp de două ore, iar mai multe direcţii din sectoarele bucureştene nu vor lucra cu publicul între 8.30 şi 10.30.
Astfel, în intervalul orar respectiv, nu vor lucra cu publicul Direcţia de taxe şi impozite din sectoarele 1,2,3 şi 4, Direcţia de Evidenţă a Populaţiei din sectorul 3 şi Poliţia Comunitară a Sectorului 4.

Liderul sindical din Primăria Capitalei, Dumitru Gherdan, a declarat, luni, că salariul mediu brut al angajaţilor din instituţie este puţin peste 1.000 de lei, veniturile fiind reduse cu peste 40% în urma tăierii mai multor drepturi, respectiv cele referitoare la orele suplimentare, fondul de premiere, tichetele cadou.

"Nu este normal ca angajaţii care au doctorate şi mastere şi reprezintă Primăria Capitalei în instanţă să primească salarii sub 1.000 lei", a susţinut liderul sindical.

Pe de altă parte, Gherdan a spus că se prevăd şi reduceri de personal, deoarece angajatorul nu are posibilitatea de a acorda bani în plus salariaţilor.

Potrivit liderului sindical, un angajat care deţine o funcţie maximă şi are vechime maximă nu primeşte un salariu brut mai mare de 1.700 de lei.

Mulţi salariaţi nu au semnat pentru declanşarea grevei de avertisment de teamă să nu-şi piardă locul de muncă, a precizat Gherdan.

Salariaţii din Primăria Capitalei sunt afiliaţi la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA).

Preşedintele executiv al FNSA, Romel Neagu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că 44.000 de membri din totalul de 50.000 au semnat că sunt de acord cu declanşarea protestelor în administraţie.
sursa :http://www.mediafax.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one